Wypomniał, że nie powiedziałam mu jeszcze nigdy, że go kocham - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-06-24, 09:39   #1
danonowa
Przyczajenie

Wypomniał, że nie powiedziałam mu jeszcze nigdy, że go kocham

Czy jeśli chłopak wypomniał, że nigdy ode mnie nie usłyszał pewnych słów ("kocham cię"), a teraz trochę jakby się coś psuje między nami (on się oddala?) to mam mu powiedzieć to przy najbliższej okazji (jestem pewna, że to czuję, już się kilka razy zbierałam, ale chciałam znaleźć super moment - na wspólnym wyjeździe, ale wtedy czułam, że coś jest nie ok i właśnie wtedy mi to wypomniał) czy nie mówić teraz, bo uzna że mówię to tylko dlatego, że wypomniał?

On powiedział to ultra szybko (po miesiącu?) nie do końca wprost, tylko "bo przecież się kochamy, prawda?" ja mu powiedziałam, że dla mnie za szybko. Potem raz w innym języku powiedział jak powiedziałam "powiedz mi coś w tym języku".

Wypomniał, kiedy pytałam czy na pewno wszystko ok między nami, że czuję że coś jest na rzeczy i żeby coś od serca miłego mi powiedział. Bo wcześniej był super kochany, słodki, hojny w czułe słówka, bliskość, troskliwy i wyrozumiały na moje problemy i tym samym gorszy nastrój, martwił się o mnie, o samopoczucie, no słodziak. A teraz jakby oschły bardziej się zrobił, poirytowany, nie inicjuje bliskości, a na moje inicjacje średnio reaguje. On teraz ma bardzo ważną rzecz do skończenia i jest tym pochłonięty, ale nie wiem czy to jedyny powód oddalenia.

To nie tak, że ja księżniczkowałam i się nie starałam, że nie prawiłam mu komplementów, inicjowałam więcej rozmów, mówiłam że tęsknię, że cieszę się, że jest itp. Więc dlatego nie do końca rozumiem to oddalenie i oziębienie relacji. I też nie byłam natarczywa, nie wymagałam ciągłej uwagi. Nawet mówił, że lubi kiedy to ja inicjuję kontakt. Albo, że boi się, że minie mi zauroczenie i odkryję, że on nie jest taki super, że jest zwyczajny, mówił, że on jest stały w uczuciach, że jeśli już to ja zostawię jego, a nie on mnie, blabla.
danonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-27, 17:27   #2
karawanna
Zakorzenienie

Dot.: Wypomniał, że nie powiedziałam mu jeszcze nigdy, że go kocham

Nie czujesz, że kochasz (dla mnie to też mocne słowo), to dlaczego miałabyś tak mówić? Żeby się typ nie obraził? A jak powiesz dla świętego spokoju, a nie czujesz tego i tak, to przecież i tak go okłamiesz. Poza tym, jak ktoś mówi, że kocha po miesiącu, sprawia, że od razu zapala mi się czerwona lampa, bo takie wyznania tak szybko są zazwyczaj charakterystyczne dla wszelkiej maści toksyków.
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-27, 18:04   #3
Wszedobylska_Snupa
Jadowita Żmija

No ale kochasz czy nie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– Znaczy nogi jamnika, morda buldoga, uszy wyżła, ogon owczarka – a razem, uważasz pan, mój pies''
Wszedobylska_Snupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-27, 19:24   #4
trzyplusy
Raczkowanie

Tam obok wisi wątek chłopaka który „nie chce pokazać dziewczynie ze mu zależy” i nie rozumie czemu dziewczyna traci zapał. Pasowalibyscie do siebie.
Jak go kochasz to mu powiedz. Po co te gierki?
trzyplusy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-27, 19:46   #5
I am Rock
lokalna gwiazda

Chłopak pewnie pomylił zauroczenie z miłością, a zauroczenia mają to do siebie, że spadają na nas nagle i tak samo nagle mijają.
No bo gdzie jest ta jego miłość?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-27, 19:59   #6
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez trzyplusy Pokaż wiadomość
Tam obok wisi wątek chłopaka który „nie chce pokazać dziewczynie ze mu zależy” i nie rozumie czemu dziewczyna traci zapał. Pasowalibyscie do siebie.
Jak go kochasz to mu powiedz. Po co te gierki?
Też o tym pomyślałam.
Chyba że jesteś typem mega romantycznym i potrzebujesz specjalnej oprawy, anurażu...
Zejdź na ziemię, żyjemy tu i teraz.
Stary 2021-06-28, 09:08   #7
13e04aff77a26badce511545edbe1fb21313cff4_62d888f2f2271
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Nie czujesz, że kochasz (dla mnie to też mocne słowo), to dlaczego miałabyś tak mówić? Żeby się typ nie obraził? A jak powiesz dla świętego spokoju, a nie czujesz tego i tak, to przecież i tak go okłamiesz. Poza tym, jak ktoś mówi, że kocha po miesiącu, sprawia, że od razu zapala mi się czerwona lampa, bo takie wyznania tak szybko są zazwyczaj charakterystyczne dla wszelkiej maści toksyków.
Dokładnie. Miałam taką sytuację, facet bardzo naciskał dosłownie na wszystko. Po krótkim czasie, bo nie mogłam się za przeproszeniem wy****, czy wsiąść do autobusu, bo książę był obrażony że już teraz mu nie odpisałam na smsa, nie wysłałam buziaczka, wręcz POWINNAM już deklarować miłość do grobowej deski za każdym razem, przy każdej okazji. Nie docierały do niego argumenty, że miłość rozwija się stopniowo, itd.
13e04aff77a26badce511545edbe1fb21313cff4_62d888f2f2271 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości