|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak wyszczuplić nogi?
Nogi są źródłem moich kompleksów od kiedy pamiętam, zmagam się z bryczesami na udach i grubymi łydkami. Chciałabym je zdecydowanie wysmuklić, ale nie wiem jak najlepiej ćwiczyć, żeby nie osiągnąć odwrotnego efektu. Boję się po prostu, że jeszcze do tego rozrosną mi się mięśnie. A zależy mi na ćwiczeniach efektywnie spalających tłuszcz. Poradzicie coś?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak wyszczuplić nogi?
Taa, żeby mięśnie chciały się tak nagle rozrastać
![]() Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2021-05-10 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie ma co tracić czasu i zastanawiać się nad tym jakie ćwiczenia robić a jakich nie robić. Przy spalaniu kalorii jakakolwiek aktywność fizyczna ma znaczenie, nawet najzwyklejsze bieganie - bez zawracania sobie głowy jakie ćwiczenie, ile powtórzeń, jakie przerwy itp. Ważniejsza jest regularność, systematyczność tego co się robi. Idealnie jak aktywność jest połączona z odpowiednim sposobem odżywiania. Ruch to nie tylko spalanie kalorii ale też lepsze samopoczucie, dobry wpływ na cały organizm. A jak po jakimś czasie nie będzie żadnych efektów to najlepiej pogadać z dietetykiem na ten temat tzn. żeby na podstawie wywiadu doradził coś w sprawie diety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja od miesiąca skaczę na skakance pół godzinki 5 razy w tygodniu. Zauważyłam, że łydki wyszczupliły się, mięśnie się zarysowały ale nie powiększyły się.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Obawiałam się co do kolan bo też miałam problem z kolanami ale póki co jest wszystko ok, bardziej dokucza mi ból piszczeli ale wtedy daje sobie jeden dzień spokoju.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Spadek całkowitej wagi ciała spowoduje też wyszczuplenie nóg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.