Samotne matki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-02-13, 12:15   #1
Paolahen
BAN stały

Samotne matki

Czy są tu może samotne matki które poradziły sobie w wychowaniu 2 letniego dziecka,bez pomocy rodziny,przyjaciół,nie mając w ogóle faceta ?

Znam samotne matki ale każda ma jakąś pomóc.

Mieszkałam sama prawie 4 miesiące zwyczajnie nie dałam rady od razu pracodawca nie przedłużył umowy jak tylko wzięłam tydzień opieki.

Ze żłobka zrezygnowałam,wprowadziła m się do rodziców jednak jestem z domu razem z dzieckiem wyrzucana dość często w kłótniach to mówią i pomagają tylko bratu i bratowej żeby mogli pogodzić pracę.

Ja mam sobie szukać pracy sama w godzinach otwarcia żłobka,co nie jest łatwym zadaniem,bo nawet nie mam z kim młodej zostawić idąc na rozmowę kwalifikacyjną.

Zdrowie też mi siada,i nie mam jak z młodą latać.

Na dzień obecny zostało mi 5 tyś złotych oszczędności . Moje związki zawsze były toksyczne myślałam,rodzina zawsze faworyzowała brata,jednak wpadłam postanowiłam urodzić walczę jak mogę.

Zdrowie siada boję się o przyszłość dziecka bo nie zapowiada się to ciekawie .

Czy ktoś w podobnej sytuacji wyszedł na prostą?

Dodam,że alimenty dodaje w kwiecie 200 zł jak pójdę do pracy nie dostanę bo przekroczy mi to dochód więc alimenty odpadają. Sytuacja jest naprawdę nieciekawa.
Paolahen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-13, 18:33   #2
peach_passion
Zakorzenienie

Dot.: Samotne matki

autorko, co z ojcem dziecka?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-13, 19:14   #3
Paolahen
BAN stały

Przebywa w Norwegii totalnie się odciął od nas
Stary 2022-02-13, 21:45   #4
Milennka03
Zakorzenienie

Czyżby kolejny powrót zbanowanej Onaa86 czy jakos tak?Dziwna zbieżność faktów z życia tamtego trolla.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 01:06   #5
madzil
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Czyżby kolejny powrót zbanowanej Onaa86 czy jakos tak?Dziwna zbieżność faktów z życia tamtego trolla.
Tak raczej to onaaa88 lub Wizazanka88
Biedna dziewczyna. Myślałam że córkę oddała do domu dziecka.
Co do pytania szczerze to jest bardzo trudno wychować dziecko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez madzil
Czas edycji: 2022-02-14 o 01:08
madzil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 05:14   #6
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Przede wszystkim co to znaczy, że dostajesz alimenty 200 zł? Nie jest to możliwe- znaczy jest, ale jedynie z funduszu alimentacyjnego takie ścierwo się dostaje, a pamiętam, że jest jeszcze tatuś i rodzice tatusia. Podaj o alimenty - jak ojciec nieściągalny, to dziadkowie będą płacić. Z małym dzieckiem żłobkowo-przedszkolnym jest bardzo ciężko jeśli chodzi o pracę- bo dzieciak choruje, jak powszechnie wiadomo nie da się tego uniknąć. Dobrym rozwiązaniem jest praca zdalna lub chociaż jej możliwość w takiej sytuacji jak dziecko się pochoruje, ale z tego co kojarzę to raczej nie masz wykształcenia, które by taką pracę zapewniło. I tutaj taki tip na przyszłość jak już się trochę ogarniesz - może pomysł o rozwoju w jakimś zawodzie, który można wykonywać z miejsca zamieszkania, samotnej matce bardzo to ułatwia życie.
Miałaś się rozejrzeć za tymi ośrodkami dla samotnych matek - coś takiego bardzo by pomogło w odnalezieniu stabilizacji, pracy, stanieciu na nogi - bycie wyrzucaną z domu I to z niemowlęciem to są odpowiednie warunki dla dziecka? Musisz sobie poradzić, w ten czy inny sposób - choćby przetrwać - z czasem zrobi się ciut łatwiej, bo dziecko rośnie. Zrobiłaś błąd życia decydując się na ciążę w takiej podlej sytuacji, ale teraz dziecko jest na świecie i musisz zawalczyć o przetrwanie.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 06:16   #7
Paolahen
BAN stały

Tak właśnie o takie alimenty mi chodziło z funduszu.

Jak się przekracza dochód to się nie dostaje nic więc to już w ogóle porażka w tej kwestii.

W domach samotnej matki brak miejsc podobno.

Myślałam o jakimś butiku i próbować w domu rozkręcić to,tylko też już słyszałam że nie będzie tu miejsca na te rzeczy,bo do teraz od momentu przeprowadzki mam połowę rzeczy w piwnicach u brata czy u rodziców

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Jak byłam w ciąży to miałam pracę normalnie dostawałam macierzyński,facet pracował.

Tylko mieszkaliśmy na wynajętym mieszkaniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-02-14, 07:15   #8
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paolahen Pokaż wiadomość

Jak się przekracza dochód to się nie dostaje nic więc to już w ogóle porażka w tej kwestii.

Myślałam o jakimś butiku i próbować w domu rozkręcić to,tylko też już słyszałam że nie będzie tu miejsca na te rzeczy,bo do teraz od momentu przeprowadzki mam połowę rzeczy w piwnicach u brata czy u rodziców

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Jak byłam w ciąży to miałam pracę normalnie dostawałam macierzyński,facet pracował.

Ale dlaczego masz alimenty z funduszu? Dlaczego nie od ojca lub jego rodziców?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 11:30   #9
Patizm
Raczkowanie

A moze sprobowalabys pracowac jako opiekunka dla dziecka? Bardzo duzo osob szuka kogos do pomocy, stawki skad ja jesyem to 20-25 Zl za godzine to nie jest zle. Nie wiem skad jestes u was moze byc mniej lub wiecej ale moze warto aprobowac? Czasem daloby sie dogadac i by Twoje dziecko chodzilo z Toba do czyjegos domu bo Pan do opieki nad dziecmi brakuje a rodzice jak musza to musza. Butik slaby pomysl musialabys duzo kasy zainwestowac na rozruch i zostaniesz bez grosza.
Patizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 14:20   #10
goslawka
Zadomowienie

Opiekunka do dziecka to spoko sprawa. No i może sprzątanie? Praca w szkole? Na kuchni? Moja mama pracował właśnie jako kucharka w szkole, żeby odchowac dzieci (nie miala pomocy rodziców). A może opieka nad starsza osoba?

goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 15:23   #11
Ninanina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paolahen Pokaż wiadomość

A z funduszu to nie jest 500 zl? I jakiego dochodu nie możesz przekroczyć? Już sprawdziłam, na Was 2 to 1800 zl, czyli moze poszukaj cos na pół etatuna początek

Edytowane przez Ninanina88
Czas edycji: 2022-02-14 o 15:26
Ninanina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-02-14, 15:40   #12
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości