Nie wiem co zrobić w tym związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-03-05, 21:31   #1
Cysia9669
Przyczajenie

Nie wiem co zrobić w tym związku

Mam 26 lat. Jestem w związku od 7 lat, mamy 5letnia córkę, w planach był ślub. Jednak od długiego czasu bardzo często się kłócimy, narzeczony od jakiś 2 lat nie ma dla mnie czasu a jeśli już ma to tylko zamydlić oczy by znów "olać". Po każdej kłótni nie zależnie czy moja wina czy jego to ja dążyłam do rozmowy. On nie chciał rozmawiać. Po kłótniach on nie chce rozmawiać tylko ignoruje,milczy, wychodzi, unika. Ostatnio w ciągu tygodnia dwukrotnie upił się i dwukrotnie zaczął mnie wyzywać od ladacznic (użył dużo gorszych słów) ponieważ nie kochałam się z nim od 1,5tyg (6dni z rzędu pracowałam na nocne zmiany z tego dwukrotnie po 12h, w weekend studia, dom, dziecko - po prostu byłam zmęczona) do tego konflikt z moją najbliższą przyjaciółka i mama. On nie pyta czy mam jakieś problemy, czy mnie coś boli, czy jestem zmęczona. Po prostu ocenia że go zdradzam i na pewno tylko taki jest powód. Odsunęłam się od niego bo zaczęłam się go bać gdy wybucha agresja po alkoholu, odbiera ode mnie telefon "czego chcesz". Gdy piszę do mnie SMS to tylko jeśli cos potrzebuje. Nie mówi mi że mnie kocha, nie przytula, stroni od wyrażania uczuć ponieważ "jego ojciec też taki jest" i uważa że np. Trzymanie za rękę podczas spaceru to tylko dzieci tak robią. Nie mówi mi o swoich planach, gdy pytam ostatnio gdzie jedzie to odpowiedź"daleko,nieinter esuj się". Nie chce rozwiązywać problemów tylko czeka aż będę za nim biegać. Ostatnio specjalnie zwolniłam się wcześniej z pracy by z nim porozmawiać A ON "w d*pie to mam". Ostatnio oszukał mnie w pewnej sprawie,powiedział prawdę swojej siostrze i rodzica i pozwolił by wszyscy się ze mnie śmiali że w to uwierzyłam a on "mnie to bawi".☠

Myślałam że go kocham bo jest ojcem mojego dziecka, 7 lat to nie mały czas ale boli mnie wszystko co robi. Zwłaszcza że dla niego zdanie ojca i kolegi jest ważniejsze niż moje.

Proszek pomoc bo nie wiem co mam robić.
Cysia9669 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-05, 22:34   #2
bloom26
Raczkowanie

Dot.: Nie wiem co zrobić w tym związku

Cytat:
Napisane przez Cysia9669 Pokaż wiadomość
Mam 26 lat. Jestem w związku od 7 lat, mamy 5letnia córkę, w planach był ślub. Jednak od długiego czasu bardzo często się kłócimy, narzeczony od jakiś 2 lat nie ma dla mnie czasu a jeśli już ma to tylko zamydlić oczy by znów "olać". Po każdej kłótni nie zależnie czy moja wina czy jego to ja dążyłam do rozmowy. On nie chciał rozmawiać. Po kłótniach on nie chce rozmawiać tylko ignoruje,milczy, wychodzi, unika. Ostatnio w ciągu tygodnia dwukrotnie upił się i dwukrotnie zaczął mnie wyzywać od ladacznic (użył dużo gorszych słów) ponieważ nie kochałam się z nim od 1,5tyg (6dni z rzędu pracowałam na nocne zmiany z tego dwukrotnie po 12h, w weekend studia, dom, dziecko - po prostu byłam zmęczona) do tego konflikt z moją najbliższą przyjaciółka i mama. On nie pyta czy mam jakieś problemy, czy mnie coś boli, czy jestem zmęczona. Po prostu ocenia że go zdradzam i na pewno tylko taki jest powód. Odsunęłam się od niego bo zaczęłam się go bać gdy wybucha agresja po alkoholu, odbiera ode mnie telefon "czego chcesz". Gdy piszę do mnie SMS to tylko jeśli cos potrzebuje. Nie mówi mi że mnie kocha, nie przytula, stroni od wyrażania uczuć ponieważ "jego ojciec też taki jest" i uważa że np. Trzymanie za rękę podczas spaceru to tylko dzieci tak robią. Nie mówi mi o swoich planach, gdy pytam ostatnio gdzie jedzie to odpowiedź"daleko,nieinter esuj się". Nie chce rozwiązywać problemów tylko czeka aż będę za nim biegać. Ostatnio specjalnie zwolniłam się wcześniej z pracy by z nim porozmawiać A ON "w d*pie to mam". Ostatnio oszukał mnie w pewnej sprawie,powiedział prawdę swojej siostrze i rodzica i pozwolił by wszyscy się ze mnie śmiali że w to uwierzyłam a on "mnie to bawi".☠

Myślałam że go kocham bo jest ojcem mojego dziecka, 7 lat to nie mały czas ale boli mnie wszystko co robi. Zwłaszcza że dla niego zdanie ojca i kolegi jest ważniejsze niż moje.

Proszek pomoc bo nie wiem co mam robić.
Uciekaj z tej relacji i to jak najszybciej.
Całe szczęście, że nie macie tego ślubu i nie musisz się bawić w rozwody. Pomyśl o swoim dziecku, chcesz, żeby się wychowywało w takiej atmosferze? Powinnaś się wyprowadzić, może jakaś bliska rodzina czy znajomi mogli by Ci pomóc w tej sytuacji ?
bloom26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-05, 22:50   #3
wiekanka
Zakorzenienie

A co ty chcesz robić w związku w ktorym boisz się być?? Dziekuje. Dla mnie to wystarczy.

Pozwij pana o alimenty i szykuj sie do nowego zycia bez strachu.
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-05, 23:09   #4
NocnaWiedma
Lady in red.

Masz się z nim rozstać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2022-03-06, 09:02   #5
Cysia9669
Przyczajenie

Mam dokąd iść. U mojej mamy (która swoją drogą też jest po rozwodzie z ojcem po 25latach małżeństwa), nadal mój pokój jest wolny, duży dom,mama mówi że w każdej chwili mogę wrócić. O tyle dobrze
Stary 2022-03-06, 09:11   #6
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Cytat:
Mam dokąd iść. U mojej mamy (która swoją drogą też jest po rozwodzie z ojcem po 25latach małżeństwa), nadal mój pokój jest wolny, duży dom,mama mówi że w każdej chwili mogę wrócić. O tyle dobrze
To szybko pakuj się i pisz wniosek o alimenty

Sent from my BV9800Pro using Tapatalk
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-06, 11:27   #7
Hermiona83
Zadomowienie

Super, że masz wsparcie w mamie i masz gdzie iść. Więc idź. Szkoda życia na związek (?) z człowiekiem, który cię obraża, który ma cię w d..., z którym już nic cię nie łączy.
PS. To, że wyzwał cię od "ladacznic", bo nie uprawiałaś z nim seksu, jest tak niesamowicie absurdalne...
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-06, 16:06   #8
Julie097
Raczkowanie

Uciekaj! Facet Cię nie szanuje, wyzywa, nadużywa alkoholu i jest agresywny. Nie jest to zdrowa sytuacja dla Ciebie, ani dla dziecka. Nie skazuj siebie i swojego dziecka na takie zycie
Julie097 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-06, 17:49   #9
Zmora92
Przyczajenie

Jak wyżej - uciekaj. Nie ma się nawet nad czym zastanawiać.
Zmora92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-06, 19:13   #10
Cysia9669
Przyczajenie

Nie nadużywa alkoholu jednak jak już pije to jest agresywny
Stary 2022-03-06, 19:15   #11
Cysia9669
Przyczajenie

Na szczęście nie nadużywa ale jak już pije to jest agresywny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-03-06, 19:24   #12
Pedro94
BAN stały

Mnie przeraża jedno zdanie które napisałaś. "myślałam, że go kocham bo jest ojcem mojego dziecka". A czułaś coś do niego zanim mieliście dziecko?
Pedro94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-07, 04:48   #13
Cysia9669
Przyczajenie

Kochałam i teraz jak pomyślę że mam odejść to mi serce pęka.
Stary 2022-03-07, 11:57   #14
Mahdab
Zakorzenienie

Uciekaj póki czas, będzie tylko gorzej.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-07, 15:24   #15
bloom26
Raczkowanie

Cytat:
Z toksycznego związku nie jest łatwo odejść, zwłaszcza jak się jeszcze uzależniło od tej huśtawki emocjonalnej.

Aktualnie powinnaś myśleć przede wszystkim o sobie i swoim dziecku.

Przeprowadź się do mamy, odetnij się od niego, oczyść umysł a jak będziesz gotowa to udałabym się do psychologa bądź terapeuty. Po takich akcjach jakie ci zapewnił pewnie musisz mieć niezły bajzel w głowie więc lepiej sobie to poukładać.
bloom26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-07, 15:30   #16
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Prawda jest taka, że nie kochasz tylko jesteś od niego uzależniona jak niektórzy np. od papierosów czy alkoholu. W takich chorych relacjach to już nie jest miłość tylko uzależnienie. Dla własnego dobra powinnaś się z nim rozstać. Dla dobra dziecka tym bardziej.

Stary 2022-03-07, 16:23   #17
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

Nie kochasz go, tylko jesteś uzależniona, a on nie kocha ciebie, tylko lubi czuć władzę.

Powinnaś:

1. Wyprowadzić się do mamy.
2. Złożyć wniosek o alimenty na dziecko.
3. Rozpocząć terapię.

Wyrwanie się z toksycznej relacji nie jest łatwe, ale pomyśl o swoim dziecku, 7 lat to już nie głupi niemowlak, który nie wie co się dzieje, to ostatni dzwonek, żeby uratować dzieciaka przed problemami w przyszłości.
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości