|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
W jakim mieście najłatwiej znaleźć pracę? Praca a miasto
Witajcie.
Pisze prace lic. i potrzebuje zebrac min. 80 odpowiedzi na ankiete do badania. Jest ono w pełni poufne. będe bardzo wdzieczna za pomoc bo mam coraz mniej czasu a odpowiedzi co kot napłakał :/ http://www.ankietka. pl/ankieta/80384/wplyw-wieloetapowego-procesu-rekrutacji-na-wybor-potencjalnie-najlepszego-pracownika.html (bez spacji) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Work, work, work
|
Dot.: Prosze o pomoc od rekruterów- miasto, płeć nie ma znaczenia
Ode mnie poszło.
![]()
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dylemat. Które miasto wybrać?
Witam. Mam mały dylemat i chciałabym poznać Wasze opinie,które ostatecznie pomogą mi podjąć decycję. Otóż dostałam się na Uniwersytet Medyczny, wydział lekarski zarówno w Olsztynie jak i w Łodzi. Stoję teraz przed wyborem, którego muszę dokonać w miarę szybko i sama nie wiem czego chcę. Uczelnia w Olsztynie jest bardzo młoda, więc nie bardzo znam jej poziom, natomiast Łódź jest renomowana, wysoko w rankingach. Do Łodzi mam 4 godziny jazdy, do Olsztyna prawie 8. Jednakże W Łodzi byłabym sama, a do Olsztyna dostała się także moja koleżanka, więc na pewno byłoby nam łatwiej. Co o tym myślicie? Czy jest ktoś, kto może zna obie uczelnie, czy też miasta i może wypowiedzieć się an ten temat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dylemat. Które miasto wybrać?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
,moim zdaniem powinnaś wybrać Łódź, sama studiuje na Uniwerku w tym mieście, o koleżanki nie musisz się martwić bo naprawdę na studiach na początku poznasz tyle nowych osób że nie będziesz miała czasu czuć się samotna, a jak koleżankę będziesz miała w Olsztynie to będziesz miała okazje robić sobie wycieczki do tego miasta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-07
|
ja więcej dobrego słyszałam o Olsztynie, że jest tam fajne miasteczko studenckie. Najlepiej jak pojedziesz obejrzeć i pogadasz z tamtejszymi ludźmi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jeśli do Łodzi masz bliżej, a także łódzka uczelnia ma lepszą opinię to nie oglądałabym się na Twoim miejscu na koleżankę tylko wybrała Łódź
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Wybrałam Łódź. Stwierdziłam, że jeśli chodzi o naszą przyszłość lepiej wybrać to co lepsze dla nas i nie oglądać się za znajomymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanka, koleżanką - nie wiadomo co wydarzy się w przeciągu Twoich 6lat studiów. Po I do Łodzi masz bliżej, więc już +, UM w Łodzi ma o wiele lepszą renomę niż Uniwersytet Warmińsko - Mazurski, bo to tam byś studiowała medycynę, a nie na uczelnii typowo medycznej. Zdecydowanie Łódź!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Studia i Praca - które miasto.
Witam Was, już wkrótce stanę przed wyborem miasta w którym będę studiował a po studiach zapewne tam pracował i mieszkał na stałe, problem polega na tym, że nie wiem które Polskie miasto wybrać :/
Masz na liście 4, ale chciał bym abyście Wy Mi powiedzieli coś o tych miastach, które najciekawsze, w którym fajnie nocne życie, gdzie najlepiej studiować i ogólnie wypowiedzcie Swoje zdanie na temat danego miasta : * Kraków - Mam tam rodzinę i znajomości, nie będzie problemem zdobyć tam pracę i mieszkanie (łatwy dojazd). Miasto piękne, duże, zabytkowe itd... * Warszawa - Stolica, duże możliwości, nowoczesne itp... * Trójmiasto - Obok rodzina, z pracą nie będzie trudno tak samo z mieszkaniem, super połączenie : Gdynia - nowoczesna Gdańsk zabytkowy a w Sopocie cały czas się coś dzieje ![]() * Wrocław - Mieszkam ok. godzinę drogi od Wrocka, bezpośredni dojazd, miasto fajne, duże itd... Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam ![]() Karol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Dot.: Studia i Praca - które miasto.
Masz znajomości w Krakowie? Świetnie, szkoda tylko, że jesteś te kilka lat młodszy
![]() A tak na serio, to nikt nie podejmie decyzji za Ciebie. Mi owszem zdarzało się nie mieć do końca wyklarowanej sytuacji z życiowymi wyborami, ale życie szybko to zweryfikowało i przez sytuacje osobiste musiałam pożegnać się z prestiżowymi studiami w Mieście Marzeń. Robię plan b i jestem szczęśliwa. Musisz sobie rozważyć pod kreską wszystkie za i przeciw, gdzie lepsze życie nocne, a gdzie lepsze znajomości i oczywiście wszystkie inne +,-.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
W jakim mieście najłatwiej znaleźć pracę
Witam wszystkich. Jestem kobietą mam 33 lata, mieszkam w małym miasteczku w którym ciężko znaleźć pracę i rozważam wyjazd do większego miasta. Przez 12 lat wykonywałam pracę biurową i będę szukała pracy na podobnym stanowisku. Czy możecie mi pomóc w którym mieście najlepiej się żyje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Dot.: W jakim mieście najłatwiej znaleźć pracę
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my SM-G781B using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Mieszkając w Poznaniu nigdy nie miałam wielkiego problemu ze znalezieniem pracy - praca z językami.
Edytowane przez polna_rozyczka Czas edycji: 2022-02-17 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.