|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Szukanie słabszych kobiet
Hej! Zastanawia mnie jak to jest, że faceci szukają słabszych od siebie kobiet.
Otóż mam depresję i bywam na grupach osób z zaburzeniami psychicznymi na Fb. I zdarza się, że faceci szukają tam dziewczyny. Twierdzą, że mają one depresję przez brak faceta i deklarują, że się nią zaopiekują. Wkurza mnie takie zjawisko, bo jak dla mnie to jest żerowanie na cudzym nieszczęściu. A wy co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szukanie słabszych kobiet
Na jakiej podstawie wnosisz, że te kobiety są "słabsze"? Słabsze pod jakim względem?
A tak poza tym, to nie widzę powodu, by uważać to za jakiekolwiek żerowanie. Żadna kobieta z tej grupy nie musi interesować się oferatmi tych facetów, a jeśli się interesuje, to jej wybór i jej sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Słabsze psychicznie przez swje zaburzenia. I przez to podatniejsze na różnych toksyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że chodzi Ci o kobiety słabsze pod tym względem, że bardziej wrażliwe, z mniejszą pewnością siebie, z trudnym dzieciństwem itp? Tego typu kobiet szukają zwłaszcza narcyzi, psychopaci i manipulanci, bo taką łatwiej uzależnić od siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
[1=d3564ca2e162810dc13a4c8 d708236e18b6f1b90_615b87c 3c232c;88476320]Słabsze psychicznie przez swje zaburzenia. I przez to podatniejsze na różnych toksyków.[/QUOTE]
Mówisz tam o depresji, a depresja nie polega na słabości ani podatności na toksyków. Poza tym nie wiadom oczy tamci poszukujący faceci sami nie mają zaburzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Tak, bo na tych forach jest dużo kobiet z niską samooceną, trudnym dzieciństae, samotnym,nawet bez przyjaciół. Sama się zastanawiam po co faceci szukają takich kobiet. Mnie jeden naaet zaproponował, że bym się do niego wprowadziła,wzięła znim ślub i urodziła mu dzieci i to mi pomoże na depresję.
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Tam są nie tylko kobiety z depresją, ale też z innymi zaburzeniami. To niech ci faceci leczą te zaburzenia, a nie szukają dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=d3564ca2e162810dc13a4c8 d708236e18b6f1b90_615b87c 3c232c;88476326]Tak, bo na tych forach jest dużo kobiet z niską samooceną, trudnym dzieciństae, samotnym,nawet bez przyjaciół. Sama się zastanawiam po co faceci szukają takich kobiet. Mnie jeden naaet zaproponował, że bym się do niego wprowadziła,wzięła znim ślub i urodziła mu dzieci i to mi pomoże na depresję.[/QUOTE]
No to już Ci dałam odpowiedź - takich szczególnie szukają faceci, którzy sami mają pewne zaburzenia. Możesz zgłębić temat i poczytać o narcyzach, psychopatach itp. - da Ci to pewien ogląd na to, dlaczego akurat na takich kobietach im zależy i jak wyglądają potem takie związki. Żeby taki facet podjął sam leczenie, musi najpierw wykazać chęci i sam zrozumieć, że coś z nim jest nie tak - siłą nikt nikogo nie zmusi, lepiej po prostu trzymać się od takich z daleka. Edytowane przez karawanna Czas edycji: 2021-01-31 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
[1=d3564ca2e162810dc13a4c8 d708236e18b6f1b90_615b87c 3c232c;88476326]Tak, bo na tych forach jest dużo kobiet z niską samooceną, trudnym dzieciństae, samotnym,nawet bez przyjaciół. Sama się zastanawiam po co faceci szukają takich kobiet. Mnie jeden naaet zaproponował, że bym się do niego wprowadziła,wzięła znim ślub i urodziła mu dzieci i to mi pomoże na depresję.[/QUOTE]Może zapytaj tych facetów bezpośrednio skoro sami do ciebie piszą? Każdy zapewne ma jakąś swoją motywację i my tutaj nie wiemy lepiej od nich.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
[1=d3564ca2e162810dc13a4c8 d708236e18b6f1b90_615b87c 3c232c;88476277]Hej! Zastanawia mnie jak to jest, że faceci szukają słabszych od siebie kobiet.
Otóż mam depresję i bywam na grupach osób z zaburzeniami psychicznymi na Fb. I zdarza się, że faceci szukają tam dziewczyny. Twierdzą, że mają one depresję przez brak faceta i deklarują, że się nią zaopiekują. Wkurza mnie takie zjawisko, bo jak dla mnie to jest żerowanie na cudzym nieszczęściu. A wy co o tym myślicie?[/QUOTE]Totalne creepy ala bracia samcy i inne incele co pomagają tylko dlatego że liczą na odwdzięczenie się w postaci seksu/związku. A jak już ten związek będzie to wmawiają że bez nich sobie nie poradzi (bo depresja wróci skoro była przez brak faceta a jak on przyniesie kwiatek to uszczęśliwi ![]() Co innego zauroczyć się w osobie z depresją a co innego docelowo szukać takiej na grupce czy forum i to jeszcze nierandkowej a takiej co tworzą osoby żeby się wspierać ergo potrzebują i szukają wsparcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A ta grupa nie ma jakiejś moderacji? Takich trolli powinno się z tego rodzaju grup wyrzucać. Jak można takie teksty, że 'masz depresję, spotkaj się ze mną, to Ci przejdzie' przepuszczać tam płazem? No, moderacja chyba nie istnieje
![]() Na Twoim miejscu bym się z tej grupy usunęła sama, szkoda czasu i nerwów. A co do facetów, to tak, niektórzy specjalnie szukają kobiet z niską samooceną i podatnych na manipulację, bo z takimi mają szansę się bawić bezkarnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Moderacja istnieje i zgłaszałam takie przypadki do niej. Nawet sama moderacja ostrzegała przed próbami wykorzystania i manipulacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lady in red.
|
Nie faceci szukają, a określony typ faceta - manipulanci, narcyzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Tacy faceci istnieją od zawsze. Jak już wyżej dziewczyny napisały: to niespełnieni narcyzi i psychopaci, którzy potrzebują ofiary i liczą na to, że znajdą ją wśród osób z zaburzeniami psychicznymi.
Dokładnie tak samo, jak od zawsze istnieją faceci, którzy podrywają kobiety, a potem nagle okazuje się, że potrzebują "na już" pieniędzy na operację / wyjazd / coś się im posypało w interesach i proszą o 2 tys. zł. Potem oddają. I znowu za jakiś czas proszą, tym razem o 20 tys. Ale tym razem znikają i oni, i pieniądze. Nie mówiąc już o dziwnym przekonaniu niektórych facetów, że najłatwiej wyrwać na seks samotne mamy lub kobiety po 30./40. roku życia. Co robić? Mieć oczy szeroko otwarte, kiedy się kogoś poznaje. I natychmiast ucinać kontakt, kiedy widzimy, że ktoś sobie pogrywa. Tu się nie ma co zastanawiać, tu trzeba uciekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.