|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kapturek dopochwowy / naszyjkowy / diafragma
Cześć
![]() Jeśli wątek o kapturkach istnieje - śmiało można ten zamykać. Czy któraś z Was ma doświadczenia z kapturkami i środkami plemnikobójczymi? Chcę w końcu zejść z hormonów (NuvaRing przez 8 lat) i szukam dość bezpiecznej metody. Spirali się obawiam, naczytałam się o uciążliwych skutkach ubocznych, których nie chcę ryzykować. Jestem obecnie w trakcie leczenia mojego trawienia i jestem pewna, że jeśli coś nabroi mi w okolicach rozrodczych, będzie to miało wpływ na ogólne samopoczucie i też stan jelit. Jeśli używałyście kapturków, dajcie znać jakich, jak z zakładaniem, skutecznością, komfortem, dobraniem odpowiedniego, etc. Dzięki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kapturek dopochwowy / naszyjkowy / diafragma
Kupiłam diafragmę Caya i jest wygodna i łatwa do założenia, ale nie próbowałam jeszcze czy jest skuteczna. Szkoda, że nie mówi się o diafragmach, gąbkach i kaputrkach więcej, bo nie każdy może brać tabletki i nie dla każdego kondomy są skuteczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.