|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co myślicie o paskach wybielających?
Potrzebuje pomocy, bo sam już nie wiem, co sądzić... Od jakiegoś czasu używam pasków wybielających i jak najbardziej jestem zadowolony. Przebarwienia znikają, ząbki faktycznie są jaśniejsze. Oczywiście bez szału, śnieżnej bieli jeszcze się nie doczekałem
![]() Co sądzicie o wybielaniu paskami? Kontynuować? Przestać? Robić przerwy? Już sam nie wiem, trochę boję się o zęby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co myślicie o paskach wybielających?
Ja ci powiem, że sama długo testowałam różne sposoby na wybielanie zębów. Miałam pasty, paski, żele, ale nic nie działało jakoś szczególnie. Poza tym po jakimś czasie zaczęłam odczuwać nadwrażliwość zębów, zwłaszcza przy jedzeniu zimnych i ciepłych rzeczy :/ Dlatego w końcu zdecydowałam się isć do dentysty i spróbować bardziej "profesjonalnych"spos obów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Zawsze chciałam wypróbować paski wybielające, ale nie mogłam się zdecydować na markę. Może ktoś może doradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Rozumiem Twoje wątpliwości – wybielanie zębów to temat, który budzi wiele emocji i kontrowersji. Paski wybielające mogą być skutecznym rozwiązaniem dla osób pragnących uzyskać jaśniejszy uśmiech, ale ważne jest, aby podchodzić do nich z rozwagą. Wiele pasków zawiera nadtlenek wodoru lub nadtlenek karbamidu w małych stężeniach, które są bezpieczne, pod warunkiem, że przestrzegasz zaleceń producenta dotyczących czasu i częstotliwości użycia. Jeśli nie doświadczasz żadnych negatywnych skutków po dwóch miesiącach stosowania, to dobry znak, ale zawsze warto być czujnym na wszelkie zmiany w stanie zdrowia zębów. Zgadzam się, że najlepszym sposobem na wybielanie zębów jest wizyta u dentysty, który może zastosować skuteczniejsze metody dostosowane do Twoich indywidualnych potrzeb. Choć koszt takiego zabiegu jest wyższy, efekty są często trwalsze, a ryzyko powikłań mniejsze. Pamiętaj także, że kluczem do pięknego uśmiechu jest nie tylko wybielanie, ale również regularna higiena jamy ustnej, ponieważ zdrowe zęby i dziąsła mają ogromny wpływ na ich kolor i wygląd. Jeśli nadal masz wątpliwości, rozważ konsultację ze stomatologiem, który oceni stan Twoich zębów i doradzi, czy kontynuowanie stosowania pasków wybielających jest bezpieczne, czy lepiej zainwestować w profesjonalne wybielanie. Pamiętaj, że zdrowie zębów jest najważniejsze!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.