|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Laser na naczynka
Sorry ,że tutaj ale więcej dziewczyn czyta i może któraś miała z tym do czynienia. Otóż zrobiłam 3 zabiegi na cała twarz laserem diodowym , zamykanie naczynek plus rozjaśnienie przebarwień. No i przebarwien pigmentacyjnych nie mam ale twarz nadal jest czerwona . Jestem szczególnie podłamana nosem , bo na nim bylo najwięcej naczynek a on nadal jest czerwony. Kosztowalo mnie to calkiem sporo kasy . Czy tak to powinno wygladac , ze pomimo zamkniecia naczynek twarz jest czerwona a bylam zapewniana , że buzia ladnie przybladnie ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Laser na naczynka
Cytat:
Lekarz zapewniał, że ile zabiegów trzeba będzie zrobić by efekt był taki jak opisujesz czyli ładnie blada skóra/wyrównany koloryt? Masz paragony które dostawałaś po zabiegach, idź i zgłoś reklamacje, że nic z naczynkami się nie ruszyło. Co z tego, że przebarwienia znikły jak nie na tym dokładnie Ci chodziło. Poczytaj w necie popatrz przygotuj się na rozmowę z lekarzem aby mieć kontr argumenty i przede wszystkim to co zapewniał lekarz powtórz mu i zażądaj zwrotu części kasy, bo zgłaszasz reklamacje. Każdy zabieg/usługę można reklamować. Ja nawet pofarbowane źle włosy zareklamowałam ![]() Aaa i trzeba mieć jaja żeby iść się ''kłócić'' o swoje.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
2- 3 zabiegi i mialo byc po sprawie. Po ostatnim zabiegu powiedziala mi , ze częsciowy efekt bedzie widoczny po zejsciu opuchlizny ale zeby odczekac 2 tygodnie wtedy bedzie juz ok. Minął miesiąc i lepiej wygladalam zaraz po zabiegu niz teraz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Musze tak zrobić , to bylo moje marzenie , żeby nie wygladac jak żul po przepiciu , tym bardziej jestem zla sama na siebie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zamykałam naczynka na skrzydełkach nosa różnymi metodami (elektrokoagulacja i laser). Jednak nie jest to trwały efekt, bo taką mam urodę. Co zamknę to znowu pękają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem. Dlatego właśnie pytam zanim pójde na wizytę. Też mialam juz zamykane naczynka na nosie , jakies 6 lat temu. I efekt utrzymal sie prawie trzy lata, dopoki nie zaczelam miec problemiw z cisnieniem. Obecnie cisnienie ok , alkoholu nie tykam , stąd moja frustracja. I nie chodzi o to , że wyskoczyly pojedyncze naczynka , jestem po prostu czerwona jak bylam .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Skoro jesteś jednolicie czerwona to może to nie są popękane naczynka tylko płytko unaczyniona skóra?
Reklamacje zawsze możesz zgłosić. W końcu mogli Cię uprzedzić przed zabiegiem, że efekt może nie być trwały / zadowalający ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam juz depilacje laserową i ten nos robiony laserem i zawsze bylam w 100 % zadowolona. Do teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamykanie naczynek a zneutralizowanie zaczerwienień na całej twarzy wydają się czymś innym. Chyba wprowadzili Cię w błąd przy omawianiu efektów i skuteczności. PS. Też bym z chęcią skorzystała z zabiegu redukującego zaczerwienienia na całej twarzy, ale albo nie mogę znaleźć czegoś takiego, albo nie oferują tego w takiej formie i z takimi efektami, na jakie liczę. PS2. Skoro z czasem wyglądasz gorzej, to może cały czas stosujesz kosmetyk, który podrażnia Twoja skórę i daje efekt czerwonej buzi non stop? Ja zobaczyłam znaczną poprawę, gdy odstawiłam wszystkie kosmetyki, których regularnie używałam i okazało się, że płyn dwufazowy z Ziai tak na mnie działał. Coś do demakijażu stosowane od lat. Może też masz coś takiego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie czuję się wprowadzona w błąd. Upewnialam się co do skuteczności zabiegu na konsultacji i odnosze wrazenie , że zbyt lekko mnie potraktowala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.