|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szkodliwość tabletek na ciąże
Dziewczyny kochałam się z narzeczonym w 13 dniu cyklu.Spóżnia mi się okres 2 dni a zawsze byl regularny.Brałam ostatnio dość dużo tabletek na ból zęba,a jutro idę do dentysty i wziąść znieczulenie?Podają zastrzyk z Pyralginum i takie same tabletki brałam.Boję się że jak to ciąża to zaszkodzą maluszkowi?Czy wiecie coś na ten temat?Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szkodliwość tabletek na ciąże
Witaj!
Te tabletki, które juz brałaś wcale nie muszą zaszkodzić maluszkowi. Najważniejsze jest, abyś najpierw sprawdziła czy rzeczywiście jesteś w ciąży - najpierw testem z apteki. Wtedy już chociaż będziesz wiedziała jak się zachowywać. Jeżeli chcesz być pewniejsza, bo wiadomo że testy nie zawsze wykrywają wczesne ciąże proponuję Ci wykonanie badania krwi na bHCG, czekasz 1 dzień, albo nawet tego samego dnia i już wiesz co możesz robić. Jak na razie zapobiegawczo w przypadku bólu zęba przyjmuj wyłącznie Apap lub Paracetamol, ponieważ są one dopuszczone, chociaż oczywiście w jak najmniejszych ilościach. Jeżeli będziesz musiała koniecznie iść do dentysty to na samym początku poinformuj swojego dentystę o tym, że prawdopodobnie jesteś w ciąży, a on wtedy na pewno podejmie odpowiednią decyzję co do leczenia. Mam nadzieję, żę wszystko będzie ok. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.