|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krople na zespół suchego oka
Hej, borykam się od lat z problemem wysuszenia śluzówki oczu. W zimie problem się pogłębia. Szukam najbardziej skutecznych kropli do oczu. Używałam wielu, oczywiście takich polecanych prze okulistę, nie z reklam tv. Próbowałam np. Hyabak, Thealoz, Hylo-Fresh. Są to dobre krople, niestety dla mnie niewystarczające. Ostatnio używam poleconych przez okulistę kropli o konsystencji żelu, które dłużej utrzymują się na powierzchni oka - Hylo-Gel. To chyba najlepszy produkt, jaki do tej pory używałam. Ale nie ustaję w poszukiwaniu produktu idealnego. Stąd prośba o polecenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krople na zespół suchego oka
Również testuję żelowe krople bo płynne nie dają rady - pierwsze to były Systane gel drops. Byłam zadowolona ale po jakimś czasie czułam że oczy są podrażnione, a ta żelowa formuła jest taka jakby sztuczna i klejąca :-> Kolejne używam Hialeye emulsja, mają naturalniejszy skład ale i działanie lżejsze. Noszę soczewki i ważne jest też dla mnie czy krople można używać na soczewki (te drugie można).
Z nieżelowych podobały mi się bardzo krople z ektoiną (dostałam je w związku z alergią/AZS), konkretnie chyba Ektin się nazywały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moim odkryciem były swego czasu korple ze strony bezokularow, ich marki, jakaś seria premium, bo chyba były zwykłe i jakieś lepsze. Nie wiem, czy mogę link podać tutaj. Z kwasem hialuronowym. Długo mi pomagały, ale po pewnym czasie przestały. Jak będę w domu, to zerknę, jakie teraz mam i też są ok. Wydaje mi się, że u mnie oczy się po jakimś czasie przyzwyczajają i muszę szukać kolejnych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z jak najwyższym stężeniem hialuronianu sodu, 0,3%, a najlepiej 0,4%, np. Starazolin HydroForte (najwygodniejsze dozowanie), Hialeye, Ocumax. Rossmann ma w ofercie wyrób medyczny Iana Premium, czasem wychodzą za ok. 20 zł.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mi ostatnio pomaga Hialeye Duo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.