|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Samotne matki
Czy są tu może samotne matki które poradziły sobie w wychowaniu 2 letniego dziecka,bez pomocy rodziny,przyjaciół,nie mając w ogóle faceta ?
Znam samotne matki ale każda ma jakąś pomóc. Mieszkałam sama prawie 4 miesiące zwyczajnie nie dałam rady od razu pracodawca nie przedłużył umowy jak tylko wzięłam tydzień opieki. Ze żłobka zrezygnowałam,wprowadziła m się do rodziców jednak jestem z domu razem z dzieckiem wyrzucana dość często w kłótniach to mówią i pomagają tylko bratu i bratowej żeby mogli pogodzić pracę. Ja mam sobie szukać pracy sama w godzinach otwarcia żłobka,co nie jest łatwym zadaniem,bo nawet nie mam z kim młodej zostawić idąc na rozmowę kwalifikacyjną. Zdrowie też mi siada,i nie mam jak z młodą latać. Na dzień obecny zostało mi 5 tyś złotych oszczędności . Moje związki zawsze były toksyczne myślałam,rodzina zawsze faworyzowała brata,jednak wpadłam postanowiłam urodzić walczę jak mogę. Zdrowie siada boję się o przyszłość dziecka bo nie zapowiada się to ciekawie . Czy ktoś w podobnej sytuacji wyszedł na prostą? Dodam,że alimenty dodaje w kwiecie 200 zł jak pójdę do pracy nie dostanę bo przekroczy mi to dochód więc alimenty odpadają. Sytuacja jest naprawdę nieciekawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotne matki
autorko, co z ojcem dziecka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Przebywa w Norwegii totalnie się odciął od nas
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czyżby kolejny powrót zbanowanej Onaa86 czy jakos tak?Dziwna zbieżność faktów z życia tamtego trolla.
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna dziewczyna. Myślałam że córkę oddała do domu dziecka. Co do pytania szczerze to jest bardzo trudno wychować dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez madzil Czas edycji: 2022-02-14 o 01:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Przede wszystkim co to znaczy, że dostajesz alimenty 200 zł? Nie jest to możliwe- znaczy jest, ale jedynie z funduszu alimentacyjnego takie ścierwo się dostaje, a pamiętam, że jest jeszcze tatuś i rodzice tatusia. Podaj o alimenty - jak ojciec nieściągalny, to dziadkowie będą płacić. Z małym dzieckiem żłobkowo-przedszkolnym jest bardzo ciężko jeśli chodzi o pracę- bo dzieciak choruje, jak powszechnie wiadomo nie da się tego uniknąć. Dobrym rozwiązaniem jest praca zdalna lub chociaż jej możliwość w takiej sytuacji jak dziecko się pochoruje, ale z tego co kojarzę to raczej nie masz wykształcenia, które by taką pracę zapewniło. I tutaj taki tip na przyszłość jak już się trochę ogarniesz - może pomysł o rozwoju w jakimś zawodzie, który można wykonywać z miejsca zamieszkania, samotnej matce bardzo to ułatwia życie.
Miałaś się rozejrzeć za tymi ośrodkami dla samotnych matek - coś takiego bardzo by pomogło w odnalezieniu stabilizacji, pracy, stanieciu na nogi - bycie wyrzucaną z domu I to z niemowlęciem to są odpowiednie warunki dla dziecka? Musisz sobie poradzić, w ten czy inny sposób - choćby przetrwać - z czasem zrobi się ciut łatwiej, bo dziecko rośnie. Zrobiłaś błąd życia decydując się na ciążę w takiej podlej sytuacji, ale teraz dziecko jest na świecie i musisz zawalczyć o przetrwanie. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Tak właśnie o takie alimenty mi chodziło z funduszu.
Jak się przekracza dochód to się nie dostaje nic więc to już w ogóle porażka w tej kwestii. W domach samotnej matki brak miejsc podobno. Myślałam o jakimś butiku i próbować w domu rozkręcić to,tylko też już słyszałam że nie będzie tu miejsca na te rzeczy,bo do teraz od momentu przeprowadzki mam połowę rzeczy w piwnicach u brata czy u rodziców ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Jak byłam w ciąży to miałam pracę normalnie dostawałam macierzyński,facet pracował. Tylko mieszkaliśmy na wynajętym mieszkaniu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A moze sprobowalabys pracowac jako opiekunka dla dziecka? Bardzo duzo osob szuka kogos do pomocy, stawki skad ja jesyem to 20-25 Zl za godzine to nie jest zle. Nie wiem skad jestes u was moze byc mniej lub wiecej ale moze warto aprobowac? Czasem daloby sie dogadac i by Twoje dziecko chodzilo z Toba do czyjegos domu bo Pan do opieki nad dziecmi brakuje a rodzice jak musza to musza. Butik slaby pomysl musialabys duzo kasy zainwestowac na rozruch i zostaniesz bez grosza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Opiekunka do dziecka to spoko sprawa. No i może sprzątanie? Praca w szkole? Na kuchni? Moja mama pracował właśnie jako kucharka w szkole, żeby odchowac dzieci (nie miala pomocy rodziców). A może opieka nad starsza osoba?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ninanina88 Czas edycji: 2022-02-14 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.