|
|
#1 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 532
|
Randka
Czesc, co myslicie o pierwszej randce z Tindera u kogo¶ w domu? Pisze z facetem , wydaje sie sympatyczny, poukladany . Twierdzi,ze szuka zwiazku, mieszka niedaleko i zaprosil mnie do siebie, podal mi swoj adres, znam jego imie i nazwisko, wiec znalazlam potwierdzenia w sieci jego tozsamosci.
Ale go kompletnie nie znam, nie chce by myslal ,ze chodzi o seks..itd,..Albo doszlo do jakis dwuznacznosci..,bo przychodze do jego domu.Nie wiem czy czulabym sie komfortowo. Ludzie bardzo roznie mysla, nie wiem jak on mysli do konca. Mam swoja opinie o facetach na tej apce, tzn moze nie tyle co zla, ale wiele razy chlopak pisal,ze szuka relacji, albo zagadywal zwyczajnie a potem okazywalo sie,ze szuka seksu Ja nie szukam i nie chce go uprawiac na 1 randce Dodam,ze nigdy tego nie rozwazalam i odmawialam zawsze do tej pory ale chlopak wzbudzil moje zaufanie ...wiadomo,mozna spacer ale to nie to samo...w tych maskach itd, Do mnie nie zaprosze,bo mam remont Czy w trakcie pandemii umawiacie sie na 1 randke do domu? Nie mam obsesji, wiem ,ze wiekszosc ludzi to nie mordercy i gwalciciele ale po prostu zastanawiam sie nad komfortem i poczuciem bezpieczenstwa u kogos w domu kogo nie znam.
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 165
|
Dot.: Randka
Ja osobi¶cie nie sz³abym do kogo¶ do domu na pierwsz± randkê. Mo¿e byæ tak, ¿e on na tê randkê chcê umówiæ siê w konkretnym celu i bêdziesz potem postawiona w niezrêcznej sytuacji, gdy us³yszysz "to po co tu przychodzi³a¶?". A próbowa³a¶ zaproponowac mu co¶ innego? Jaki¶ spacer? Wiem, ¿e w maskach to ¶rednia przyjemno¶æ, ale tak po prostu, by sprawdziæ, czy on by³by gotowy na to przystaæ.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 188
|
Cytat:
Ja bym nie sz³a do domu do kogo¶ kogo nie znam przy pierwszym spotkaniu. No chyba, ¿e te¿ seksu szukasz to luz. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 342
|
Nie, nie posz³abym do kogo¶ do domu ani na 1, ani nawet na 3 randce. Chyba, ¿e liczy³abym siê z tym, ¿e facetowi mo¿e chodziæ jedynie o przelotn± znajomo¶æ i godzi³abym siê z takim scenariuszem. Przesta³am wierzyæ w niewinne i bez podtekstów zaproszenia do domu od mê¿czyzn, których ledwo znam a mia³am nieco takich sytuacji. Mnie ju¿ samo w sobie tego typu zaproszenie da³oby do my¶lenia i wzbudzi³o w±tpliwo¶ci co do tego "mi³ego pana".
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. Witaj ¯ycie po Wiza¿u (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-03-03 o 22:31 |
|
|
|
|
#6 |
|
Lady in red.
Wiadomo¶ci: 67 023
|
Wiêkszo¶æ nie jest gwa³cicielami i mordercami, ale nadal tacy istniej±, ¿yj± i z³e rzeczy zdarzaj± siê te¿ zwyk³ym osobom. I z tego wzglêdu lepiej na pierwsz± randkê wybraæ miejsce publiczne, nie bêd±ce w odosobnieniu. Pój¶cie do obcej, nawet je¶li wydaje siê byæ sympatyczna, osoby do domu nie jest bezpiecznym pomys³em.
|
|
#7 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
W parkach, zielencach i ogrodach botanicznych nie trzeba mieæ maski, kina niesieciowe s± otwarte, mo¿ecie posiedzieæ w samochodzie przy jedzeniu na wynos w jakim¶ nieustronnym miejscu, ¿eby¶ czu³a siê bezpieczniej, nie musisz mu siê pchaæ do mieszkania jak nie chcesz
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 340
|
Cytat:
i jak bedzie fajnie, no to wtedy - dom. nie ma sensu tam isc, jesli czujesz, ze to wbrew tobie.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 606
|
Ja te¿ bym nie sz³a do domu. Pomijaj±c wzglêdy bezpieczeñstwa lepiej spotkaæ siê na neutralnym terenie, bo na ¿ywo ch³opak mo¿e okazaæ siê nudny albo dziwny. Wiêc lepiej mieæ plan B.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 713
|
Cytat:
ABSOLUTNIE NIE ID¬ DO OBCEGO TYPA DO DOMU! Nie znasz go, nie wiesz kto to jest. Wiem, ¿e Pandemia itd. ale dziewczyno ..ma³o to razy s³ysza³a¶/czyta³a¶ podobnych historii gdzie kobieta uda³a siê z typem do niego i wysz³o ¿e albo ja zgwa³ci³/okleczy³/porwa³/zamordowa³ itd? B±d¼ z natury nieufna, dobrze Ci radzê. Przyk³ad - Ted Bundy czyli seryjny m0rderca te¿ wzbudza³ w ludziach zaufanie o kobietach ju¿ niewpsomnê..a wiadomo jak to siê skoñczy³o. Nigdy, przenigdy nie id¼ do obcej osoby do domu na pierwszym spotkaniu, nawet jak na drugim. Najpierw poznaj t± osobê i dowiedz siê jak najwiêcej. Je¶li siê w koñcu po którym¶ spotkaniu zdecydujesz, nawet je¶li to jest pierwsze spotkanie (bo wiem ¿e ró¿nie bywa ) zachowaj ¶rodki ostro¿no¶ci i wy¶lij dla zaufanej Ci osoby, zdjêcie ch³opaka z którym jeste¶, Twoje obecne po³o¿enie i miejsce do którego siê udajecie, lokalizacjê itd. Im wiêcej szczegó³ów tym lepiej. Nie ufaj ludziom, uwierz mi ¿e lepiej na tym wyjdziesz. |
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 331
|
Ogólnie to ja serio nie wiem po co i¶æ na pierwsz± randkê do domu do kogo¶, kogo siê nigdy nie widzia³o na ¿ywo (a jedynie pisa³o), o ile nie chcesz seksu. Pomijaj±c do¶æ jednoznaczny kontekst - jasne, mo¿esz jasno zaznaczyæ, ¿e nie chcesz od razu seksu, chocia¿ to nic nie gwarantuje (kole¶ pewnie i tak jasno odbierze sygna³ i spróbuje), to co jak ju¿ na wstêpie oka¿e siê, ¿e co¶ nie pyk³o i kole¶ jest lekko dziwny i nie gada Wam siê dobrze, nie ma chemii? Co to za problem i¶æ na spacer w masce? Jak kto¶ tu pisa³, zawsze mo¿ecie wybraæ kino, zobacz najpierw czy w ogóle ta znajomo¶æ rokuje, ¿eby do kogo¶ nie przyj¶æ i po 2 minutach nie mieæ ju¿ ochoty siê po¿egnaæ, bo kompletnie nie macie o czym gadaæ i nie nadajecie na tych samych falach
Ja te¿ my¶lê, ¿e zaproszenie do siebie na pierwszej randce do domu dziewczyny poznanej na aplikacji randkowej przez doros³ego faceta jest jednoznaczne. Tym bardziej, ¿e wiadomo jakie s± realia i czego wiêkszo¶æ facetów szuka na Tinderze. Nic w tym z³ego, ale jak wiesz, ¿e seks odpada to co chcesz robiæ z obcym kolesiem w domu? Tak serio? Cytat:
Cytat:
Akurat Ted Bundy to najgorszy przyk³ad jaki mog³a¶ podaæ, bo on w jednym przypadku udawa³ przez kilka miesiêcy mi³o¶æ, tylko po to, ¿eby zem¶ciæ siê na by³ej sprzed lat, wiêc teoria, ¿e lepiej spotkaæ siê najpierw 2 czy 3 razy trochê ¶rednio Ci zwiêksza bezpieczeñstwo, ¿e nie spotykasz siê z psycholem, a w pozosta³ych atakowa³ kompletnie obce kobiety wy³apane wzrokiem chwilê wcze¶niej poprzez w³amywanie siê im do domów (po chwili podgl±dania przez okno) albo wy³apuj±c je na ulicy czy na kampusie i podstêpem zwabiaj±c do samochodu (kultowy modus operandi z rêk± lub nog± w gipsie, a tak¿e udawanie policjanta). Nie by³ idiot± i nie atakowa³ kobiet, z którymi znajomo¶æ mia³ potwierdzon± i zero alibi na datê i godzinê zdarzenia, bo nie chcia³ na w³asne ¿yczenie zostaæ z³apany. Wiêc tym bardziej nie rozumiem dlaczego jaki¶ morderca mia³by traciæ czas na pisaninê i wysy³anie sobie snapów skoro s± prostsze i 'bezpieczniejsze' sposoby. Ale tak jak ju¿ pisa³am - jak wiesz, ¿e nie chcesz seksu to bez sensu i¶æ do domu kolesia, którego nigdy nie widzia³a¶ w realu. Na bank spróbuje Ciê obmacaæ czy zainicjowaæ seks, po co tworzyæ dwuznaczno¶ci i stawiaæ siê w takiej sytuacji, kiedy poznaæ siê mo¿ecie w kinie czy na spacerze. Edytowane przez parallel_roads Czas edycji: 2021-03-04 o 08:09 |
||
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 131
|
Dok³adnie, mam nadziejê, ¿e ten post to ¿art... nie id¼ do domu do obcego cz³owieka, którego nigdy nie widzia³a¶ na ¿ywo. W internecie on mo¿e pisaæ jedno, a potem siê okazaæ kim¶ zupe³nie innym. Mia³am kiedy¶ konto na takich appkach i naprawde ludzie nieraz daj± zdjêcia sprzed 10 lat albo wprost k³ami± na swój temat. Moim zdaniem facet na pewno siê bêdzie przystawial albo i gorzej, du¿o osób patrzy na tindera jakby szuka³o tam darmowej prostytutki . Jak facet nie chce siê umówiæ na spacer to by mi siê zapali³a lampka ostrzegawcza. Proponowa³as mu cokolwiek innego zamiast spotkania w mieszkaniu?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Cytat:
|
|
|
#15 | ||
|
Femme fatale
Wiadomo¶ci: 1 261
|
Cytat:
Nie, odradzam spotykanie siê u kogo¶ w domu/mieszkaniu, którego pozna³o siê w internecie. Dla Ciebie mo¿e jest to co¶ nowego, je¶li ''nigdy nie próbowa³a¶'' to mo¿e wydaje Ci siê, ¿e to fajne i czemu nie, ale odradzam. Powinna¶ mieæ wiêkszy instynkt samozachowawczy, a emocje i uczucia schowaæ pod butem i kierowaæ siê najzwyczajniej w ¶wiecie rozs±dkiem, rozumem. Mo¿e te¿ tak twierdzisz, ¿e fajnie by³oby spotkaæ siê z kim¶ w domu u tej osoby bo du¿o miejsc jest zamkniêtych i nie bardzo jest siê gdzie spotkaæ, ale uwierz, niektóre miejsca s± otwarte. Do parku zawsze mo¿esz wej¶æ, kina niesieciowe chyba te¿ s± otwarte wiêc to nie jest tak, ¿e wszystko nie jest zamkniête. Chyba, ¿e obydwoje wiecie na co siê umawiacie, ¿e na seks to wtedy spoko, zaproszenie którego¶ z Was do siebie czy do domu tej drugiej osoby, ale w przypadku gdy nie ma mowy o seksie to absolutnie nie. W internecie ka¿dy mo¿e na¶ciemniaæ, wrzuciæ nie swoje zdjêcie, albo swoje zdjêcie sprzed 10 lat, które odbiega od obecnego wygl±du, napisaæ nieprawdê, podkoloryzowaæ i generalnie siaæ ferment. Najpierw jak poznaje siê kogo¶ przez neta to trzeba dobrze tê osobê ''prze¶wietliæ'', poznaæ, a nie pakowaæ siê mieszkania obcej osoby. Na poznanie danej osoby i ewentualne odwiedziny w mieszkaniu trzeba czasu. Cytat:
Nie spotka³abym siê z kim¶ na pierwszej randce w domu u kogo¶, chyba, ¿e obydwoje liczyliby¶my na seks, obydwoje siê na to umawiali¶my to wtedy oczywi¶cie do kogo¶ z nas idziemy je¶li s± warunki itd. W innym przypadku nie ma o tym mowy. Osobi¶cie mam te¿ listê miejsc gdzie na pierwszych randkach nie bywam. Po za tym z takiej sytuacji mo¿e wywi±zaæ siê zwyk³a niezrêczno¶æ. Pójdziesz z facetem do niego, nie umawiali¶cie siê na seks, ale on pod¶wiadomie bêdzie na to liczy³, zacznie siê do Ciebie dobieraæ, Ty nie bêdziesz chcia³a i nagle gdy zobaczy Twój upór zapyta ''to na co tu przysz³a¶?''. Zawsze mo¿na uciec, wyj¶æ, po¿egnaæ typa, ale nie zawsze to jest takie proste. Mo¿e zale¿eæ od sytuacji. Ja nie lubiê byæ stawiana w niezrêcznych i niekomfortowych sytuacjach, szanuje swój czas i siebie i wolê kierowaæ w ¿yciu siê rozs±dkiem, rozumem, a nie emocjami, które i tak za jaki¶ czas opadn±. Zdrowy rozs±dek nie opu¶ci Ciê nigdy, chyba, ¿e mu na to pozwolisz. I te¿ ze wzglêdów bezpieczeñstwa staram siê nie spotykaæ u kogo¶ w domu kogo nie znam.
1. Lepiej byæ nielubian± za to, kim jeste¶ ni¿ byæ kochan± za to kim nie jeste¶. 2. Ludzie nie rodz± siê dobrzy albo ¼li. Rodz± siê z pewnymi sk³onno¶ciami, ale liczy siê sposób, w jaki ¿yj±. I to, jakich ludzi poznaj±. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2021-03-04 o 11:26 |
||
|
|
|
|
#16 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#17 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6
|
Hmmm... kosmato.
Czy naiwno¶æ to cnota? |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
NIGDY nie idz do kogos kogo nie znasz.
skonczysz jak laska ktora torturowali az zmarla. Zamkneli ja w mieszkaniu i gwalcili pare dni. W Lodzi.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Femme fatale
|
Cytat:
Z mojego osobistego do¶wiadczenia - wielokrotnie spotyka³am siê na seks z jakim¶ facetem czy facetami i je¿eli obydwoje umawiali¶my siê na seks to nie by³o ¿adnej mowy o stawianiu kogo¶ w niezrêcznej sytuacji czy dwuznaczno¶ci, (kole¶ nie stan±³ nagi dla przyk³adu chc±c mi zakomunikowaæ, ¿e on chce seksu mimo, ¿e siê na niego nie umawiali¶my, ani nie wk³ada³ mi ³ap pod bluzkê chc±c mi daæ do zrozumienia, ¿e on chce seksu mimo, ¿e nie by³o o nim mowy) jako takiej skoro wiedzieli¶my, ¿e nie bêdziemy gadaæ o pogodzie czy graæ w karty, a uprawiaæ seks. Tak samo ka¿de ''spotkanie siê na ogl±danie filmu'', to wiadome jest, ze wtedy kole¶ zaprasza kobietê na seks tylko nie komunikuje jej tego wprost, ale jest tam ukryta aluzja. Nie, nawet jak facet liczy na ONS czy FWB to te¿ nie wiadomo czy nie zrobi krzywdy dziewczynie bo mo¿e to zrobiæ, ale jak kto¶ nie umawia siê bezpo¶rednio na seks to nie ma powodu spotykaæ siê u kogo¶ w domu. Nawet hotel nie musi byæ bezpiecznym miejscem co z tego, ¿e jest obs³uga i na przyk³ad monitoring. To o niczym nie ¶wiadczy. Oczywi¶cie ¿aden z tych facetów z którymi siê spotka³am krzywdy mi nie zrobi³, ale to nie wyklucza faktu, ¿e jaki¶ facet móg³ byæ do tego zdolny.
1. Lepiej byæ nielubian± za to, kim jeste¶ ni¿ byæ kochan± za to kim nie jeste¶. 2. Ludzie nie rodz± siê dobrzy albo ¼li. Rodz± siê z pewnymi sk³onno¶ciami, ale liczy siê sposób, w jaki ¿yj±. I to, jakich ludzi poznaj±. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2021-03-04 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Jak nie chcesz skoñczyæ jako podcast na Kryminatorium albo 5 nie zabijaj to lepiej przestañ rozwa¿aæ takie dziwne zachowania jak chodzenie do domu obcych facetów. Ciekawe co by¶ zrobi³a, gdyby siê okaza³o, ¿e w domu jest ich 5... a dom/mieszkanie wynajêli na 24h na jakiego¶ anonima.
Go¶æ dziwny, ¿e na start zaprosi³ Ciê do siebie, a Ty jeszcze dziwniejsza, ¿e to w ogóle rozwa¿asz. I tak, gdyby laska zgodzi³a siê do mnie tak na start do domu przyj¶æ dla mnie to jest jasny sygna³, ¿e bêdzie co¶ grane albo, ¿e nie wyklucza, ¿e siê to potoczy w tym kierunku. Nawet jak siê ustawia³em z kobietami tylko na seks i siê wcze¶niej nie widzieli¶my, to i tak spotykali¶my siê publicznie, pogadali, a jak siê fajnie gada³o to umawiali¶my siê na 2 raz ju¿ sam na sam, albo szli¶my do niej do mnie po zapoznaniu. Sam zawsze mówi³em, ¿eby siê spotkaæ tak, ¿eby czu³a siê komfortowo i bezpiecznie ze mn± i nie ma presji. Mówi³em, ¿eby wybra³a sobie miejsce, które zna, a ja siê dostosuje, bo ja siê raczej nie martwiê, ¿e mnie zgwa³ci... chocia¿ zdarza³o siê us³yszeæ komplement "¿e móg³bym siê zdziwiæ" .Poroniony pomys³ z t± randk± u niego. Ale tak jak wspomina³em, ja ju¿ oblecia³em wiêkszo¶æ podcastów kryminalnych na polskim YT, ¶wie¿y materia³ te¿ siê przyda ![]() A tu sprawa laski, która te¿ posz³a z go¶ciem do mieszkania na randce: https://www.youtube.com/watch?v=V2nMd2Irskw Wierze, ¿e go¶æ te¿ by³ sympatyczny. Edytowane przez Yhvothlo Czas edycji: 2021-03-04 o 12:03 |
|
|
|
|
#22 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6
|
patusiaa23 podrywasz mnie? Jak co¶ to priv.
Mê¿czyzna nie zaprasza kobiety do siebie ¿eby ogl±daæ znaczki. Chodzi przecie¿ o buziaczki.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Cytat:
![]() A co mia³by innego napisaæ, ¿eby¶ nie skre¶li³a go na starcie? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
I jakby zamiast do domu ta dziewczyna najpierw posz³a z nim na kawê to by siê nic nie sta³o? Nie s±dzê, na pewno planowa³ to od dawna, wiêc co za problem
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Ty mu mowisz nie, a on i tak namawia? Zly znak.
Nie mieszkam w Polsce, ale czytalam ze podobno otwarli juz muzea i wystawy, wiec jak zimno i pada to moze randka tam? |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Przeoczy³am fragment z namawianiem.
Dla mnie by to znaczy³o, ¿e facet szuka szybkiej znajomo¶ci. Do skre¶lenia. Kilkukrotnie dawa³am kiedy¶ szansê takim "ale o co ci chodzi, jeste¶ zbyt podejrzliwa bla bla bla To ¿e ciê zapraszam do siebie nie znaczy, ¿e chodzi mu tylko o seks"? Za ka¿dym razem chodzi³o. Tym facetom nigdy nie chodzi³o o zwi±zek.
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Cytat:
Ja pytam, bo nie wiem czy autorka prowadzi wewnetrzny monolog czy to efekt naciskow faceta. Ta kwestia nie jest tu wyjasniona. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 65
|
Dlaczego mój komentarz zosta³ usuniêty?? Z jakiej racji usuwa sobie komentarze? Nie by³ obra¼liwy, agresywny czy cos...
|
|
|
|
|
#29 |
|
Femme fatale
|
Jak widaæ prawda wielu boli niestety. Mo¿e boli jakiego¶ u¿ytkownika i zg³osi³, a mo¿e moderacjê...
1. Lepiej byæ nielubian± za to, kim jeste¶ ni¿ byæ kochan± za to kim nie jeste¶. 2. Ludzie nie rodz± siê dobrzy albo ¼li. Rodz± siê z pewnymi sk³onno¶ciami, ale liczy siê sposób, w jaki ¿yj±. I to, jakich ludzi poznaj±. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 982
|
Tre¶æ usuniêta
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Witaj ¯ycie po Wiza¿u (Discord). Wszystko przed nami. 

i jak bedzie fajnie, no to wtedy - dom. nie ma sensu tam isc, jesli czujesz, ze to wbrew tobie.

.