chłopak poznany przez internet dalej przesiaduje na portalu randkowym - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-08-26, 14:30   #1
monikamonika94
Przyczajenie

chłopak poznany przez internet dalej przesiaduje na portalu randkowym

Witam, piszę, ponieważ bardzo proszę o radę w pewnej sprawie.

2 miesiące temu poznałam mężczyznę na portalu randkowym (badoo), jak nigdy to ja do niego napisałam, bo wydawał się naprawdę fajnym facetem. Po dłuższym pisaniu spotkaliśmy się i tak do tej pory jest miedzy nami dobrze. Poznał mnie ze swoimi znajomymi, bratem - zrobił nawet z tej okazji imprezę u siebie w mieszkaniu, żeby mnie z nimi poznać. Również wiem, że jego roodzice chcą mnie poznać, bo mówił im o mnie i jego brat też im o mnie wspominał. W sumie od rana do wieczora utrzymujemy ze sobą kontakt, chociaz po kilka smsów, ponieważ oboje pracujemy, ale kiedy ma czas to dzwoni itp. Wszystko naprawdę dobrze nam się układa, ma bardzo stresującą pracę, bo prowadzi swoją firmę i mamy trochę kilometrów do siebie, ale widzimy się dosyć często. Ja też od pewnego czasu zostaję u niego na noc, ponieważ zaufałam mu i jest nam razem dobrze, gotujemy razem, oglądamy filmy, chodzimy na zakupy do jego mieszkania, chodzimy za rękę - no po prostu wszystko szybko, ale fajnie się rozwija, nikt z nas nie narzeka, że nie ma przestrzeni czy coś. Do rzeczy: po około 2 tygodniach jak się poznaliśmy, to powiedziałam mu, że usunęłam zdjęcia, ktore miałam na tym portalu i już tam nie wchodzę i tak jest do tej pory, wiem, że on dalej miał tam zdjęcia i wchodził, ale spotykaliśmy się krótko więc okej, pozniej on po jakiś 2 tygodniach powiedział mi, że również usunął zdjęcia, bo nie ma to sensu. Ucieszyłam się, ale mimo wszystko można bez konta wchodzić i oglądać mężczyzn, więc rzeczywiście zobaczyłam i je usunął. Jednak nie wiem dlaczego, bo dalej było między nami tak samo, po kolejnych 2 tygodniach weszłam, a on znów dodał jedno zdjęcie i był online.. wtedy ja wiele nie myśląc napisałam, mu, że skoro brakuje mu porywów tam to życzę mu powodzenia, po czym on mi odpisał, że mogłam po prostu zapytać po co tam wchodzi, bo chciał tylko zobaczyć powiadomienia i nic więcej, ale, że skoro tak to on również życzy mi powodzenia, wtedy ja do niego zadzwoniłam, pokłóciliśmy się, mial wtedy akurat problem, bo kobieta wjechała mu w zderzak i w sumie cały dzień się nie odzywaliśmy, jednak wiedziałam, że chce sobie to z nim wyjaśnić i zadzwoniłam do niego wieczorem, nakrzyczałam, a on, że to nic takiego, że tam wchodzi i on by do mnie nie miał o to pretensji, bo są gorsze rzeczy itp nie widział w tym żadnego problemu, co mnie jeszcze bardziej wkurzyło, na drugi dzień napisałam, że nie chce tak tego kończyć, bo było mi z nim dobrze, odpisał, że również jest mu ze mną dobrze, bo inaczej by się ze mną nie spotykał jak tylko ma czas itp odpisałam mu, że tak jak ustaliliśmy na początku, może chodzić sobie na dyskoteki (chociaż tego nie robi) i spotykać się ze znajomymi, że po prostu ma mieć również swoje normalne życie (bo ja byłam w poprzednim związku bardzo stłamszona i potraciłam nawet wszystkie koleżanki i teraz próbuje to nadrobić), ale ma być wobec mnie fair, odpisał, że jest wobec mnie fair naprawdę i jest normalnym facetem, ja mu odpisałam, że gdyby olał tak wartościowego człowieka jak ja dla kilkunastu lasek, które myślą tylko o jednym to byłby nienormalny (jest dość bogaty i jego poprzednia dziewczyna, chciała nawet żeby wziął dla niej kredyt na odnowienie mieszkania dlatego się rozstali), on odpisał, że wie i, że dlatego tego nie zrobi, więc okej, sprawa była dla mnie zamknięta (to była nasza pierwsza i ostatnia kłótnia, bo ja raczej nie jestem wybuchowa, on za to tak, ale jednak dużo mi ustępuje, pyta mnie itp). Po czym wchodzę po właśnie kolejnych dwoch tygodniach, a on dalej ma tam zdjęcie i jest online.. co jakiś czas pokazuje inne miejscowości, na jego profilu, z ktorych "jest", ale to chyba przypadkowo, bo ten portal dużo świruje i pokazuje inne rzeczy niż normalnie.. zauważyłam też, że od czasu do czasu dodaje jakieś laski na facebooka.. w sumie są w naszym wieku i większość ma już dzieci, więc może to przypadek, chociaż to raczej samotne matki..

Także nie wiem czy pytać go dlaczego dalej przesiaduje na tym portalu skoro jest mu ze mną dobrze czy poprosić koleżankę żeby do niego napisała i po prostu zobaczyć czy jest fair tak jak pisał mi po tej kłótni?
Dodam, że właśnie spędziliśmy fajny weekend nad jeziorem z jego znajomymi, a pozniej zostałam u niego i robiliśmy najzwyczajniej w świecie pierogi, po czym pojechał w nocy do pracy, zostawił mnie samą, miałam mu zostawić klucze u kolegi z pracy, więc chyba mi ufa, powiedział wczoraj nawet, że weźmie drugi komplet kluczy od mieszkania od kolegi, bo już mu nie będą potrzebne, więc to chyba coś znaczy..
Co radzicie dziewczyny? On ma 27 lat i na tym portalu napisał, że szuka partnerki do stałego związku i tak też mi się wydawało, a ja mam 25 lat. Swoją poprzednią dziewczynę, z którą był 3 lata również poznał na tym portalu, może oni mieli układ, że dalej oglądają ludzi na tym portalu i nie robią nic złego, kto wiem..
Pomyślałam też, że może po prostu ma zainstalowany ten portal na telefonie więc podobnie jak messenger kiedy ma włączone wi fi to jest online.

Edytowane przez monikamonika94
Czas edycji: 2019-08-26 o 14:42
monikamonika94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 14:37   #2
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Dot.: chłopak poznany przez internet dalej przesiaduje na portalu randkowym

Po co się męczycie nawzajem? On wchodzi na portal bo mu się nudzi, Ty na niego krzyczysz...
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 14:41   #3
monikamonika94
Przyczajenie

No właśnie raczej rzadko kiedy mu się nudzi, bo od rana do wieczora jest w pracy, więc tego nie rozumiem, a ja nakrzyczałam na niego raz, więc nie wiem skąd ten pomysł. I tym bardziej nie wiem skąd pomysł męczenia się razem.
Stary 2019-08-26, 14:45   #4
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monikamonika94 Pokaż wiadomość
No właśnie raczej rzadko kiedy mu się nudzi, bo od rana do wieczora jest w pracy, więc tego nie rozumiem, a ja nakrzyczałam na niego raz, więc nie wiem skąd ten pomysł. I tym bardziej nie wiem skąd pomysł męczenia się razem.
Widocznie wcale między Wami tak super nie jest skoro facet szuka dalej i nie ma zamiaru konta usunąć i przestać się tam logować
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 14:49   #5
monikamonika94
Przyczajenie

No właśnie żebyś wiedziała, że jest między nami tak super i nawet by nie pomyślała, że może się tam dalej logować.
Stary 2019-08-26, 14:50   #6
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie żebyś wiedziała, że jest między nami tak super i nawet by nie pomyślała, że może się tam dalej logować.
Tobie się wydaje, że jest super. Ledwo go znasz a jesteś pewna wszystkiego i nie dopuszczasz myśli, że jednak nie jest.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 14:50   #7
alateya
Przyczajenie

Ja bym normalnie pogadala, bez emocji. Nie akceptujesz tego że nadal ma tam konto i z niego aktywnie korzysta- powiedz mu o tym, masz prawo żądać zeby je usunął, gdyby Cię poważnie traktował to powinien wziąć Twoje zdanie pod uwagę. Dziwna sprawa, kasuje zdjęcia, potem znowu dodaje, najwidoczniej faktycznie tam przesiaduje. Może szuka kogoś następnego, może robi to z nudów, to wie tylko on.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
alateya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-08-26, 14:52   #8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alateya Pokaż wiadomość
Ja bym normalnie pogadala, bez emocji. Nie akceptujesz tego że nadal ma tam konto i z niego aktywnie korzysta- powiedz mu o tym, masz prawo żądać zeby je usunął, gdyby Cię poważnie traktował to powinien wziąć Twoje zdanie pod uwagę. Dziwna sprawa, kasuje zdjęcia, potem znowu dodaje, najwidoczniej faktycznie tam przesiaduje. Może szuka kogoś następnego, może robi to z nudów, to wie tylko on.

Żądać to ona akurat nie może, bo on nie jest jej własnością. Ale jesli rozmowy normalne nie pomogą i mają się nadal o to kłócić to nie ma to sensu. Może póki co jest z autorką, a szuka kogoś lepszego i jak znajdzie to ją rzuci...

Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5
Czas edycji: 2019-08-26 o 14:55
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 14:53   #9
martynawu92
Raczkowanie

Trzyma Cię w zapasie, bo niby zła nie jesteś, ale jednak nie do końca wystarczająca, bo wciąż szuka lepszej od Ciebie. Sama widzisz, że Cię okłamuje i mówi to, co chcesz usłyszeć, bo przecież nie napisze Ci wprost, że jesteś kołem zapasowym czy tymczasowym umilaczem czasu. Będziesz wierzyć słowom czy czynom? Poza tym zbytnio się tym nie przejął, gdy chciałaś uciąć znajomość z powodu kłamstwa odnośnie usunięcia zdjęć. Właściwie to w ogóle, było mu wszytko jedno. Już wtedy powinnaś sobie gościa odpuścić, nie traktuje Waszej relacji poważnie.

martynawu92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 14:55   #10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martynawu92 Pokaż wiadomość
Poza tym zbytnio się tym nie przejął, gdy chciałaś uciąć znajomość z powodu kłamstwa odnośnie usunięcia zdjęć. Właściwie to w ogóle, było mu wszytko jedno. Już wtedy powinnaś sobie gościa odpuścić, nie traktuje Waszej relacji poważnie.
Jakoś o tym zapomniałem. Mówi gościowi że to koniec, a on że spoko i potem na forum nam wmawia że między nimi jest wspaniale
Stary 2019-08-26, 14:59   #11
monikamonika94
Przyczajenie

To wcale nie było aż tak jak to teraz odbieracie, akurat miał wtedy taki czas w pracy, że prawie rozsypała mu się firma, więc wiedziałam, że jak ja o to nie zawalczę to nic z tego nie będzie.
Stary 2019-08-26, 15:01   #12
Konto usunięte

Cytat:
To wcale nie było aż tak jak to teraz odbieracie, akurat miał wtedy taki czas w pracy, że prawie rozsypała mu się firma, więc wiedziałam, że jak ja o to nie zawalczę to nic z tego nie będzie.
No i gdybyś Ty nie zawalczyła to nic by z tego nie było, więc widać jak mu zależało/zależy Skoro nawet konta nie chce usunąć, mimo że Cię to boli
Stary 2019-08-26, 15:05   #13
martynawu92
Raczkowanie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87115614]Jakoś o tym zapomniałem. Mówi gościowi że to koniec, a on że spoko i potem na forum nam wmawia że między nimi jest wspaniale [/QUOTE]Dokładnie.
Poza tym autorka wspomniała, że WYJĄTKOWO napisała do niego pierwsza, bo wydał jej się interesujący (czyli zapewne facet jest bardzo przystojny), do tego później wspomniała, że bogaty... No to łatwo można dodać dwa do dwóch, że w tym przypadku ryzyko, że gość jest bawidamkiem jest dużo większe, bo okoliczności i predyspozycje mu w tym sprzyjają. Może przebierać w laskach i nawet się z tym nie kryje, siedzi dalej na portalu, dodaje je otwarcie na fb, co łatwo sprawdzić.

Natomiast autorka też jest jakaś dziwna, bo te teksty do niego, że pożałuje jak rzuci taką wyjątkową kobietę jak ona na rzecz tych panienek z portalu, co lecą na jego kasę (i zapewne też wygląd) jest mocno creepy i zalatuje hipokryzją, bo przecież sama jest jedną z tych lasek z portalu i facet spodobał się jej na tyle, że wyjątkowo przejęła inicjatywę Więc coś jest na rzeczy, gość będzie ciachem i pewnie ma niezłą bajerę. No ale ona taka porządna, ma szczęście, że na nią trafił, bo reszta tych panienek z badoo to wiadomo jaka...
I te teksty, że ONA MU POZWALA chodzić na imprezy i SPOTYKAĆ SIĘ ZE ZNAJOMYMI... No chłop ma szczęście, że dostał zgodę, zwłaszcza na to drugie. Faktycznie oby docenił, że złowił taki skarb!

Stary 2019-08-26, 15:07   #14
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie.
Poza tym autorka wspomniała, że WYJĄTKOWO napisała do niego pierwsza, bo wydał jej się interesujący (czyli zapewne facet jest bardzo przystojny), do tego później wspomniała, że bogaty... No to łatwo można dodać dwa do dwóch, że w tym przypadku ryzyko, że gość jest bawidamkiem jest dużo większe, bo okoliczności i predyspozycje mu w tym sprzyjają. Może przebierać w laskach i nawet się z tym nie kryje, siedzi dalej na portalu, dodaje je otwarcie na fb, co łatwo sprawdzić.

Natomiast autorka też jest jakaś dziwna, bo te teksty do niego, że pożałuje jak rzuci taką wyjątkową kobietę jak ona na rzecz tych panienek z portalu, co lecą na jego kasę (i zapewne też wygląd) jest mocno creepy i zalatuje hipokryzją, bo przecież sama jest jedną z tych lasek z portalu i facet spodobał się jej na tyle, że wyjątkowo przejęła inicjatywę Więc coś jest na rzeczy, gość będzie ciachem i pewnie ma niezłą bajerę. No ale ona taka porządna, ma szczęście, że na nią trafił, bo reszta tych panienek z badoo to wiadomo jaka...
I te teksty, że ONA MU POZWALA chodzić na imprezy i SPOTYKAĆ SIĘ ZE ZNAJOMYMI... No chłop ma szczęście, że dostał zgodę, zwłaszcza na to drugie. Faktycznie oby docenił, że złowił taki skarb!

" ja mu odpisałam, że gdyby olał tak wartościowego człowieka jak ja dla kilkunastu lasek, które myślą tylko o jednym to byłby nienormalny (jest dość bogaty i jego poprzednia dziewczyna, chciała nawet żeby wziął dla niej kredyt na odnowienie mieszkania dlatego się rozstali)"

Autorka ma przynajmniej wysokie poczucie własnej wartości, to znaczy teoretycznie, bo gdyby faktycznie je miała to by już takiego w tyłek kopnęła, a nie jakieś dziwne akcje robiła

No to o tym pozwalaniu zabrzmiało bardzo toksycznie
Stary 2019-08-26, 15:11   #15
Azhaar
Zadomowienie

Może to taki typ ,,wiecznie szukający".

To tak niektorzy mają z pracą - wiecznie szukają, nawet jak dostali wlasnie super ofertę to i tak wyślą CV i pójdą na rozmowę do innej firmy.

Tylko w przypadku pracy to akurat pozytywne zjawisko, bo nie traci się obeznania w wymaganiach na rynku.

Więc to może porównanie bez sensu, ale chodzi mi o ogólną zasadę Może faktycznie jest między Wami dobrze, ale facet wyznaje zasadę, że zawsze może być lepiej. Zawsze może przypadkiem znaleźć jeszcze ładniejszą, mądrzejsza, bogatszą etc. Więc być może Ty dobrze czujesz, tylko typ jest draniem i po prostu tak ma. Niestety nie wszyscy traktują nas z szacunkiem i nic na to nie poradzisz. Jeżei czujesz że cos jest nie tak i nadużywa to Twoje zaufanie, to chyba lepiej podziękować jak najszybciej niż przeżyć rozczarowanie np. za rok.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-26, 15:17   #16
martynawu92
Raczkowanie

[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87115654]" ja mu odpisałam, że gdyby olał tak wartościowego człowieka jak ja dla kilkunastu lasek, które myślą tylko o jednym to byłby nienormalny (jest dość bogaty i jego poprzednia dziewczyna, chciała nawet żeby wziął dla niej kredyt na odnowienie mieszkania dlatego się rozstali)"

Autorka ma przynajmniej wysokie poczucie własnej wartości, to znaczy teoretycznie, bo gdyby faktycznie je miała to by już takiego w tyłek kopnęła, a nie jakieś dziwne akcje robiła

No to o tym pozwalaniu zabrzmiało bardzo toksycznie[/QUOTE]Nie nazwałabym tego wysokim poczuciem własnej wartości, a wręcz przeciwnie - rozpaczliwą próbą udowadniania facetowi, że jest lepsza i więcej warta niż tamte i skamlaniem, żeby jej nie porzucił lub nie zrobił nic głupiego pod wpływem chwili. Bardzo to tanie i słabe, bo tylko się tym upokorzyła, że porównuje się z innymi i czuje wewnętrzny strach, że on ją zostawi dla lepszej, więc starała mu się obrzydzić inne laski i je zdyskredytować. Nie wiem gdzie Ty tu widzisz wysokie poczucie własnej wartości...? Jeśli ktoś je ma, to nie czuje potrzeby udowadniania, że jest coś wart i nie pokazuje palcem wszystkich swoich zalet, jednocześnie wytykając wady innym.

No i kopnęłaby go w tyłek już dawno, gdyby miała choć umiarkowane poczucie własnej wartości, po t, gdy ją okłamał i olał jej uczucia i argumenty, gdy został na tym przyłapany.

Stary 2019-08-26, 15:20   #17
Konto usunięte

Cytat:
Nie nazwałabym tego wysokim poczuciem własnej wartości, a wręcz przeciwnie - rozpaczliwą próbą udowadniania facetowi, że jest lepsza i więcej warta niż tamte i skamlaniem, żeby jej nie porzucił lub nie zrobił nic głupiego pod wpływem chwili. Bardzo to tanie i słabe, bo tylko się tym upokorzyła, że porównuje się z innymi i czuje wewnętrzny strach, że on ją zostawi dla lepszej, więc starała mu się obrzydzić inne laski i je zdyskredytować. Nie wiem gdzie Ty tu widzisz wysokie poczucie własnej wartości...? Jeśli ktoś je ma, to nie czuje potrzeby udowadniania, że jest coś wart i nie pokazuje palcem wszystkich swoich zalet, jednocześnie wytykając wady innym.

No i kopnęłaby go w tyłek już dawno, gdyby miała choć umiarkowane poczucie własnej wartości, po t, gdy ją okłamał i olał jej uczucia i argumenty, gdy został na tym przyłapany.

Dlatego napisałam, że ma teoretycznie bo gdyby naprawdę miała to by go dawno w tyłek kopnęła. Choć i tak to miał pierwotnie być lekki sarkazm z tym wysokim poczuciem własnej wartości, ale już nie chciałam być niemiła

Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5
Czas edycji: 2019-08-26 o 15:29
Stary 2019-08-26, 15:28   #18
januszpolak
Zakorzenienie

Co ty z nim jeszcze robisz?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87115654]" ja mu odpisałam, że gdyby olał tak wartościowego człowieka jak ja dla kilkunastu lasek, które myślą tylko o jednym to byłby nienormalny (jest dość bogaty i jego poprzednia dziewczyna, chciała nawet żeby wziął dla niej kredyt na odnowienie mieszkania dlatego się rozstali)"

No to o tym pozwalaniu zabrzmiało bardzo toksycznie[/QUOTE]

Trzeba dodać że wysokiego poczucia własnej wartości nie zdobywa się kosztem jakichś obcych lasek na portalu.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 15:50   #19
Adrianna_8
Zakorzenienie

Obu swoich chłopaków poznałam przez internet. Oboje usunęli pierwsi konta z portali i mnie o tym poinformowali. W obu przypadkach spotykaliśmy się ok. 2 tygodni, kiedy to nastąpiło.

Wydaje mi się, że jesteś opcją zapasową. Portal randkowy służy do poznawania nowych ludzi. Jak rozumiem jesteście w związku, a więc portal spełnił swoją rolę i teraz bez żalu należy go usunąć. Jeśli on tego nie rozumie, to najwidoczniej nie zakończył jeszcze poszukiwań. Jeśli masz autorko tak wysokie poczucie własnej wartości, to nie bój się wymagać wierności i monogamii.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-26, 18:25   #20
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
wtedy ja wiele nie myśląc napisałam, mu, że skoro brakuje mu porywów tam to życzę mu powodzenia, po czym on mi odpisał, że mogłam po prostu zapytać po co tam wchodzi, bo chciał tylko zobaczyć powiadomienia i nic więcej, ale, że skoro tak to on również życzy mi powodzenia, wtedy ja do niego zadzwoniłam, pokłóciliśmy się, mial wtedy akurat problem, bo kobieta wjechała mu w zderzak i w sumie cały dzień się nie odzywaliśmy, jednak wiedziałam, że chce sobie to z nim wyjaśnić i zadzwoniłam do niego wieczorem, nakrzyczałam, a on, że to nic takiego, że tam wchodzi i on by do mnie nie miał o to pretensji, bo są gorsze rzeczy itp nie widział w tym żadnego problemu, co mnie jeszcze bardziej wkurzyło, na drugi dzień napisałam, że nie chce tak tego kończyć, bo było mi z nim dobrze, odpisał, że również jest mu ze mną dobrze, bo inaczej by się ze mną nie spotykał jak tylko ma czas itp
Na dobrą sprawę to nie twój interes, że tam wchodzi, bo nie ma żadnego odgórnego zakazu. Nie masz żadnego powodu, żeby na niego krzyczeć i się wkurzać. Owszem, możesz nie lubić takiego zachowania u partnera, ale to nie jest powód do wyżywania się na nim, a to właśnie robić okazując swoją agresję.
Cytat:
odpisałam mu, że tak jak ustaliliśmy na początku, może chodzić sobie na dyskoteki (chociaż tego nie robi) i spotykać się ze znajomymi, że po prostu ma mieć również swoje normalne życie (bo ja byłam w poprzednim związku bardzo stłamszona i potraciłam nawet wszystkie koleżanki i teraz próbuje to nadrobić), ale ma być wobec mnie fair, odpisał, że jest wobec mnie fair naprawdę i jest normalnym facetem,
To sobie może trzeba było jeszcze ustalić, że nie używacie kont na portalach randkowych. Nie ustaliliście, to używanie ich wcale nie jest nie fair. Jak ci się nie podoba, to tylko twój problem, a nie jego.
Cytat:
ja mu odpisałam, że gdyby olał tak wartościowego człowieka jak ja dla kilkunastu lasek, które myślą tylko o jednym to byłby nienormalny
A ty skąd miałabyś wiedzieć, że właśnie taki byłby skutek? Może wcale cię nie oleje, a może oleje wcale nie dla kilkunastu lasek 'myślących o jednym', tylko dla jednej wg niego jeszcze bardziej wartościowej od ciebie.
Cytat:
Także nie wiem czy pytać go dlaczego dalej przesiaduje na tym portalu skoro jest mu ze mną dobrze czy poprosić koleżankę żeby do niego napisała i po prostu zobaczyć czy jest fair tak jak pisał mi po tej kłótni?
Obiecywał ci, że nie będzie tam zaglądał? Nie obiecywał = używanie konta nie jest nie fair.
Cytat:
Swoją poprzednią dziewczynę, z którą był 3 lata również poznał na tym portalu, może oni mieli układ, że dalej oglądają ludzi na tym portalu i nie robią nic złego, kto wiem..
Może nie mieli żadnego układu tak jak wy teraz. Do oglądania ludzi na portalu nie potrzeba zezwolenia partnera, bo wejście w związek nie oznacza nałożenia żadnych obiektywnych zakazów.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 19:10   #21
Milagros_90
Zakorzenienie

Ja mojego narzeczonego też poznałam przez Badoo. Po kilku randkach (a spotykaliśmy się prawie codziennie) oboje usunęliśmy konto, stwierdzając, że na ten moment portal spełnił swoją rolę - poznaliśmy kogoś interesującego i nie chcemy szukać dalej, tylko skupić się na tej znajomości
Z kolei kiedyś spotykałam się z chłopakiem poznanym również przez portal, i on dla odmiany nie usuwał konta, a też było wspólne spędzanie czasu, poznawanie znajomych. słodkie słowa itd. Po jakimś czasie zaczęło dochodzić do niefajnych sytuacji, aż w końcu po kilku miesiącach zostawił mnie.

Bazując więc na swoich doświadczeniach mogę stwierdzić, że moim zdaniem usunięcie konta jest normalną reakcją, gdy naprawdę zależy nam na danej znajomości. Przecież w razie co zawsze można sobie konto utworzyć na nowo, jeśli związek nie wyjdzie. A na ten moment skupiamy się na nowej osobie i na tworzeniu czegoś z nią.

Niemniej podstawą jest rozmowa i szanowanie uczuć partnera. Skoro facet wie, że przeszkadza Ci to jego konto, to fajnie by było, żeby to uszanował i je usunął, wszak nie jest mu już do niczego potrzebne, prawda? Znajomych nie poznaje się przez badoo czy inne portale randkowe (mój eks użył kiedyś takiego argumentu - że dalej ma konto, bo można poznawać ludzi )

A z innej beczki to też zgadzam się z tym, że niepotrzebnie podkreślasz swoją wyjątkowość na tle innych dziewczyn z portalu. Jesteś jedną z nich Ja też kiedyś byłam. Na portalu są różni ludzie i sama powinnaś wiedzieć najlepiej, że nie ma co wrzucać ich do jednego worka

Edytowane przez Milagros_90
Czas edycji: 2019-08-26 o 19:11
Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 19:16   #22
Jacqueline27
Raczkowanie

Cytat:

To walcz dalej Jesteście razem bo Tobie zależy. Ty dzwonisz piszesz, jemu to wszystko jedno
To jest proste, facet ma tam konto bo liczy ze pozna kogoś lepszego. Jakby mu było z Tobą tak dobrze to by nowego zdjęcia nie wstawiał. Sama siebie oszukujesz
Jak ma badoo to może mieć i Tindera. Samotna matka nie jest przeszkodzą aby ja poznać, dla wielu facetów to nie problem ( to tak odnośnie dodawanie dziewczyn na fb)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-08-26, 19:30   #23
Dwight_Schrute
BAN stały

Tak jak już pisali inni - jemu nie zależy.
To on jest w tym związku stroną bardziej atrakcyjną i jak widać dobrze o tym wie.
Moim zdaniem na wierność w takim przypadku też nie ma za bardzo co liczyć, bo jest trochę prawdy w tym stwierdzeniu: "wierność faceta zależy od ilości jego opcji". Ten przypadek jak wspomniał galakty, najprawdopodobniej ma wygląd (napisała pierwsza) i kasę (wspomniała, że jest bogaty). Więc opcji musi mieć sporo.
Autorko, moim zdaniem nic z tego nie będzie. Taki facet albo straci głowę dla jednej niesamowicie pięknej panny, która będzie na dodatek potrafiła go sobie okręcić wokół palca... albo będzie ciągle w trybie Predatora jak obecnie.
Może być jeszcze tak, że on potrzebuje... atencji. Możliwe, że z niego taki Narcyz, a nie ty jedna piszesz pierwsza.
Dwight_Schrute jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 19:34   #24
MonnieB
Zakorzenienie

Dziwne że ty mu napisałaś że to koniec i życzysz mu powodzenia, a on przytaknal i Cię olal. Jakby tak było super między wami to by nie było takiej reakcji z jego strony.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Stary 2019-08-26, 19:44   #25
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Dalej szuka przeciez to jasne. Jestes zapchajdziura pozna kogos innego to bedzie bye.

ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 19:57   #26
Dwight_Schrute
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Dziwne że ty mu napisałaś że to koniec i życzysz mu powodzenia, a on przytaknal i Cię olal. Jakby tak było super między wami to by nie było takiej reakcji z jego strony.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Dziwne? Na jej miejsce może mieć nową bardzo szybko. Przystojniak przed 30 z kasą może przebierać w dziewczynach od 16 w górę.
Bo przystojniaków z kasiorką w takim wieku jest bardzo mało.
Przecież gdyby był tylko "ładny" albo tylko "bogaty", to by już dawno sobie go odpuściła. Za dobra gałąź żeby ją puszczać.
Stary 2019-08-26, 20:00   #27
Konto usunięte

Dokładnie, przecież on doskonale zdaje sobie sprawę że jak nie ta, to inna. Zresztą autorka to doskonale wie i dlatego atakuje inne laski z apki randkowej bo się boi że zmieni obiekt zainteresowań. Pewnie ma niezłe ciało i dlatego się z nią męczy. A on przystojny i z kasą, to ona się męczy. Do momentu aż mu się znudzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-26, 22:22   #28
nightingale__
Raczkowanie

Żeby sprawdzić rzekome powiadomienia chłopak musiał dodać zdjęcie na profilu? Jakoś ta jego wersja się kupy nie trzyma.
Wygląda na to, że nie jesteś dla niego tą jedyną, facet nie jest wcale aż tak zakochany tylko szuka dalej. Wydaje mi się, że osoba zakochana nie odczuwa potrzeby logowania się na portalach randkowych i flirtowania tam z innymi.
W sumie masz trzy wyjścia: napisać do niego z lewego konta albo koleżanki, uzyskać 100% potwierdzenie, że on nie traktuje Cię poważnie i rzucić go mając tę pewność. Lub jeszcze z nim na spokojnie porozmawiać na ten temat, powiedzieć, że nie odpowiada Ci taka sytuacja. Chociaż proszenie się drugi raz, żeby facet skasował konto z badoo jest dla mnie żenujące. Jeśli sam tego nie robi, kręci, kłamie na ten temat, to odpowiedź powinna być jednoznaczna. Trzecia opcja, to dać sobie z nim po prostu spokój.

nightingale__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 22:50   #29
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nightingale__ Pokaż wiadomość
Żeby sprawdzić rzekome powiadomienia chłopak musiał dodać zdjęcie na profilu? Jakoś ta jego wersja się kupy nie trzyma.
Wygląda na to, że nie jesteś dla niego tą jedyną, facet nie jest wcale aż tak zakochany tylko szuka dalej. Wydaje mi się, że osoba zakochana nie odczuwa potrzeby logowania się na portalach randkowych i flirtowania tam z innymi.
W sumie masz trzy wyjścia: napisać do niego z lewego konta albo koleżanki, uzyskać 100% potwierdzenie, że on nie traktuje Cię poważnie i rzucić go mając tę pewność. Lub jeszcze z nim na spokojnie porozmawiać na ten temat, powiedzieć, że nie odpowiada Ci taka sytuacja. Chociaż proszenie się drugi raz, żeby facet skasował konto z badoo jest dla mnie żenujące. Jeśli sam tego nie robi, kręci, kłamie na ten temat, to odpowiedź powinna być jednoznaczna. Trzecia opcja, to dać sobie z nim po prostu spokój.

Mogłaby go w taki sposób sprawdzić, ale on jakby się dowiedział, że to ona to by odwrócił kota ogonem i stwierdził, że to ona jest jakaś wariatka

Stary 2019-08-27, 08:36   #30
Dwight_Schrute
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nightingale__ Pokaż wiadomość
Badoo ma taką irytującą funkcję, że jeśli nie dodasz zdjęcia to non stop cię odsyła przy każdym logowaniu żeby je dodać. Więc wygodniej jakieś wrzucić żeby móc spokojnie przeglądać. Chociaż w jego przypadku wiadomo raczej po co fotkę zamieścił.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87116812]Mogłaby go w taki sposób sprawdzić, ale on jakby się dowiedział, że to ona to by odwrócił kota ogonem i stwierdził, że to ona jest jakaś wariatka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Bo pewnie by wybuchła i mu zrobiła awanturę zamiast odejść.
Jak pisałem, za dobra gałąź żeby ją ot tak chciała puścić.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości