![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ból zębów
Z góry przepraszam nie wiedziałam jak znaleźć odpowiedni dział a to sprawa nie cierpiąca zwłoki.Witam,od paru dni cierpię na ból zębów.W nocy obudził mnie przeszywający ból zęba po prawej stronie na dolnej szczęce.Dotykając tego zęba językiem czułam że jest gorący i strasznie mnie bolał a ukojeniem był jedynie chłodny napój który trzymałam w ustach,jednak z tej samej strony ,ząb u góry gdy tylko poczuł zimny napój zaczął boleć.Nie pomagały mi nawet tabletki przeciwbólowe.Poszłam dziś do dentysty jak się okazało nie widzi powodu dla którego ten na dole mógłby mnie boleć a u góry jest ukruszony i stąd ból.Dostałam skierowanie na rtg zęba w poniedziałek,jednak teraz zaczęła mnie boleć lewa strona i czuję jakby mi zdrętwiała lewa część szczęki i troche języka a prawa strona teraz nie boli i również tabletka nie działa.Co mogę zrobić w tej sytuacji?Do poniedziałku napewno nie wytrzymam a dentysta jedynie jest dostępny w poniedziałek proszę o rade!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ból zębów
jak to co, jedź na izbę przyjęć. Nie zawiałaś się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie,chodzę wyubierana więc nie ma takiej opcji.Jak zaciskam zęby czuję drętwienie lewej strony i boli jak dochodzi do tego zęba woda gdy ją pije i tak jakby końcówka języka mi zdrętwiała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeśli nie możesz pójść do dentysty to weź Ibuprom jest najlepszy na ból zęba
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ibuprom brałam już w nocy jak się przebudziłam i niestety mi nie pomógł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mialam cos podobnego, tylko, że po jednej stronie i podczas dotykania zeba jezykiem mialam wrazenie jakby sie poruszal. Byl to ropien, ktory sie nie przebil i byl gdzies w tkance/dziasle. Po paru dniach bol zaczal mijac, ale spuchlam niemilosiernie. Dopiero wtedy poszlam do lekarza i od razu dwa antybiotyki. Nie lekceważ tego, ponieważ jeśli to ropień, to może być poważne.
Jeśli masz taką możliwość jedź na pogotowie dentystyczne, ponieważ to może być coś poważnego. Nie zwlekaj.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Właśnie nie czuje poruszania się zęba,wręcz mam zdrętwiałą połowe twarzy a mimo to czuje ból zęba.Zęby bolały mnie nawet przy ich szczotkowaniu ale nie był to ból którego nie można wytrzymać.Lewa strona która mnie tak boli jak dotykam policzek jest gorący i nie do końca jestem w stanie określić który z zębów mnie boli dokładnie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja mialam zdretwiala jedna strone i po spuchnieciu nie moglam otworzyc ust.
Jednak jesli policzek jest goracy oznacza to infekcje, na 100% (no dobra 99%, lekarzem nie jestem ![]() Na twoim miejscu pojechalabym do szpitala na izbe, dadza ci antybiotyk na powstrzyanie infekcji do czasu rtg. Nie warto czekac, zwlaszcza, ze to dretwienie jest niepokojace.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Taki bol mialam dwa razy. Raz trzeba bylo kanalowe zrobic, drugi raz zab byl po kanalowym ale zakazenie sie wdalo.
Jak nie na izbe przyjec to jakikolwiek dentysta 24h i rentgen koniecznie. Wspolczuje, bo wiem jaki to bol.
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Coś kiepski ten twój lekarz. Jak masz objawy takie jak opisujesz to powinien ci przeleczyć zęba kanałowo przez weekend będziesz umierać i nawet ketonal to nie pomoże idź lepiej do kliniki gdzie przyjmują w soboty bo w niedziele naprawdę nie znajdziesz nigdzie lekarza. Mógł ci chociaż przepisać antybiotyk bo pewnie pod korzeniem jest stan zapalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
koło 19:45 wzięłam tabletke łudząc sie że mi przejdzie jednak niestety nie pomaga a drętwienie nie przechodzi,tak jakby sie rozprzestrzeniało jeszcze bardziej.Dla mnie dziwne jest to że poszłam do dentysty z bólem prawej strony a teraz kończe sie z bólem lewej :/ a zamiast tego żeby ból ustał,bardziej pulsuje:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Teraz to wszystko cię będzie boleć poszukaj może jakiś dentysta jeszcze przyjmuje, zdarza sie tak że przyjmuja do 22. Jeżeli mieszkasz w większym mieście to bez problemu takiego stomatologa znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmienialabym dentyste swoja droga, to nie pojete zeby kogos z takim bolem do domu wyslac.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Byłam u dentysty z zębem po prawej stronie, a nagle zaczeła mnie boleć lewa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
A zrobił ci cos z tamtym bolącym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Bo promieniuje, moglo sie wdac zakazenie. Nie czekaj. Bo moze cie tez zaczac bolec glowa, ucho, mozesz spuchnac. Mi antybiotyki przepisal lekarz na izbie przyjec, a potem w poniedzialek dentysta potwierdzil, ze sa prawidlowe. Jedz do szpitala, jesli nie mozesz do dentysty!
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nie bo stwierdził że nic nie widać żeby się coś działo i dał skierowanie na rtg w pon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Powiem ci że bardzo kiepski ten dentysta, nie odsyła się pacjenta z bólem jeszcze na weekend. Jeżeli nie wie co się dzieje i nie ma na miejscu RTG powinien otworzyć ci zęba. Ja nie wróciłabym do niego. Mówie ci to na pewno będzie leczenie kanałowe a on już dziś mógł ci ulżyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
DO tego chyba ten ząb(bynajmniej tak czuje) który boli mam ukruszony i powietrze sie do niego dostało więc jeszcze bardziej boli:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Miazga zęba jest obnażona dlatego cie boli. Swoją droga ząb pewnie jakiś czas temu ukruszył się. Na prawdę na twoim miejscu szukałam bym dentysty.
Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2014-03-21 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Właśnie już sama nie wiem co robić mama mówiła żebym wzięła jeszcze jedną tabletke a jak nie pomoże to już sama nie wiem.Wzięłam tabletke+ zaczęła mnie troche głowa boleć:/ a ząb dalej jak bolał tak boli:/z wiekszym,mniejszym nasileniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dentysty albo izba przyjec. Jesli to jest stan zapalny/ropien to i tak zeba nie otworzy, aby nie spowodowac wiekszego zakazenia. Najpier wyleczy antybiotykiem, a potem pewnie kanalowo. Idz do lekarza zanim sie pogorszy. Jest piatek wieczor, do poniedzialku daleko.
Jesli to stan zapalny to boli poniewaz ropa przedziera sie przez tkanke, jak dochodzi do kosci przestaje bolec, ale istnieje duze ryzyko sepsy. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- popros mame, zeby pojechala z toba na izbe przyjec lub do dentysty nocnego. Nie zwlekaj.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Powiem ci tak bo widzę że cięzko przekonać cie. Pracuje w gabinecie i takich pacjentów jak ty codziennie jest sporo to na pewno będziesz mieć leczenie kanałowe. Jeżeli twoja mama jest lekarzem to jej słuchaj, ale moim zdaniem prędzej za przeproszeniem zesr...sz się z bólu jak faceci przychodzą do gabinetu prawie ze łzami w oczach nie wytrzymasz do poniedziałku.
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Poprostu chyba wraz z mamą łudze sie że mi to przejdzie jakimś cudem,ból nie jest tak intensywny jak wcześniej (bynajmniej narazie)ale odrętwienie jest dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem pomocą dentystyczna i mam na co dzień styczność z takimi ludźmi jak ty więc ciem o co chodzi. Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2014-03-21 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie chodzi o to, zeby dostala cos, zeby to sie nie rozprzestrzenialo i zeby przetrwala do poniedzialku. Ile masz lat jesli mozna zapytac? Moze masz mozliwosc samej pojechac na izbe przyjec?
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
skończone 18 jednak nie za bardzo mam środek transportu ból dalej jest więc chyba się wybiore jednak może coś zaradzą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Na prawdę to będzie najlepsze wyjście dla ciebie pojechać na pogotowie. Bo ból na prawdę ci nie przejdzie. A przy stanach zapalnych najgorsze jest to że ból bardziej nasila się wieczorami i w nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2014-03-22 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.