|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tetralysal a antykoncepcja
Witajcie,
Mam pytanie czy któraś z Was stosowała jednocześnie lek tetralysal i doustne tabletki antykoncepcyjne ? Od 1,5 roku stosuję tabletki anty i teraz nagle lekarz dermatolog postanowił wprowadzić u mnie właśnie tetralysal. Lekarz twierdzi, że nie obniża on skuteczności tabletek ale w internecie czytam różne opinie więc właśnie wolałam zapytać czy któraś z Was ma może jakieś doświadczenia z tym ? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź bo jednak nie planuję ciąży a mechaniczne zabezpieczenia odpadają ze względu na uczulenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetralysal a antykoncepcja
przeczytac ulotki obu lekow a nie opinie w interencie. przy kuracjach nawet zaleca sie tabletki jako jedna z najskuteczniejszych metod zapobiegania ciazy. bralam tabletki i tetralysal i wszystko bylo ok.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo. Przeczytałam ulotki i akurat nie ma żadnej informacji odnośnie antykoncepcji dlatego też uznałam, że zapytam czy może ktoś stosował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ale nie ma różnicy czy ktoś stosował, bo czyjeś prywatne obserwacje to nie jest żadna miarodajna informacja na temat leków. Od tego są badania kliniczne na dużych próbach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kici kici miau miau
|
chce tylko napisać ze wczoraj a propos tetracyklin sprawdzałam to w lekarskim pharmindeksie i stoi jak wól" ze jednak skuteczność jest zmniejszona. wiem ze w ulotce tego nie ma.
w samej ulotce Tetralysal napisano: "zgłaszano przypadki ciąży lub krwawienia miedzymiesiaczkowego podczas jednoczesnego stosowania tetracyklin" wkleiłem screena z ulotki Dianę 35 jako przykład, gdzie w samej ulotce tego nie ma Edytowane przez ranka Czas edycji: 2021-11-06 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.