To była jedna z moich najgorszych randek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-04-12, 14:36   #1
kasia5266
Zadomowienie

To była jedna z moich najgorszych randek

Spotykałam się wczoraj z jednym facetem poznanym przez Badoo i poszliśmy do jednej z otwartych restauracji. Na miejscu okazało się, że Pan stosuje dietę i w sumie nie ma tam nic, co mógłby zjeść. W ostateczności wziął sałatkę, w której mięsa prawie nie było. Jednak stwierdził, że tu nie chodzi o to, żeby się najeść tylko, żeby nie być głodnym. Wzięłam porcję spagetti i stwierdziłam, że bardzo mi smakuje. On na to, że on je tylko z mięsem drobiowym i ciemnym makaronem. Spytałam, czy czasami nie zdarza mu się zgrzeszyć z jedzeniem. Powiedział, że bardzo rzadko, bo nie będzie robił z brzucha śmietnika, dlatego przy tej diecie zostanie już na zawsze.. Chcąc załagodzić temat, powiedziałam, że każdy powinien jeść to co uważa. Wtedy zaczął wykład, że to czym się żywisz, przekłada się na Twoje zdrowie. Różne choroby i raki powstają ze złego trybu życia. Dobrze by było, gdyby ludzie zaczęli dbać o swoje zdrowie, to było by mniej zgonów. Przyznaję, że od słuchania tego odechciało mi się jeść. Powiedziałam, że oczywiście nie należy przesadzać z fast foodami, słodyczami, tłustym mięsem, czy gazowanymi napojami, ale od czasu do czasu wszystko jest dla ludzi. Gdy zaczął mówić o tym, że warto czytać skład wszystkich produktów, żeby nie jeść tych świństw, które mają tablicę Mendelejewa w składzie. Z grzeczności przytaknęłam, zjadłam, i pod pretekstem zakończyłam spotkanie. W domu od razu napiłam się lampkę czerwonego wina smile. Zamiast luźnej rozmowy, wykład dietetyka. Zastanawiam się czy takich fanatyków da się rozszyfrować przed spotkaniem i przez to nie tracić swojego czasu?
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 14:53   #2
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Dot.: To była jedna z moich najgorszych randek

Ale w czym problem? On ma swoje podejście do odżywiania, Ty swoje. Ja tam go rozumiem, bardzo dużo racji w tym, co mówił. Co prawda poszedł w bardzo restrykcyjną stronę i może z nerwów zachował się trochę jak buc ALE sama go trochę prowokowałaś tymi pytaniami. Może zdrowe odżywianie to jego konik, hobby? W czym jego podejście jest gorsze od Twojego? On skrytykował Twoje zdanie, ty krytykujesz jego.

Zresztą skoro uważasz, że każdy powinien jeść, co uważa, to czemu piszesz z takim przekąsem o tym, że wziął sałatkę PRAWIE bez mięsa? Albo że je ciemny makaron?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 14:57   #3
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Okej. I co w związku z tym?
Stary 2021-04-12, 15:07   #4
kennedy
Zakorzenienie

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88638200]Ale w czym problem? On ma swoje podejście do odżywiania, Ty swoje. Ja tam go rozumiem, bardzo dużo racji w tym, co mówił. Co prawda poszedł w bardzo restrykcyjną stronę i może z nerwów zachował się trochę jak buc ALE sama go trochę prowokowałaś tymi pytaniami. Może zdrowe odżywianie to jego konik, hobby? W czym jego podejście jest gorsze od Twojego? On skrytykował Twoje zdanie, ty krytykujesz jego.

Zresztą skoro uważasz, że każdy powinien jeść, co uważa, to czemu piszesz z takim przekąsem o tym, że wziął sałatkę PRAWIE bez mięsa? Albo że je ciemny makaron?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
problem w tym ze jest chamem bo inaczej tego zachowania nazwac nie mozna.
Nie ide na randke wysluchiwac wykaldow o zdrowym odzywianiu i krytyki moich wyborow.

Dietetyczny neofita to prawie jak niedoszly weganin lub nie daj boze studnt prawa>>> sam ci powie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 15:11   #5
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
problem w tym ze jest chamem bo inaczej tego zachowania nazwac nie mozna.
Nie ide na randke wysluchiwac wykaldow o zdrowym odzywianiu i krytyki moich wyborow.

Dietetyczny neofita to prawie jak niedoszly weganin lub nie daj boze studnt prawa>>> sam ci powie
Też uważam, że nie zachował się kulturalnie, żeby nie było

Tylko nie przesadzajcie z tym pojazdem. Autorka też go niepotrzebnie prowokowała do gadania. Każdy może jeść co chce ale jak on się fascynuje zdrowym odżywianiem to już wstyd i neofita. Nie wiemy w jakim tonie on to mówił. Może to rzeczywiście jego pasja i chciał trochę przyszpanować wiedzą? Niezrecznie wyszło, trudno, trzeba iść dalej.

Pytanie tylko, po co ten wątek. Jest gdzieś jakiś inny o najgorszych randkach, bardzo zabawny. Jaką radę chcesz tu dostać autorko?

e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 15:16   #6
I am Rock
lokalna gwiazda

No cóż, nie spotykałabym się z kimś, kto maniacko zagląda mi w talerz i komentuje to, co jem.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 15:16   #7
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88638236]Też uważam, że nie zachował się kulturalnie, żeby nie było

Tylko nie przesadzajcie z tym pojazdem. Autorka też go niepotrzebnie prowokowała do gadania. Każdy może jeść co chce ale jak on się fascynuje zdrowym odżywianiem to już wstyd i neofita. Nie wiemy w jakim tonie on to mówił. Może to rzeczywiście jego pasja i chciał trochę przyszpanować wiedzą? Niezrecznie wyszło, trudno, trzeba iść dalej.

Pytanie tylko, po co ten wątek. Jest gdzieś jakiś inny o najgorszych randkach, bardzo zabawny. Jaką radę chcesz tu dostać autorko?
[/QUOTE]

Jak wyżej.
Stary 2021-04-12, 15:24   #8
karawanna
Zakorzenienie

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88638236]Też uważam, że nie zachował się kulturalnie, żeby nie było

Żeby nie było, Autorka zadała pytanie na końcu - czy da się takie osoby rozpoznać przed spotkaniem w realu, żeby nie marnować swojego czasu
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 15:25   #9
Overcooked
Wtajemniczenie

Bucowaty i tyle. Nie poszliście na kebsa, mcdonalda, czy inne hamburgery z frytkami na głębokim oleju z dolewkami coli żeby robił aż taki wielki problem i sugerował że właśnie w tym momencie jesz śmieci z tablicy mendelejewa bo na randce (na które nie chodzisz przecież dzień w dzień a i w pandemii mało otwartych) nie przeszkadza ci makaron zwykły, a nie jedyny słuszny pełnoziarnisty.
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 16:26   #10
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Jak szybko zgodziłaś się na spotkanie? Ja miałam tak że starałam się przed pierwszym spotkaniem popisać ze sobą chwilę żeby wyczuć czy mamy punkty styczne i rozmowa płynie. Nie chciało mi się tracić czasu na spotkania gdzie po 5 minutach juz wiedziałam że kolejne 20 będę się męczyć.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 16:36   #11
Zorzoli
Zakorzenienie

Jeszcze malo widziałaś skoro to byla najgorsza randka

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-04-12, 17:02   #12
Snowdrop_
Animal Liberation

Są i tacy, jak ja bym spisała najgorsze randki moje i kobiet w otoczeniu, to by książka o świrach powstała - bo naprawdę różne egzemplarze spotkałysmy.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 17:19   #13
Nimve
Zakorzenienie

Ale w którym momencie on ją tam skrytykował? Przecież nie powiedział: eee weź tego nie zamawiaj, bo to co wybrałaś to jakieś śmieci, chyba jakaś głupia jesteś, bo nie dbasz o zdrowie, ani o zwierzęta morderczynio.

Skoro autorka go pytała, to on odpowiadał. W sumie powiedział samą prawdę. Jak ją obraża, że ktoś mówi o swoich osobistych przekonaniach, że nie chce robić z brzucha śmietnika, i że nie pozwala sobie na grzeszki, oraz stwierdza fakt, że jakby ludzie dbali o to co jedzą, to by było mniej śmierci, no to sory, ale dla mnie to jakieś ogromne przewrażliwienie.

Jedyne czym chłop zgrzeszył to zbyt dużym wyluzowaniem w stosunku do autorki. Było się przymknąć i odpowiadać zachowawczo, i by był git facet.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 17:35   #14
kasia5266
Zadomowienie

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88638421]Jak szybko zgodziłaś się na spotkanie? Ja miałam tak że starałam się przed pierwszym spotkaniem popisać ze sobą chwilę żeby wyczuć czy mamy punkty styczne i rozmowa płynie. Nie chciało mi się tracić czasu na spotkania gdzie po 5 minutach juz wiedziałam że kolejne 20 będę się męczyć.

Po tygodniu. Podczas pisania nie były poruszane tematy żywieniowe . Tymczasem na spotkaniu Pan nie uznawał żadnych innych. Teraz jeszcze otrzymałam zdjęcia...mikro kanapki z plasterkiem sałaty, musli i jakiejś papki z ziarnami. Nie wiem w jakim celu, ale od razu usunęłam kontakt. Rozumiem, że ktoś ma swoje poglądy, ale nie każdy musi je podzielać.
Stary 2021-04-12, 17:40   #15
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
Po tygodniu. Podczas pisania nie były poruszane tematy żywieniowe . Tymczasem na spotkaniu Pan nie uznawał żadnych innych. Teraz jeszcze otrzymałam zdjęcia...mikro kanapki z plasterkiem sałaty, musli i jakiejś papki z ziarnami. Nie wiem w jakim celu, ale od razu usunęłam kontakt. Rozumiem, że ktoś ma swoje poglądy, ale nie każdy musi je podzielać.
Jesteś jakaś przewrażliwiona na tym punkcie. Facet się zwyczajnie jara, tak jak każdy zajarany jakimś swoim mega hobby. Jakby żył graniem na gitarze, to by Ci wysłał zdjęcie nowej kostki do gry. Nie wiem z czym masz problem, serio.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-04-12, 17:48   #16
lavieenrose789
Rozeznanie

Autorko widać, że od razu go ocenilaś z góry i prowokowałaś do kłótni. Sałatka prawie bez mięsa, straszne. Zaczęłaś temat czy grzeszy z jedzeniem, on widać ma wyrobione zdanie na temat grzeszków, dzięki czemu trzyma się tej diety i pewnie ma sukcesy. Więc zamiast ugryźć się w język to Ci wyłożył swoją filozofię. On miał trochę kij w tyłku w związku dietą, ale Ty jesteś nie lepsza, bo jego sałatka zburzyła Twoją wizję dobrej randki i zaczęłaś mu cisnąć. Trzeba było wznieść się ponad to. Może nie chodź na jedzenie w dobie pandemii zwłaszcza jak tak reagujesz na to co inni wkładają do swojego ciała.

Jeśli to jest najgorsza randka to nie wiem na ilu byłaś. 3?
lavieenrose789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 17:54   #17
kasia5266
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lavieenrose789 Pokaż wiadomość
Autorko widać, że od razu go ocenilaś z góry i prowokowałaś do kłótni. Sałatka prawie bez mięsa, straszne. Zaczęłaś temat czy grzeszy z jedzeniem, on widać ma wyrobione zdanie na temat grzeszków, dzięki czemu trzyma się tej diety i pewnie ma sukcesy. Więc zamiast ugryźć się w język to Ci wyłożył swoją filozofię. On miał trochę kij w tyłku w związku dietą, ale Ty jesteś nie lepsza, bo jego sałatka zburzyła Twoją wizję dobrej randki i zaczęłaś mu cisnąć. Trzeba było wznieść się ponad to. Może nie chodź na jedzenie w dobie pandemii zwłaszcza jak tak reagujesz na to co inni wkładają do swojego ciała.

Jeśli to jest najgorsza randka to nie wiem na ilu byłaś. 3?
Jeszcze zanim wziął sałatkę zaczął przeglądać menu i stwierdził, że nic tutaj dla niego nie ma, bo jest na ścisłej diecie i potem zaczął wykład. Nigdy nie przyczepiłam się do samego faktu, że ktoś wziął sałatkę.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Jesteś jakaś przewrażliwiona na tym punkcie. Facet się zwyczajnie jara, tak jak każdy zajarany jakimś swoim mega hobby. Jakby żył graniem na gitarze, to by Ci wysłał zdjęcie nowej kostki do gry. Nie wiem z czym masz problem, serio.
Nie rozumiem po prostu sensu wysyłania dietetycznych potraw komuś kogo interesuje to tyle co zeszłoroczny śnieg.
Stary 2021-04-12, 18:10   #18
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-05 o 03:16
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 18:11   #19
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze zanim wziął sałatkę zaczął przeglądać menu i stwierdził, że nic tutaj dla niego nie ma, bo jest na ścisłej diecie i potem zaczął wykład. Nigdy nie przyczepiłam się do samego faktu, że ktoś wziął sałatkę.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Nie rozumiem po prostu sensu wysyłania dietetycznych potraw komuś kogo interesuje to tyle co zeszłoroczny śnieg.
No to nie rozumiesz idei konwersacji i dzielenia się swoimi stopklatkami z życia. Jak Ty chcesz tych ludzi poznawać? Ktoś się z Tobą dzieli tym co go pasjonuje, to Ty foch, bo Cię to nie interere i paszoł won. No szok.

Normalnie człowiek by się uśmiechnął, tak zwyczajnie z samej ciekawości i chęci poznania drugiej osoby, z jakiejś minimalnie dobrej woli podpytał o temat, skoro wyraźnie jest ważny dla tego człowieka, może coś podpatrzył, jakiś fajny przepis, a jak serio tak bardzo drażni Cię kwestia akurat jedzenia, to wystarczyło się odezwać, że ej Ziutek, ja to jestem zagorzała schaboszczara, więc tematy jedzeniowe to nie ze mną, bo na widok sałatki morzy mnie sen. I tyle. Przecież on Cię nawet do niczego nie nakłaniał. Nie wiem co tu rozkminiać.

Usunęłaś no i spoko, ale nie licz, że przyjdziesz tu obrobić gościowi tyłek i dostaniesz akompaniament. Sama zachowałaś się średnio.
Stary 2021-04-12, 18:18   #20
Tepsa
Zakorzenienie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88638598]Treść usunięta[/QUOTE]

Słuszna uwaga, wstępna selekcja choć może też się trafić randka w drugą stronę, facet za dużo wypije, za dużo zje..ot problemy
Stary 2021-04-12, 18:23   #21
cava
Zakorzenienie

Ja autorkę rozumiem.

Warto mieć wyczucie i ogarniać, ze czym innym jest roztaczać przed rozmówca wachlarz swoich zainteresowań, choćby i dietetycznych, mogą być fascynujące.
A czym innym powiedzieć komuś, kto siedzi nad zwykłym spaghetti, ze się takiego nie je, bo nie robi śmietnika ze swojego brzucha.
Czyli facet centralnie jej powiedział w oczy, na randce(!), ze ona właśnie żre śmieci i robi z siebie śmietnik.
Urocze.
Strach pomyśleć co wyprawia taka osoba w sytuacji, w której już nie próbuje robić dobrego wrażenia.

Tez bym zablokowała. Mogę znosić dziwactwa różne, sama mam niejedno, ale nie jest rokujące jak się widzi, ze się ma odczynienia z osobą zwyczajnie... no lekko mówiąc nieobytą towarzysko.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2021-04-12 o 18:24
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 18:27   #22
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Ale w którym momencie on ją tam skrytykował? Przecież nie powiedział: eee weź tego nie zamawiaj, bo to co wybrałaś to jakieś śmieci, chyba jakaś głupia jesteś, bo nie dbasz o zdrowie, ani o zwierzęta morderczynio.

Skoro autorka go pytała, to on odpowiadał. W sumie powiedział samą prawdę. Jak ją obraża, że ktoś mówi o swoich osobistych przekonaniach, że nie chce robić z brzucha śmietnika, i że nie pozwala sobie na grzeszki, oraz stwierdza fakt, że jakby ludzie dbali o to co jedzą, to by było mniej śmierci, no to sory, ale dla mnie to jakieś ogromne przewrażliwienie.

Jedyne czym chłop zgrzeszył to zbyt dużym wyluzowaniem w stosunku do autorki. Było się przymknąć i odpowiadać zachowawczo, i by był git facet.
Widać miał na to wywalone i wiedział, że drugiej randki nie będzie. Jak dla mnie to oboje zachowali się tak sobie. Te jej z leksza oceniające pytania też miłe nie były. Więc czemu on miałby być "git" w tej sytuacji?
Stary 2021-04-12, 18:35   #23
Overcooked
Wtajemniczenie

Ale on nie jest wegetarianinem Je TYLKO DROBIOWE i tylko ciemny makaron -> gadka w stylu "jesteś tym co jesz i trzeba dbać o siebie a nie wrzucać śmieci do żołądka tutaj tylko sałatka może się nada" -> jedząca przed nim właśnie te "śmieciowe" produkty autorka (tzn np. wieprzowe i standardowy makaron)
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 19:18   #24
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-12-05 o 03:15
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 19:33   #25
evonla
Zadomowienie

No i co w tym dziwnego, że koleś prowadzi zdrowy tryb życia, do którego namawia innych? Chyba krzywdy Ci nie wyrządził, nie zakazał Ci spożycia spaghetti? Poza tym zawsze mogłaś zmienić temat na inny i byłoby po problemie Chyba na najgorszej randce jeszcze nie byłaś..

Edytowane przez evonla
Czas edycji: 2021-04-12 o 19:35
evonla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 19:54   #26
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Cytat:
Haha no mnie tym rozbawiłaś Ja nie uważam że jesteś przewrażliwiona. Poglądy poglądami ale taktu to temu facetowi brakuje. Mi też by ten makaron zbrzydł jakbym musiała słuchać podczas jedzenia co to za śmieciowe jedzenie w siebie ładuje. No trafił Ci się pogromca dziecięcych uśmiechów. Nie przejmuj się tą sytuacją i tyle. Jak Ci facet nie odpowiada to nic na siłę.

Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Czas edycji: 2021-04-12 o 19:56
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 20:21   #27
Andziullka666
Zadomowienie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88638736]Treść usunięta[/QUOTE]

Mam to samo z "pasztetem" z fasoli, blee. Mam cofkę na samą myśl ale zupełnie by mi nie przeszkadzało gdyby ktoś się przy mnie nim zajadał

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 20:23   #28
Marcia9227
BAN stały

I dobrze ze zakończyłas ta znajomość...pewnie przy nim tylko bys sie spinala by ,,zawsze jeść zdrowo i nie za dużo" i jestem niemal pewna ze wypominalby Ci każde zjedzone slodycze lub fast food, robilby wykłady a Ty czulabyś się jak żarłok nawet jedząc jeden batonik raz na kilka dni...
Marcia9227 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-12, 22:25   #29
Rena
Zakorzenienie

Moze nastepnym razem wyjscie na kawe ? Restauracja z zalozenia jest ryzykowna, bo takie spotkanie dluzej trwa i nie wypada wyjsc nagle w polowie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-13, 02:02   #30
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-12-05 o 03:15
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości