|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pomoc z rozmiarówką ubrań dziecięcych
Drogie Panie, potrzebuję pomocy z dziecięcą rozmiarówką ubrań.
Swoich dzieci jeszcze nie mam, więc proszę o wyrozumiałość. ![]() W ramach Szlachetnej Paczki zbieram dla dziewczynki ubrania. Dziewczynka ma 16 miesięcy i... nosi ubrania w rozmiarze 92-98! Sprawdziłam w Internetach i wyszło, że ubranka w tym rozmiarze noszą dzieciaki w wieku ok. 2-3 lat. No i tu mam zagwozdkę... Dane nt. dziewczynki na pewno są poprawne, więc pytanie - czy to normalne, że niespełna półtoraroczna dziewczyna jest tak duża? Czy faktycznie mam dołączać do paczki ubrania opisane jako 3-4 lata? Niby zgadza się to z podanymi przez Wolontariusza wymiarami, ale 16 miesięczna dziewczynka w ubrankach dla 3-latka wydaje mi się dość niecodziennym przypadkiem... Jakieś rady? Opinie? Dziecko nie jest otyłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc z rozmiarówką ubrań dziecięcych
Różnie dzieci rosną. 92 to standardowo 1,5-2 latka a 98 2-3 latka, więc jestem w stanie uwierzyć, że takich ubranek potrzebują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
lepsze większe niż mniejsze,
zostaną na lato |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie, to mnie uspokoiło.
![]() Jeszcze pytanie dodatkowe: ile mniej-więcej spodenek i bodziaków w jednym rozmiarze jest potrzebne? Np. w rozmiarze 86* mam 5 par spodenek "dresowych/domowych" i zastanawiam się jakie ilości ubranek będą wystarczające? Ile trzeba mieć takich np. bodziaków, żeby starczyło od prania do prania? Jako bezdzietna pojęcia nie mam... Wiem, że przy dzieciach wszystko szybko się brudzi, ale co to znaczy szybko? *(w rodzinie jest jeszcze 3-mies. chłopczyk) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że to trudno określić. Ja nie lubię nadmiaru, nie mam też dokładnie rozeznania ile sztuk ciuchów mają moje dzieci, ale myślę, że po 7 zestawów spodnie plus body na krótki plus bluzeczka, do tego ze dwa jakieś kardigany, ze 3 sukieneczki plus rajstopy na jakieś okazje byłoby spoko. Ale to tylko takie luźne myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.