|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sposób na muszki owocówki
Od pewnego czasu w moim domu zagnieździły się muszki owocówki. Co najdziwniejsze, codziennie pojawiają się nie tylko w kuchni, gdzie na blacie leżą zawsze w koszyku świeże owoce, więc uważam za normalne, że są dla nich smaczną atrakcją, ale również ostatnio wylęgły się w łazience! Powiedzcie mi jak to możliwe! Z góry uprzedzam Wasz wątpliwości co do czystości mojej łazienki - zapewniam, że jeśli chodzi o kuchnię i łazienkę to jestem pedantką, gorzej z moją szafą
![]() Ale do rzeczy: jak ja mam się tych muszek pozbyć?! Znacie jakieś sprawdzone sposoby na tych nieprzyjemnych lokatorów? Pomóżcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sposób na muszki owocówki
U mnie ostatnio tez pojawilo sie ich pelno w kuchni. A kiedy schowalam wszystkie owoce zaczely siedziec przy zlewie. Moze lubia wilgoc?
Ja czesto wciagam je odkurzaczem ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze radzę sobie z muszkami podobnym sposobem jak wyżej. Do słoiczka . szklanki wlewam ocet, płyn do naczyń i trochę słodkiego soku. Najlepiej zostawić to na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Muszę spróbować tego sposobu z mieszanką, bo u mnie też się zalęgły, zupełnie nie wiem od czego...
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś miałam ogromny problem z muszkami, niestety nie dawały się nabrać na żadne pułapki z octu czy z zagęszczonych soków, a wyczerpałam chyba wszystkie możliwe, zaczerpnięte z Internetu sposoby
![]() Pozbyłam się ich stosując płytki na owady firmy BROS, po dwóch dniach po muszkach zostały tylko trupki ![]() 1e42ba680cfe342f4c79e3ddeab76804.jpg
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O kurcze, myślałam, że tylko ja mam ten problem. Od jakiegoś miesiąca w kuchni mam te cholerne owocówki...oczywiście interesują się zawartością śmietnika, który mamy nieschowany w szafce a znajdują się w nim codziennie obierki po różnych owocach i pieluchy córki.
Próbowałam z tym octem, ale one owszem krążyły wokół niego, ale przez dwa dni tylko jedna zapragnęła octowej kąpieli...co za masakra... A z kolei u mamy jest problem z tymi molami zbożowymi, wywaliła całą zawartość szafki, ale co kupi mąkę lub ryż czy bułkę tartą problem wraca i znów jest ich pełno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja mam wypróbowany sposób, kiedyś był o tym program w tv
![]() do małego słoiczka wkładam kawałek owocu albo jakieś obierki, górę owijam przeźroczystą folią spożywczą i nakłuwam ją widelcem. Muszki są na tyle sprytne, żeby dostać się do celu przez otworki, ale wyjść same nie potrafią ![]() u mnie działa ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Odkurzacz najlepszy- uwielbiam zasysać te małe gnidy
![]() ![]() Kiedyś miałam taką płytkę na mrówki, ale jak się wyniosły to przestałam używać... No i mam kota, o niego też się boję, czy od płytki się nie pochoruje.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ocet winny jest bardzo dobry, ale najlepsza jest mieszanka octu winnego i troszke soku.
Muszki lubią też takie gotowe sosy płynne na bazie octu winnego, bo one sa aromatyzowane i słodsze niż zwykły ocet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.