|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spodnie chinos - koszula na wierzch czy do środka.
Witam panie i nielicznych panów.
Na wstępie zaznaczę że jestem mężczyzną ![]() Chciałbym doradzić się w sprawie noszenia koszuli. Otóż posiadam zestaw jak w załączniku czyli biała koszula typu slim oraz materiałowe spodnie typu chino. Mam pewien dylemat czy w tym zestawieniu koszula powinna być w spodniach czy też można spokojnie nosić na spodniach. Dodam jeszcze iż stylizacja ma charakter nieformalny czyli na co dzień. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
🦄
|
Dot.: Spodnie chinos - koszula na wierzch czy do środka.
Koszula w spodniach wygląda zawsze lepiej. Nie wiem, jaka jest jej długość, ale za długa wyciągnięta wygląda tragicznie. Jeśli mówimy o tej konkretnej, która jest na zdjęciu to jak dla mnie powinna być włożona w spodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witam długość wynosi około 82 cm mowa o tej koszuli co na zdjęciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
🦄
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ten akurat zestaw moim zdaniem tylko z koszulą do środka.
Z bardziej nieformalną koszulą można się pokusić o noszenie na zewnątrz, tylko pytanie po co? Będzie wyglądało niechlujnie, bo spodnie są dość eleganckie. Nie lepiej ubrać po prostu dżinsy i nie zastanawiać się co zrobić z koszulą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Czyli jak rozumie w przypadku dżinsów obecna koszula powinna być na wierzchu?.
Czy taka koszula nie jest zbyt formalna do dżinsów ?. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W środeczku. Inaczej by to wyglądało dość meeeeh. Chyba że to by było mało zobowiązujące wyjście to wtedy ma to taki wakacyjny vibe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Taka koszula zawsze powinna być w środku, czy do chinosów, czy do dzinsów, bo po prostu jest zbyt elegancka na noszenie jej na zewnątrz spodni. Poza tym koszule przeznaczone do noszenia na zewnątrz mają inaczej cięty dół - na półokrągło, nie na prosto - oczywiście, koszule cięte na prosto też są noszone na zewnątrz, z tym, że moim zdaniem facet wygląda wtedy słabo, bo deformuje to sylwetkę takie spodnie jak na zdjęciu pokazałeś raczej nie pasują w ogóle do koszuli na zewnątrz o dzinsach napisałam w kontekście mniej formalnej stylizacji - dzinsy zniosą wszystko, koszulę do nich można nosić i tak i tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam czyli moje wątpliwości zostały rozwiane, też tak myślałem aczkolwiek chciałem się poradzić w tej kwestii.
Dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88522754]Taka koszula zawsze powinna być w środku, czy do chinosów, czy do dzinsów, bo po prostu jest zbyt elegancka na noszenie jej na zewnątrz spodni. Poza tym koszule przeznaczone do noszenia na zewnątrz mają inaczej cięty dół - na półokrągło, nie na prosto - oczywiście, koszule cięte na prosto też są noszone na zewnątrz, z tym, że moim zdaniem facet wygląda wtedy słabo, bo deformuje to sylwetkę
takie spodnie jak na zdjęciu pokazałeś raczej nie pasują w ogóle do koszuli na zewnątrz o dzinsach napisałam w kontekście mniej formalnej stylizacji - dzinsy zniosą wszystko, koszulę do nich można nosić i tak i tak.[/QUOTE] Dokladnie tez tak uwazam. Jak chcesz koszule na spodnie, to wybierz dzinsy i bardziej sportowa koszula o odpowiednim fasonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.