![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakochana kuzynka a facet- powiedzieć jej?
Witajcie
Mam od paru dni dylemat czy mówić kuzynce, z którą jestem dość blisko o tym co zauważyłam ostatnio. Kuzynka poznała w tamtym roku świetnego faceta na Tinderze. Zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia. Miałam okazje poznać się z nim, to było jedno spotkanie, więc też nie mam wyrobionego o nim zdania, ale z opowieści kuzynki facet jest cudowny. Szybko się w niej zakochał, rozpieszcza ją, jest dla niej dobry, wstawia wspólne zdjęcia na Facebooku, poznała też jego najbliższych przyjaciół. Mieszka on okolo 100 km od naszego miasta, widują się co weekend, czasem w tygodniu. Ostatnio zaprosił mnie do obserwowania na Instagramie. Przykuło moją uwagę to , że on lajkuje dosłownie wszystkie zdjęcia niektórych pięknych celebrytek. Przyjrzałam się głębiej, bo zauważyłam, że mamy dwie wspólne koleżanki. Również ich wszystkie zdjęcia polajkował. Były też komentarze (i to całkiem świeże, bo z tego roku, czyli był już z moją kuzynką), które słodzą tym dziewczynom. Wiem, że nie powinnam, ale zajrzałam do niektórych dziewczyn, które on obserwuje i również to samo. Wszystkie zdjęcia polajkowane, komentarze typu: ,,Piękna", a przy zdjęciach, gdzie pokazują więcej ciała ,,Petarda!", ,,Bogini". Co o tym myśleć? Mówić nieświadomej kuzynce o tym, czy nie wchrzaniać się lepiej w to? Jesteśmy dość blisko, ale ona jest na maksa szczęśliwa i zakochana i sama nie wiem czy nie wyolbrzymiam i po prostu ,,ten typ tak ma''. Taki wiecie Insta-boy. Dodam, że gościu jest już po 30stce. Co byście zrobiły na moim miejscu? Edytowane przez lollypop_girl Czas edycji: 2021-03-19 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakochana kuzynka a facet- powiedzieć jej?
skoro zaprosil kuzynke swojej dziewczyny to chyba sie ze swoja aktywnoscia jakos specjalnie nie kryje, zebys musiala przed nia to ujawniac jak jakas wielka tajemnice.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie widze w tym nic zlego.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88586944]Nie twoja sprawa kompletnie. Skąd wiesz, że w ogóle by jej to przeszkadzało? Może ona nie ma kompleksów wobec innych kobiet? Może ją kręci, że się związała z takim 'czarusiem' albo nawet są w związku otwarty. Jakim prawem ty miałabyś się wtrącać w ich życie, bo facet nie spełnia twoich wyobrażeń na temat związku?[/QUOTE]
Ona jest niczego nieświadoma, nie ma instagrama. Znam ją i wiem, że ceni sobie u partnera przede wszystkim wierność i to, że jest dla niego tą najważniejsza. Wiem, że to są tylko komentarze i lajki i nie świadczą broń Boże o zdradzie, ale dla mnie już to by była lampka alarmowa. Nie chciałabym po prostu żeby cierpiała. Kuzynka w poprzednim związku przeżyła zdradę swojego exa i bardzo ją to dobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nic bym nie zrobiła. W ogóle uważam twój pomysł za absurdalny, zwłaszcza że lajki na isnta sa jawne, a postępowanie faceta nie jest zabronione. Jeśli kuzynkę zacznie obchodzić Instagram, co się na nim dzieje i co tam robi jej facet, to sobie może sama założyć konto i zobaczyć. Skoro nie ma tam konta, to widocznie ją nie obchodzi, więc nie widzę sensu w spamowaniu jej takich nowin.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
W ogóle jakby mi jakaś krewna czy koleżanka zaczęła donosić co mój facet robi na portalach społecznościowych to bym pomyślała, że ma coś z głową nie tak i nie ma swojego życia, bo z jakiej racji w ogóle śledzi i analizuje aktywności właściwie obcej dla niej osoby, a potem składa mi raporty? Bardzo źle by w moich oczach wyglądało takie wścibstwo i życzliwe donosicielstwo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88587170]W ogóle jakby mi jakaś krewna czy koleżanka zaczęła donosić co mój facet robi na portalach społecznościowych to bym pomyślała, że ma coś z głową nie tak i nie ma swojego życia, bo z jakiej racji w ogóle śledzi i analizuje aktywności właściwie obcej dla niej osoby, a potem składa mi raporty? Bardzo źle by w moich oczach wyglądało takie wścibstwo i życzliwe donosicielstwo.
![]() A to swoją drogą... Ja bym pomyślała, że ta donosząca osoba lubi się wpieprzać w nie swoje sprawy i ma ból tyłka, że ktoś żyje inaczej niż ona uważa, że powinien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
ja mam instagrama, moj maz nie, nasi znajomi maja. jakby nasi znajomi zaczeli jemu donosic jakie zdjecia lajkuje to bym sie poczula mega dziwnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88587170]W ogóle jakby mi jakaś krewna czy koleżanka zaczęła donosić co mój facet robi na portalach społecznościowych to bym pomyślała, że ma coś z głową nie tak i nie ma swojego życia, bo z jakiej racji w ogóle śledzi i analizuje aktywności właściwie obcej dla niej osoby, a potem składa mi raporty? Bardzo źle by w moich oczach wyglądało takie wścibstwo i życzliwe donosicielstwo.
![]() Przecież całe sedno istnienia portali społecznościowych to śledzenie życia innych ludzi. No bardzo to wścibskie, że obczaiła profil faceta, który ją dodał do znajomych ![]() Ja bym zaczęła ten temat z kuzynką jeśli jest ci bliska, i jeśli sądzisz, że takie zachowanie faceta by jej nie odpowiadało. Przecież dosłownie można jedno zdanie rzucić " tomek wysłał mi zaproszenia na insta, widziałaś kiedyś jego profil? patrz". Jak przejrzy z twojego telefonu i ją to nie ruszy, to koniec tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Takim gadaniem jeszcze sama przyczynisz się do stworzenia jej kompleksów. Bo głównym problemem nie będzie sam fakt lajkowania innych tylko że robi to tak ostentacyjnie i na taką skalę że najwyraźniej przez niego "większość" uważa ją za frajerkę skoro aż ktoś specjalnie konspiracyjnie donosi o tym (a nie że tylko ty specjalnie wchodzisz do kobiet które on obserwuje i od razu widzisz że on to polubił bo masz tylko jego wspólnego i co gorsza specjalnie rozwijasz i sprawdzasz pod każdym czy zostawił komentarz)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
[1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88587194]Przecież całe sedno istnienia portali społecznościowych to śledzenie życia innych ludzi. No bardzo to wścibskie, że obczaiła profil faceta, który ją dodał do znajomych
![]() [/QUOTE]Nie chodzi o samo obczajanie, tylko o kombo obczajanie + składanie raportu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
[1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88587194]Przecież całe sedno istnienia portali społecznościowych to śledzenie życia innych ludzi. No bardzo to wścibskie, że obczaiła profil faceta, który ją dodał do znajomych
![]() [/QUOTE] Czym innym jest śledzenie na zasadzie oglądania zdjęć, filmów czy statusów jakie dodaje dana osoba, a czym innym jest śledzenie na zasadzie sprawdzania tego co kto lakuje, obserwuje lub komentuje. Z tego co wiem na Insta aktywność znajomych nie wyświetla się od tak. Trzeba pogrzebać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
mnie to trochę zastanawia, skąd Autorka to wyczaiła.
w sensie musi obserwować chyba te same profile z laskami, co ten gościu, żeby zobaczyć, że on lajkuje takie zdjęcia. albo ona odwiedza takie profile. kiedyś była opcja, żeby obserwować co polajkowali albo skomentowali osoby, które my obserwujemy, ale już od dłuższego czasu tego nie ma. więc może to Autorka ma jakiś problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Zupełni nic. To nie twoja sprawa. To że facet kliknie na jakieś zdjęcie a ty chcesz z tego robić aferę.
To że sam udostępnił Ci insta to widocznie nie widzi w tym nic złego. Jaka masz pewność, że z kuzynką też czasem nie przegląda tych zdjęć. Jeżeli w realu kuzynka jest z facetem szczęśliwa to po co chcesz to niszczyć jakimiś internetowymi wymysłami
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nie wchrzaniac sie.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie wtrącaj się. A jak już tak bardzo Cię to męczy to zapytaj co ona o tym myśli, ale nie baw się w donosiciela bo źle na tym wyjdziesz.
![]() |
#19 |
astro-loszka
|
Po pierwsze, nie widzę nic dziwnego/nagannego w lajkowaniu czyichś profili czy pisaniu komentarzy - nie jest to zabronione. A po drugie - nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy wtrącają się do życia innych, bo uważają, że mają monopol na jedyną objawioną prawdę o związkach i ich funkcjonowaniu
![]()
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy chcesz zniszczyc zwiazek swojej kuzynki pod przykrywką troski A fu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
A czemu kuzynka nie dostała od niego zaproszenia na insta ?
Nie wtrącałabym się, jeśli byłabym naprawdę blisko to bym zagadała. Czy nie wie, bo moze wie i jej nie przeszkadza (i wtedy ok). Dla mnie takie zachowanie to wiocha. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2021-03-19 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem po co się rozpływać nad zdjęciami celebrytów, nawet w komentarzach.
Tym bardziej nie rozumiem czemu miałby ktoś mieć z tym problem. Interesuj się własnym życiem autorko, bo to książkowy problem z dupy jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
[1=dfa92456d73d4ef7a78ce23 27709265e19ebf5a3_60cd257 269584;88587632]Nie rozumiem po co się rozpływać nad zdjęciami celebrytów, nawet w komentarzach.
Tym bardziej nie rozumiem czemu miałby ktoś mieć z tym problem. Interesuj się własnym życiem autorko, bo to książkowy problem z dupy jest.[/QUOTE] Niczym się takie lajkowanie nie różni od przysłowiowego wykręcania szyi na ulicy albo podchodzenia do kobiet na przyjęciu i mówienia im że są piękne boginie petardy. Super partner, co kto lubi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Odniosłam się do ''w czym problem że ktoś komentuje''.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ok, ja nie używam insta i nie wiem jak bardzo trzeba kopać, by odnaleźć czyjeś lajki.
W kwestii wtrącania się - gdyby chodziło o małżeństwo z jakimś stażem, to też bym radziła się nie mieszać. Ale o ile rozumiem, to jest dość świeżo poznany facet, który mieszka 100km od dziewczyny - ile oni się tak serio znają, ile czasu zdążyli spędzić ze sobą? Ja bym to potraktowała jako przestrogę na dzień dobry, na zasadzie: sprawdź sobie kim jest ten facet z którym się umawiasz, zanim się mocno wkręcisz w znajomość. Jego zachowanie jest z leksza żenujące, może kuzynka ma jakieś fałszywe wyobrażenie na jego temat po kilku miechach znajomości na odległość. Szklanka zimnej wody na tym etapie znajomości by jej nie zaszkodziła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kuzynka nie ma Insta i jest nieświadoma jego komentarzy i lajkowania tyłków w stringach. Jestem przekonana, że by się jej to nie spodobało. Ale rzeczywiście, macie rację. Nie powinnam się w to chyba wchrzaniać. Jest szczęśliwa, to najważniejsze, bo dziewczyna przeżyła wcześniej okropną zdradę ze strony ex. I nie , nie musiałam nadto grzebać. Mam dwie znajome z tym facetem na Instagramie, które często dodają zdjęcia (i zdarza się na tych fotach pokazać więcej ciała ) i on zalajkował wszystkie w ciągu paru dni + komentarze typu ,,boginii", ,,petarda". Edytowane przez lollypop_girl Czas edycji: 2021-03-19 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
przyczajony tygrys
|
Nie czaję problemu, to ze jest z twoją kuzynką nie oznacza, ze nie może komplementowac innych kobiet. Nie wtrącaj się i tyle
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest mi bardzo bliską osobą. Generalnie już podjęłam decyzję o niewtrącaniu się, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Serio uważasz, że facet, który komplementuje wypięte w bikini tyłki , nazywa je w komentarzach ,,Boginiami" jest w porządku wobec swojej kobiety? Ja bym nie chciała, aby mój mężczyzna tak robił. Edytowane przez lollypop_girl Czas edycji: 2021-03-19 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.