|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
"Most Wanted"- DODATKI :D![]() Chciałabym abyśmy razem stworzyły listę najbardziej pożądanych i praktycznych dodatków ![]() Szczerze mówiąc do tej pory nie zwracałam uwagi na takie detale jak korale czy okulary i raczej kompletuję stroje bez wszelkiego rodzaju ozdób (oprócz pierścionka który noszę zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: "Most Wanted"- DODATKI :D
Też do tej pory nie zwracałam na dodatki zbyt dużej uwagi bo po prostu najczęściej jest to najdroższy element stroju i nie stać mnie na rzeczy które mi się podobają - szczególnie np. na biżuterie Binjou Brigitte która ubustwiam a mam tylko jedne kolczyki
![]() Najbardziej lubie kolczyki - długie w szczególności bo ładnie wysmuklają twarz i nadają strojowi elegancji. Podobają mi się tez korale ale nie mam żadnych bo niewygodnie było by mi je nosic - nerwowa jestem i ciągle bym sprawdzała czy równo leżą czy nie są poprzekręcane ![]() Źle się czuje bez czegoś na ręce... po prostu musze mieć jaką bransoletke czy coś w tym stylu bez tego dla mnie ręce wyglądaja jakoś tak goło. Od niedawna tez dopiero zaczęłam zwracać uwagę na paski - do tej pory jakoś się bez nich obywałam bo wiem że skracają nogi ale teraz już się tym nie przejmuje i mimo to je nosze. Okulary wole na kimś - sama w nich glupio wyglądam tak samo wszelkie nakrycia glowy choć marze o chuście. A więc podsumowując dla mnie dodatkami które najbardziej wpływaja na wygląd stroju są biżuteria, paski oraz torba. Można byc ubranym całkiem zwyczajnie a mieć ładną na przykład torbe i biżuterie żeby wyglądać oryginalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to na razie bez zdjec, co lubie:
uwielbiam kolczyki broszki - kwiat przypiety do klasycznego zakietu wyglada super bransoletki: mnostwo cienkich, pojedyncza grubsza ze zdobieniami, z burstzynami opaski ![]() na szyje: pereki, korale, bursztyny, lancuszki - co akurt pasuje ![]() pierscionki - raczej pojedyncze, male, nosze od mojego TZ ![]() czasami zakladam delikatna brabsoletke na noge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To co lubie i nosze
-Torebka najlepiej duża, pojemna do noszenia na ramieniu albo "na listonosza".Najlepiej ciemna.Marzy mi sie taka z prawdziwej skóry ale zbieram kase -Okulary przeciwsłoneczne.Nie tylko jako dodatek robiący strój ale też praktyczne -Zegarek.Ja akurat nie rozzstaje się z baby-g.Ale to tak z przyzwyczajenia bo mam go już z 5 lat i ciągle mi służy.Ładny biżuteryjny zegarek też zdobi ubiór -Biżuteria.Ja akurat nosze zazwyczaj tylko kolczyki.DO reszty biżu jakos mnie nie ciągnie.Ale lubie na kimś oglądac fajna bizuterie.Nie przepadam jedynie za bransoletka na nodze. -Pasek.Ja lubie proste, skórzane paski.Ale to rzecz gustu.Do prostego stroju może pasować bardzo ozdobny pasek. Podsumowując-lubie dobre dodatki.Nie tandete.Chyba, że to tandeta zamierzona coś w stylu "tak wiem, że to tandetne ale taki mam styl".Czasami dodatek z bazaru z widocznym logo "versace" albo "dior" psuje cały efekt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Lubię:
na pierwszym miejscu będa równolegle ![]() 1a. kolczyki - jak byłam młodsza, to lubiłam srebrne, obecnie takie w stylu h&m, bijou, naszych forumek hand-made i te z wylęgarni (nie wszystkie, później wkleję zdjęcia, żeby nakreślić styl ![]() ![]() 1b. paski - lubię takie skórzane (względnie skóra ekologiczna - nie wiem jakie są w h&m) - proste, ale jednocześnie robiące wrażenie, nie cierpię tych z wielkimi, ozdobnymi klamrami, błyszczącymi się kiczowatymi kamyczkami. Te pleciocne czy parciane - tylko z charakterem ![]() 1c. torby - duże, "na listonosza" jak to kuki trafnie określiła ![]() ![]() 2. okulary - bardzo lubię, ale mają ten minus, że skóra pod noskami się poci, spływa filtr bądź podkład ![]() 3. opaski, czapki - tak naprawdę dopiero w tym sezonie odważyłam się cokolwiek nosić na głowie Lubię, widzę jak dobrze uzupełnia strój, ale wciąż nie uzupełniłam: 1. korale - jakoś nie mam przekonania do noszenia czegokolwiek na szyi (a na dodatek noszę łańcuszek od TŻta, więc korale tylko jako specjalne dopełnienie stroju) 2. bransoletki - ładnie wyglądają, mam kilka, ale małe. Nie cierpię jak mi coś lata na ręce i nie pozwala nimi swobodnie poruszać Nie mam zamiaru uzupełnić braków: zegarek na rękę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kolejno:
1. kolczyki - kolorowe,wiszące, lubie te srebne koła ![]() 2. Torby - na jedno ramie, ale dość spore, mam tez jedna przewieszana przez ramie, ale rzadziej ją noszę. Lubie zarowno kolorowe, jak i bardziej stonowane, 3. Opaski - materiałowe, ciemne, normalnej grubości (te bardzo grube mi się nie podobają), 4. Zegarek - nie rozstsaje sie z nim, to jedyna rzecz, jaka nosze na nadgarstku, nie przepadam za bransoletkami, 5. Okulary przeciwsloneczny - lubie, w sloneczne dni nosze, ale nie jestem dla mnie niezbedne. Korali i broszek nie mam jak na razie, ale rozważam ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() 1. Pasek - praktycznie zawsze mam na sobie jakis pasek ![]() ![]() ![]() 2. Torebka - bez torebki tez raczej nie wychodze, chyba ze na spacer z psem. Podobaja mi sie takie spore, workowate, juz taka upatrzylam i zbieram kase ![]() ![]() 3. Kolczyki - mam ich mnostwo, uwielbiam kolczyki ![]() ![]() ![]() 4. łancuszki - nosze albo srebrny z serduszkiem od TŻ ![]() ![]() 5. Czerwone korale - jedyne korale w moim zbiorze, ale za to bardzo je lubie i czesto nosze ![]() 6. Bransoletka - 2 srebrne okragle albo duza w kolorze starego zlota ![]() ![]() ![]() 7. Okulary - w sloneczna pogode lubie, dzisiaj akurat mialam na nosie nowe, duze "muchy". Bardzo mi sie spodobaly ![]() I to by chyba bylo na tyle. Zegarka nie nosze, bo nie mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze mam pasek i korale tego samego koloru! Tak sie przyzwyczaiłam ze juz nie wyjde inaczej
![]() ![]() Kolczyki nie za czesto....czasami jak cos mnie najdzie ![]() ![]() Bransoletki i pierscionki to nie dla mnie, na takie paluszki jak ja mam to moge sobie jedynie pierscionek z gumą kupić... ech ![]() Okulary, a w zyciu! nie podoba mi sie jak w nich wygladam (kolezanka twierdzi ze to jakis moj głuuupii wymysł, ale :P) Torebki, jak już są to zawsze malutkie. Nic na głowe, chyba ze raz na rok jakas opaska ![]() The end ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja nigdy nie rozstaję się z moim ukochanym zegarkiem (poniżej), co nie wychodzi mu na dobre, bo jest już okrutnie porysowany
![]() I zawsze mam w uszkach kolczyki - takie delikatne wkręty. Takich "kuleczek" mam już całą kolekcję, od takich jak na zdjęciu tylko złotych przez perełki w różnych kolorach po takie jakby złote inkrustowane srebrem. Mam wrażenie, że te kolczyki wkręty plus zegarek to już tak do mnie "przyrosły" że nawet się nie zastanawiam jak je wkładam ![]() ![]() A ostatnio wpadły mi w oko wisiorki z pierwszą literką swojego imienia - ale nie takie tandetne jak z budki z pamiątkami nad morzem tylko naprawdę ładne (w Aparcie). Tylko sama nie wiem - z jednej strony mi się podobają (wrodzony, nieuleczalny egotyzm ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Mnie też..ale to jeszcze zależy jak wykonana jest taka ozdoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.