![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
To była jedna z moich najgorszych randek
Spotykałam się wczoraj z jednym facetem poznanym przez Badoo i poszliśmy do jednej z otwartych restauracji. Na miejscu okazało się, że Pan stosuje dietę i w sumie nie ma tam nic, co mógłby zjeść. W ostateczności wziął sałatkę, w której mięsa prawie nie było. Jednak stwierdził, że tu nie chodzi o to, żeby się najeść tylko, żeby nie być głodnym. Wzięłam porcję spagetti i stwierdziłam, że bardzo mi smakuje. On na to, że on je tylko z mięsem drobiowym i ciemnym makaronem. Spytałam, czy czasami nie zdarza mu się zgrzeszyć z jedzeniem. Powiedział, że bardzo rzadko, bo nie będzie robił z brzucha śmietnika, dlatego przy tej diecie zostanie już na zawsze.. Chcąc załagodzić temat, powiedziałam, że każdy powinien jeść to co uważa. Wtedy zaczął wykład, że to czym się żywisz, przekłada się na Twoje zdrowie. Różne choroby i raki powstają ze złego trybu życia. Dobrze by było, gdyby ludzie zaczęli dbać o swoje zdrowie, to było by mniej zgonów. Przyznaję, że od słuchania tego odechciało mi się jeść. Powiedziałam, że oczywiście nie należy przesadzać z fast foodami, słodyczami, tłustym mięsem, czy gazowanymi napojami, ale od czasu do czasu wszystko jest dla ludzi. Gdy zaczął mówić o tym, że warto czytać skład wszystkich produktów, żeby nie jeść tych świństw, które mają tablicę Mendelejewa w składzie. Z grzeczności przytaknęłam, zjadłam, i pod pretekstem zakończyłam spotkanie. W domu od razu napiłam się lampkę czerwonego wina smile. Zamiast luźnej rozmowy, wykład dietetyka. Zastanawiam się czy takich fanatyków da się rozszyfrować przed spotkaniem i przez to nie tracić swojego czasu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: To była jedna z moich najgorszych randek
Ale w czym problem? On ma swoje podejście do odżywiania, Ty swoje. Ja tam go rozumiem, bardzo dużo racji w tym, co mówił. Co prawda poszedł w bardzo restrykcyjną stronę i może z nerwów zachował się trochę jak buc ALE sama go trochę prowokowałaś tymi pytaniami. Może zdrowe odżywianie to jego konik, hobby? W czym jego podejście jest gorsze od Twojego? On skrytykował Twoje zdanie, ty krytykujesz jego.
Zresztą skoro uważasz, że każdy powinien jeść, co uważa, to czemu piszesz z takim przekąsem o tym, że wziął sałatkę PRAWIE bez mięsa? Albo że je ciemny makaron? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Okej. I co w związku z tym?
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88638200]Ale w czym problem? On ma swoje podejście do odżywiania, Ty swoje. Ja tam go rozumiem, bardzo dużo racji w tym, co mówił. Co prawda poszedł w bardzo restrykcyjną stronę i może z nerwów zachował się trochę jak buc ALE sama go trochę prowokowałaś tymi pytaniami. Może zdrowe odżywianie to jego konik, hobby? W czym jego podejście jest gorsze od Twojego? On skrytykował Twoje zdanie, ty krytykujesz jego.
Zresztą skoro uważasz, że każdy powinien jeść, co uważa, to czemu piszesz z takim przekąsem o tym, że wziął sałatkę PRAWIE bez mięsa? Albo że je ciemny makaron? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] problem w tym ze jest chamem bo inaczej tego zachowania nazwac nie mozna. Nie ide na randke wysluchiwac wykaldow o zdrowym odzywianiu i krytyki moich wyborow. Dietetyczny neofita to prawie jak niedoszly weganin lub nie daj boze studnt prawa>>> sam ci powie ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko nie przesadzajcie z tym pojazdem. Autorka też go niepotrzebnie prowokowała do gadania. Każdy może jeść co chce ale jak on się fascynuje zdrowym odżywianiem to już wstyd i neofita. Nie wiemy w jakim tonie on to mówił. Może to rzeczywiście jego pasja i chciał trochę przyszpanować wiedzą? Niezrecznie wyszło, trudno, trzeba iść dalej. Pytanie tylko, po co ten wątek. Jest gdzieś jakiś inny o najgorszych randkach, bardzo zabawny. Jaką radę chcesz tu dostać autorko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lokalna gwiazda
|
No cóż, nie spotykałabym się z kimś, kto maniacko zagląda mi w talerz i komentuje to, co jem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88638236]Też uważam, że nie zachował się kulturalnie, żeby nie było
![]() Tylko nie przesadzajcie z tym pojazdem. Autorka też go niepotrzebnie prowokowała do gadania. Każdy może jeść co chce ale jak on się fascynuje zdrowym odżywianiem to już wstyd i neofita. Nie wiemy w jakim tonie on to mówił. Może to rzeczywiście jego pasja i chciał trochę przyszpanować wiedzą? Niezrecznie wyszło, trudno, trzeba iść dalej. Pytanie tylko, po co ten wątek. Jest gdzieś jakiś inny o najgorszych randkach, bardzo zabawny. Jaką radę chcesz tu dostać autorko? [/QUOTE] ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88638236]Też uważam, że nie zachował się kulturalnie, żeby nie było
![]() Tylko nie przesadzajcie z tym pojazdem. Autorka też go niepotrzebnie prowokowała do gadania. Każdy może jeść co chce ale jak on się fascynuje zdrowym odżywianiem to już wstyd i neofita. Nie wiemy w jakim tonie on to mówił. Może to rzeczywiście jego pasja i chciał trochę przyszpanować wiedzą? Niezrecznie wyszło, trudno, trzeba iść dalej. Pytanie tylko, po co ten wątek. Jest gdzieś jakiś inny o najgorszych randkach, bardzo zabawny. Jaką radę chcesz tu dostać autorko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Żeby nie było, Autorka zadała pytanie na końcu - czy da się takie osoby rozpoznać przed spotkaniem w realu, żeby nie marnować swojego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Bucowaty i tyle. Nie poszliście na kebsa, mcdonalda, czy inne hamburgery z frytkami na głębokim oleju z dolewkami coli żeby robił aż taki wielki problem i sugerował że właśnie w tym momencie jesz śmieci z tablicy mendelejewa bo na randce (na które nie chodzisz przecież dzień w dzień a i w pandemii mało otwartych) nie przeszkadza ci makaron zwykły, a nie jedyny słuszny pełnoziarnisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jak szybko zgodziłaś się na spotkanie? Ja miałam tak że starałam się przed pierwszym spotkaniem popisać ze sobą chwilę żeby wyczuć czy mamy punkty styczne i rozmowa płynie. Nie chciało mi się tracić czasu na spotkania gdzie po 5 minutach juz wiedziałam że kolejne 20 będę się męczyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze malo widziałaś skoro to byla najgorsza randka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Animal Liberation
|
Są i tacy, jak ja bym spisała najgorsze randki moje i kobiet w otoczeniu, to by książka o świrach powstała - bo naprawdę różne egzemplarze spotkałysmy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale w którym momencie on ją tam skrytykował? Przecież nie powiedział: eee weź tego nie zamawiaj, bo to co wybrałaś to jakieś śmieci, chyba jakaś głupia jesteś, bo nie dbasz o zdrowie, ani o zwierzęta morderczynio.
Skoro autorka go pytała, to on odpowiadał. W sumie powiedział samą prawdę. Jak ją obraża, że ktoś mówi o swoich osobistych przekonaniach, że nie chce robić z brzucha śmietnika, i że nie pozwala sobie na grzeszki, oraz stwierdza fakt, że jakby ludzie dbali o to co jedzą, to by było mniej śmierci, no to sory, ale dla mnie to jakieś ogromne przewrażliwienie. Jedyne czym chłop zgrzeszył to zbyt dużym wyluzowaniem w stosunku do autorki. Było się przymknąć i odpowiadać zachowawczo, i by był git facet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88638421]Jak szybko zgodziłaś się na spotkanie? Ja miałam tak że starałam się przed pierwszym spotkaniem popisać ze sobą chwilę żeby wyczuć czy mamy punkty styczne i rozmowa płynie. Nie chciało mi się tracić czasu na spotkania gdzie po 5 minutach juz wiedziałam że kolejne 20 będę się męczyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Po tygodniu. Podczas pisania nie były poruszane tematy żywieniowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Autorko widać, że od razu go ocenilaś z góry i prowokowałaś do kłótni. Sałatka prawie bez mięsa, straszne. Zaczęłaś temat czy grzeszy z jedzeniem, on widać ma wyrobione zdanie na temat grzeszków, dzięki czemu trzyma się tej diety i pewnie ma sukcesy. Więc zamiast ugryźć się w język to Ci wyłożył swoją filozofię. On miał trochę kij w tyłku w związku dietą, ale Ty jesteś nie lepsza, bo jego sałatka zburzyła Twoją wizję dobrej randki i zaczęłaś mu cisnąć. Trzeba było wznieść się ponad to. Może nie chodź na jedzenie w dobie pandemii zwłaszcza jak tak reagujesz na to co inni wkładają do swojego ciała.
Jeśli to jest najgorsza randka to nie wiem na ilu byłaś. 3? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie człowiek by się uśmiechnął, tak zwyczajnie z samej ciekawości i chęci poznania drugiej osoby, z jakiejś minimalnie dobrej woli podpytał o temat, skoro wyraźnie jest ważny dla tego człowieka, może coś podpatrzył, jakiś fajny przepis, a jak serio tak bardzo drażni Cię kwestia akurat jedzenia, to wystarczyło się odezwać, że ej Ziutek, ja to jestem zagorzała schaboszczara, więc tematy jedzeniowe to nie ze mną, bo na widok sałatki morzy mnie sen. I tyle. Przecież on Cię nawet do niczego nie nakłaniał. Nie wiem co tu rozkminiać. Usunęłaś no i spoko, ale nie licz, że przyjdziesz tu obrobić gościowi tyłek i dostaniesz akompaniament. Sama zachowałaś się średnio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88638598]Treść usunięta[/QUOTE]
Słuszna uwaga, wstępna selekcja ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja autorkę rozumiem.
Warto mieć wyczucie i ogarniać, ze czym innym jest roztaczać przed rozmówca wachlarz swoich zainteresowań, choćby i dietetycznych, mogą być fascynujące. A czym innym powiedzieć komuś, kto siedzi nad zwykłym spaghetti, ze się takiego nie je, bo nie robi śmietnika ze swojego brzucha. Czyli facet centralnie jej powiedział w oczy, na randce(!), ze ona właśnie żre śmieci i robi z siebie śmietnik. Urocze. ![]() Strach pomyśleć co wyprawia taka osoba w sytuacji, w której już nie próbuje robić dobrego wrażenia. Tez bym zablokowała. Mogę znosić dziwactwa różne, sama mam niejedno, ale nie jest rokujące jak się widzi, ze się ma odczynienia z osobą zwyczajnie... no lekko mówiąc nieobytą towarzysko.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2021-04-12 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ale on nie jest wegetarianinem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
No i co w tym dziwnego, że koleś prowadzi zdrowy tryb życia, do którego namawia innych? Chyba krzywdy Ci nie wyrządził, nie zakazał Ci spożycia spaghetti? Poza tym zawsze mogłaś zmienić temat na inny i byłoby po problemie
![]() Edytowane przez evonla Czas edycji: 2021-04-12 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2021-04-12 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88638736]Treść usunięta[/QUOTE]
Mam to samo z "pasztetem" z fasoli, blee. Mam cofkę na samą myśl ale zupełnie by mi nie przeszkadzało gdyby ktoś się przy mnie nim zajadał ![]()
![]() |
#28 |
BAN stały
|
I dobrze ze zakończyłas ta znajomość...pewnie przy nim tylko bys sie spinala by ,,zawsze jeść zdrowo i nie za dużo" i jestem niemal pewna ze wypominalby Ci każde zjedzone slodycze lub fast food, robilby wykłady a Ty czulabyś się jak żarłok nawet jedząc jeden batonik raz na kilka dni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moze nastepnym razem wyjscie na kawe ? Restauracja z zalozenia jest ryzykowna, bo takie spotkanie dluzej trwa i nie wypada wyjsc nagle w polowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.