|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy tak wypada? Poradzicie proszę
Potrzebuję waszej porady.
Mam znajomego, który trochę mi pomagał ostatnio w różnych sprawach. Zawsze mogę liczyć na jego pomoc. Ja dla niego nie zrobiłam nic i trochę głupio się z tym czuje, chciałabym mu jakoś podziękować ale on nie chce. Co myślicie, co powinnam zrobić? Wysłane z mojego M2006C3LG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy tak wypada? Poradzicie proszę
ale co masz na mysli przez jakos podziekowac?
moze wiecej detali jak bliska jest wasza relacja?znajomy to nie zbyt dokladny opis ja np mam znajoma ktora mi pomogla z pewna papierkowa robota to jej podziekowalam zakupujac czekoladki i kartke jak mi kupel pomogl poprzez ulozenie kafelkow w kuchni za darmo to go zaprosilam na kolacje (jakby powiedzial ze nie to bym mu kupila jakis alkohol i tyle) moze facet poprostu obawia sie ze sobie jakos za duzo wyobrazasz w zwiazku z ta pomoca i nie chce jakiejs tam formy podziekowan zebys nie uroila sobie ze robil to bo na ciebie leci? za malo detali dopisz szczegoly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zależy jaka relacja i jaka pomoc. Jeśli pomógł Ci wnieść zakupy po schodach, to dziękuję wystarczy. Jeśli coś trochę większego, to dobre czekoladki i wino powinny być ok. A jeśli jeszcze dużo większe to powinnaś mu zapłacić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2006C3LG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
To ja bym mu kupiła czekoladę i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zależy w czym pomagał. I ile dzięki na tym skorzystałaś. Bo co innego po prostu doradzenie w wyborze kafelek do łazienki i dobranie fugi do tego. Co innego wożenie gdzieś dalej, czy często, czekanie, robienie za taxi. Co innego jakieś prace w domu, na których się zaoszczędziło pieniądze. Jeszcze co innego jakaś pomoc, dzięki której np. skorzystałaś biznesowo i zarobiłaś tysiące złotych. Skala odwdzięczenia się jednak trochę zależy od skali pomocy i jej częstotliwości.
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Ach, czyli o coś takiego chodziło. Kupiłabym wino lub dobrą czekoladę. Albo po prostu zaprosiła na piwo/kawę. Zależy jak czujesz i czy chcesz kontynuować znajomość. Najwyżej odmówi. Wtedy to już trudno.
![]() |
#8 |
(=^‥^=)
|
Miałam taką sytuację. W podziękowaniu dałam butelkę wina po upewnieniu się, jakie lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
astro-loszka
|
Drobny upominek (wino, czekoladki) lub zaproszenie do knajpki będzie na miejscu. Za to drugie najwyżej podziękuje, trudno.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.