usunięcie z facebooka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 19:27   #1
Aleksandra12312
Raczkowanie

usunięcie z facebooka

hej

co sądzicie o facetach, którzy zrywając z wami, usuwają Was rownież z portali społecznościowych ....czy nie uważacie, że to trochę dziecinne jest?
Aleksandra12312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:28   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: usunięcie z facebooka

pewnie boli cię to tak bardzo bo chciałaś oglądać jego (jak mniemam już ) zablokowaną galerię...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:30   #3
saakdasadadsad
BAN stały

Jest dziecinne

Chłopak, z którym zerwałam usunął mnie ze znajomych z facebooka. Nawet o tym nie wiedziałam, bo żadna informacja o tym się nie wyświetla, ale jak się zorientowałam po jakimś czasie to po prostu zaczęłam się śmiać
saakdasadadsad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:35   #4
Aleksandra12312
Raczkowanie

heh...no wiesz, jak jeszcze Ty zerwałaś, to rozumiem, czuł się urażony....ale to on zerwał ......nie rozumiem jego zachowania...:P
Stary 2012-03-06, 19:36   #5
sensualangel
Wtajemniczenie

jednak Ci żal co? facet pewnie jakiś małolat, dojrzały facet tak się nie zachowuje:p

Edytowane przez sensualangel
Czas edycji: 2012-03-06 o 19:38
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:39   #6
_Lady Zgaga
Raczkowanie

a w poradach po rozstaniu na Wizażu zawsze znajdzie się "zablokuj na portalach społecznościowych"
_Lady Zgaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:41   #7
visionAM
Zakorzenienie

a mojego byłego to ja usunęłam z Facebooka
Ale to nastąpiło jakieś 2 miesiące po zerwaniu, po prostu czepiał się wszystkiego, maniakalnie sprawdzał mój profil i wysyłał głupie wiadomości do chłopaków, którym śmiałam coś tam skomentować Także tego.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:44   #8
Aleksandra12312
Raczkowanie

no muszę przyznać, że było mi trochę przykro....poczułam się tak, jakby czas przez który byliśmy razem nic dla niego nie znaczył.....tym bardziej, że to on zerwał.....

co prawda powiedziałam mu podczas naszej ostatniej rozmowy, że to jest raczej nasze ostatnie spotkanie, że nie chce z nim kontaktu utrzymywać, przynajmniej na razie ale to chyba oczywiste było, po tym jak mnie zostawił...nie sądziłam, że całkowicie wymaże mnie ze swojego życia.....i że tak łatwo mu to przyjdzie...
Stary 2012-03-06, 19:45   #9
201703160948
Konto usunięte

Nie jest dziecinne według mnie. Przynajmniej można sobie oszczędzić bólu, nie patrząc na statusy ex itp itd i nie oglądać profilu kilkanaście razy dziennie
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:48   #10
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra12312 Pokaż wiadomość
hej

co sądzicie o facetach, którzy zrywając z wami, usuwają Was rownież z portali społecznościowych ....czy nie uważacie, że to trochę dziecinne jest?
Zależy z jakiego powodu ludzie się rozstają.
Jeżeli oboje uznają, że coś się wypaliło i lepiej się rozstać - nie widzę powodu usuwania eksa z listy znajomych na portalu społecznościowym. Aczkolwiek jeśli dwoje ludzi roztsaje się w złości i w grę wchodziła na przykład zdrada partnera, to nic dziwnego, że przynajmniej jedna ze stron nie chce mieć nic wspólnego z byłym partnerem (w tym: oglądać jego aktywności na stronie głównej portalu społecznościowego).
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:51   #11
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
no muszę przyznać, że było mi trochę przykro....poczułam się tak, jakby czas przez który byliśmy razem nic dla niego nie znaczył.....tym bardziej, że to on zerwał.....

co prawda powiedziałam mu podczas naszej ostatniej rozmowy, że to jest raczej nasze ostatnie spotkanie, że nie chce z nim kontaktu utrzymywać, przynajmniej na razie ale to chyba oczywiste było, po tym jak mnie zostawił...nie sądziłam, że całkowicie wymaże mnie ze swojego życia.....i że tak łatwo mu to przyjdzie...
"Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal"
Stary 2012-03-06, 19:53   #12
Aleksandra12312
Raczkowanie

fakt, z tym, że jak już wcześniej zaznaczyłam, to on zerwał...prędzej ja powinnam go usunąć jak już....
Stary 2012-03-06, 20:12   #13
Ametys
BAN stały

.

Edytowane przez Ametys
Czas edycji: 2013-02-11 o 03:41
Ametys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 20:14   #14
2Mm
Raczkowanie

Cytat:
fakt, z tym, że jak już wcześniej zaznaczyłam, to on zerwał...prędzej ja powinnam go usunąć jak już....
I tu cię boli

2Mm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 20:18   #15
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ametys Pokaż wiadomość
Wszystkie jesteście razem dziecinne. Co to za różnica czy ktoś was ma w znajomych czy też nie? A skoro zerwaliście jak mniemam w sposób mało pokojowy to chyba logiczne że nie chce mieć cię na swojej liście w znajomych skoro nie chce cie znać w realu?

Skro aż tak ci żal ściska nie powiem co to po co zrywałaś? a skoro zerwałaś to co cie obchodzi już jego osoba? teraz jesteście osobno, on ma prawo robić co chce i niestety nie musi ci się z niczego tłumaczyć. Ty tak samo z resztą.
Stary 2012-03-06, 20:21   #16
Ekstazaa
Rozeznanie

Hahah, na pewno bym to bardzo przeżywała, gdyby mój eks mnie wyrzucił z fejsa, naprawdę Swoją jest to w pewnym sensie oznaka desperacji takie kasowanie numerów tel, gg, usuwanie ze znajomych.. Ja nigdy tak nie robiłam, bo uważam, że to głupie. Jak minie ta faza po zerwaniu, to co, od nowa będzie się dodawać do znajomych ? Jeżeli facet tak robi, to jest dla mnie po prostu - śmieszny
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 20:22   #17
willy_nilly
Zadomowienie

Ja swojego exa usunęłam z fb po hmmm 9-10 miesiącach od zerwania, za co mnie nazwał "żałosnym gówniarzem", po czym dodał, że gwarantuje mi, że zrobiłam to ostatni raz, bo wiem, jak go to wkurza.

A usunęłam dlatego, że przebrała mu się miarka. Pisał do mnie na tym fb i gadało się fajnie, dopóki nie robił sie wulgarny, a kiedy mu zwracałam uwagę, że mógłby się opanować, bo rozmawia z kobietą, to mnie obrażał. A ja nie będę określać mianem mojego 'znajomego' człowieka, który mnie obraża.

I to chyba była najbardziej dojrzała decyzja, jaką mogłam podjąć. Ot.
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 20:26   #18
shansa
BAN stały

Nie. Nie jest to dziecinne, tak samo można założyć, że "przyjęcie" do grona znajomych jest dziecinne i samo posiadanie fb - też. Jeśli zakończył się jakiś etap w życiu, a dana osoba chce o kimś zapomnieć, to jest to widocznie dla tej osoby dobre wyjście.

Edytowane przez shansa
Czas edycji: 2012-03-06 o 23:17
shansa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 20:26   #19
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez willy_nilly Pokaż wiadomość
Ja swojego exa usunęłam z fb po hmmm 9-10 miesiącach od zerwania, za co mnie nazwał "żałosnym gówniarzem", po czym dodał, że gwarantuje mi, że zrobiłam to ostatni raz, bo wiem, jak go to wkurza.

A usunęłam dlatego, że przebrała mu się miarka. Pisał do mnie na tym fb i gadało się fajnie, dopóki nie robił sie wulgarny, a kiedy mu zwracałam uwagę, że mógłby się opanować, bo rozmawia z kobietą, to mnie obrażał. A ja nie będę określać mianem mojego 'znajomego' człowieka, który mnie obraża.

I to chyba była najbardziej dojrzała decyzja, jaką mogłam podjąć. Ot.
Miałam w sumie podobnie nie wiem co tym chłopom "odwala"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 20:45   #20
Monika12312
Raczkowanie

mnie też kiedyś były usunął z fejsa i to jakieś 2 miesiące po zerwaniu....długo się zastanawiałam co chciał tym zamanifestować.....i w sumie nie doszłam do żadnych sensownych wniosków.....tym bardziej, że podobnie jak w Twojej sytuacji to on zadecydował o naszym rozstaniu a nie ja........może robił po prostu czystki na fejsie nie wiem :P też mi było przykro ale tylko przez moment...teraz już do tego podchodzę z dystansem.....
Monika12312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 20:56   #21
visionAM
Zakorzenienie

Aleksandra12312 i Monika12312 to ta sama osoba?
Stary 2012-03-06, 20:56   #22
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:01   #23
elsene
Zadomowienie

Jeśli rozstało się w miarę przyjaznej atmosferze, to nie widzę powodu żeby usuwać kogoś z grona znajomych.
Ale jeśli zerwanie oznacza definitywny koniec kontaktów, to jest to dla mnie normalne. Po co widzieć codziennie wpisy/komentarze/zdjęcia kogoś, kogo nie chcemy w naszym życiu?
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:06   #24
KarolinaK
Zakorzenienie

To zalezy w jakich okolicznosciach sie rozstaliscie . Czy Ty go zostawilas czy on Ciebie, kto tak naprawde zawinil i kto do kogo ma zal .
Mnie moj byly dodal po 4 miesiacach jako znajoma na facebook'u ale to byl szczegolny przypadek. Rozstalismy sie oboje zdajac sobie sprawe ze nie damy razem rady. Natomiast inny byly mnie chyba calkowicie usunal albo bardziej jego obecna zona mnie usunela (z tego co slysze od jej znajomych ktorzy sa moimi znajomymi rowniez) bo zanim sie ona pojawila jeszcze sie ze mna kolezensko kontaktowal...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:09   #25
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:20   #26
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Hahah, na pewno bym to bardzo przeżywała, gdyby mój eks mnie wyrzucił z fejsa, naprawdę Swoją jest to w pewnym sensie oznaka desperacji takie kasowanie numerów tel, gg, usuwanie ze znajomych.. Ja nigdy tak nie robiłam, bo uważam, że to głupie. Jak minie ta faza po zerwaniu, to co, od nowa będzie się dodawać do znajomych ? Jeżeli facet tak robi, to jest dla mnie po prostu - śmieszny
Dlaczego ? Nie widzę potrzeby posiadania numerów osób z którymi nie mam żadnego kontaktu od dłuższego czasu. W tamtym roku zerwałam znajomość z bardzo dobrą koleżanką (tak myślałam) - okazała się fałszywą zołzą i usunęłam jej numer i ją ze znajomych na portalach społecznościowych bo nie chciałam żeby taka osoba widziała co się dzieje na moim profilu. Nie czuję żeby to było głupie, ani żebym była dziecinna Tak samo jeśli rozstanie przebiega w złości, to jak najbardziej rozumiem że można nie chcieć exa w znajomych

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:31   #27
Narrhien
Zakorzenienie

Ja nie uważam,żeby to było dziecinne, jeśli rozstanie nie przebiegło w pokojowych warunkach i w "zostańmy przyjaciółmi".

Skoro padły słowa "zrywamy kontakt" to jak najbardziej można tego exa ze znajomych wyrzucić. Ale nie tylko - nawet przy pokojowym rozstaniu jeśli któraś strona cierpi i czuje dyskomfort psychiczny widząc na tablicy jakieś wpisy tego eksa, to po co się denerwować, skoro można usunąc?

Nie rozumiem tego gloryfikowania Fejsa. Co jest dziecinnego w usuwaniu z widoku kogoś, z kim nie chcemy mieć już więcej kontaktu?

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:35   #28
201604181004
Konto usunięte

Ja tak samo. Numer telefonu usuwam to czemu nie facebooka?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:46   #29
MilkyShake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ametys Pokaż wiadomość
Wszystkie jesteście razem dziecinne. Co to za różnica czy ktoś was ma w znajomych czy też nie? A skoro zerwaliście jak mniemam w sposób mało pokojowy to chyba logiczne że nie chce mieć cię na swojej liście w znajomych skoro nie chce cie znać w realu?

Skro aż tak ci żal ściska nie powiem co to po co zrywałaś? a skoro zerwałaś to co cie obchodzi już jego osoba? teraz jesteście osobno, on ma prawo robić co chce i niestety nie musi ci się z niczego tłumaczyć. Ty tak samo z resztą.
dosadność

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
A jeżeli kobieta tak robi?

MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 21:52   #30
KarolinaK
Zakorzenienie

Ja usunelam na stale jedna znajoma ze znajomych jak zobaczylam jej komentarz na facebook'u w niedziele, cytuje dokladnie

"Zaczynam czyscic moja skrzyke *przyjaciol* na facebook'u! Sa tutaj p*z*y ktore nie zasluguja na to by byc w tej skrzynce! Potrafie byc mila ale teraz miarka sie przebrala. Dowiecie sie o kim mowa kiedy moj profil zniknie z waszego facebook'a"
Kobieta ma 40 lat pracuje w urzedzie pracy a ja znam ja jedynie przez inna znajoma. Dodala mnie jakies dwa tygodnie temu. Znajoma zawsze opowiadala ze z dziewczyna jest cos nie tak ale nie myslalam ze az tak bardzo . Przerazila mnie ta wiadomosc
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości