|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Odliczenie darowizny - PIT 37
Czy darowiznę wpłaconą na WOŚP przez eSkarbonkę mogę odliczyć od podatku? W tytule przelewu nie ma informacji, że to na WOŚP, ale w mailu potwierdzającym już jest.
Pytałam w innym wątku, ale wciąż nie mam pewności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odliczenie darowizny - PIT 37
Chyba będzie najprościej jak napiszesz maila do swojego urzędu albo przedzwonisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mnie też się wydaje, że tak, ale nie mam pewności i jestem ciekawa odpowiedzi. Daj znać, jak się dowiedziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
po 2 minutowym researchu w googlu odpowiedz brzmi tak tylko trzeba mieć potwierdzenie przelewu.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, tak, wszystko wiem, to nie stanowi problemu. Ostatecznie zadzwoniłam na infolinię Krajowej Informacji Skarbowej i odpowiedź brzmi: tak, można. Trzeba jednak zachować tego maila i potwierdzenie przelewu, żeby móc w razie potrzeby wykazać, że te dwa dokumenty są ze sobą związane i że wpłata rzeczywiście poszła na fundację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.