|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nie mogę się opalić!!!
Drogie kobitki ;p......
Marzę o pięknej opaleniźnie lecz mam bardzo jasną karnację i jest to troszkie nie realne ; ( ponieważ już umawiałam się regularnie na wizyty w solarium oczywiście stosowałam wszystkie kremy, które przyśpieszają opaleniznę ale to wszystko poszło na marne ;( Po czym stwierdziłam... jeśli nie wychodzi z solarium to spróbóje naturalnie czyli na słoneczku.. taaa wszystko byłoby pięknie gdyby z ,,czerwonej" opalenizny zrobiła się brązowa.... tak jednak nie było... po kilku dniach nie było śladu po mojej pięknej czerwonej opaleniznie... taaa wiem żałosne Więc.. prosze was o pomoc!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie mogę się opalić!!!
Kup sobie lepiej dobry samoopalacz, bo skoro opalasz się tylko na czerwono na zdrowie ci to nie wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam identyczny problem, opalam sie tylko na czerwono
![]() do tego mam uczulenie na słońce, ( właśnie znowu sie z nim męcze) uczulenie wyskoczyło po raz pierwszy 12 lat temu, ponoc przez lek fotouczulajacy i do tej pory pojawia sie, nawet przy wysokim filtrze 50. Pozostaje nam dobry balsam brazujący, samoopalacz, a na wieksze wyjscie rajstopy w sprayu na nożki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja się przestałam opalać. Używam wysokich filtrów jeśli idę na plażę i zakochałam się w samoopalaczu. Zawsze myślałam, że samoopalacze to śmierdzące mazie zmieniające skórę w pomarańczowe obrzydlistwo.
Może się "czasy zmieniły", może byłam uprzedzona - jestem bardzo, bardzo zadowolona. Moja opalenizna jest bardzo naturalna, skóra nie jest wysuszona, nie zajmuje to dużo czasu (kupiłam samoopalacz w formule "dry mist") i jest ten produkt dla mnie silnym kandydatem do KWC. Warto spróbować - "czerwona" opalenizna to objaw poważnego uszkodzenia skóry. Nie jestem fanatykiem całkowitej ochrony, ale nie warto pozwalać na poparzenia.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a czy ktoras miała cos takiego ze ciało pieknie opalało na brązik ciemny brazik a trwarz o połowe tonacji mniej... gdy nie mam pudru dosłownie wyruzniam sie... bo tak jestem jasna na twarzy... co to moze byc?? zaznaczam ze nie uzywam oddzielnie filtrów, jak juz stosuje to i na ciało i na twarz... bez pudrów...
juz nie wiem co mam zrobic... a teraz musze sie cały czas pudrowac zeby roznicy nie było widac... porazka... pomozcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem. Mam jasną skórę i gdy lezę na plaży wrracam blada, albo opalone mam tylko ramiona i koło kości policzkowych na czerwono. Z ramion skóra mi schodzi i zamiast być po tygodniu brązowsza opalenizna mi schodzi i jestem blada jak byłam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Ja uzywałam belisse i mi nic nie dała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
no to spróbuje z samoopalaczami....
A może polecicie jakieś dobre?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Soczki u mnie powodują tycie
![]() ![]() Właśnie poleccie jakies dobre samoopalacze, balsamy, wbrew pozorom ciezko uzyskac balsamem czy samoopalaczem ładną opalenizne, na bladej cerze widac kazdy zamaz ![]() ja jeszcze nie trafiłam na taki który by mnie usatysfakcjonowal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ok To jak znowu będzie w katalogu to polecam Skin so soft Balsam brązujący. Może jakas znajoma konsultantka będzie mogła wam zamówić w netto albo znowu będzie w katalogu na wyprzedazy bo był w poprzednim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Zależy jaki kto ma organizm..
![]() Moja kumpela przez 3 miesiące wcinała Belissę na mocne włosy i była zadowolona, kudły rosły jak szalone.. Mama przykładowo Belissy też nie poleca. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam opalanie natryskowe .
; )) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bo macie taki typ urody i nic na to nie poradzicie.
Nie każdy się opala na czekoladkę czy złoto ![]() Zostają bronzery... ale pamiętajcie, że blade jest piękne ![]() I zdrowe ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak Tobie pomóc bo sama nie mam na to sposobu- moja twarz nie opala sie prawie wcale nawet po wielu godzinach na słoncu gdy całe ciało jest już brązowe.. i wgl to wyglada tak jakbym miała 2 różne karnacje-jedna blado-różowawą na twarz a drugą-brązowawą na reszte ciała.. Gdyby ktoś odkrył jakiś sposób na to to niech napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Zbadaj koniecznie poziom witaminy D. Ja całe życie opalałam się na czerwono, potem skóra piekła a gdy przestała piec, stawała się z powrotem blada.
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Zbadaj koniecznie poziom witaminy D. Regularna suplementacja sprawiła że zaczęłam się opalać na brązowo ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Basalas kiedyś poziom witaminy D? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A nie powinno się też sprawdzić witaminy K?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.