Rozwiać iluzje internetowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-03-13, 18:18   #1
Hope97
Raczkowanie

Rozwiać iluzje internetowe

Cześć co sądzicie o takiej sytuacji - pisać z chłopakiem przez ponad miesiąc (codziennie sam zaczyna pisanie, pyta co u mnie, nie jest to wiszenie na telefonie ale wymiany wiadomości co jakiś czas), ale brak spotkania? Otóż on tylko rzuca takie hasła "czekam na nasze spotkanie jak najszybciej", "cieszę się że chcesz się poznać" itd ale spotkanie nie doszło do skutku. Oczywiście sama podjęłam ten temat - że chcę się spotkać na żywo i zaproponowałam dwa konkretne terminy, w każdym przypadku nie podejmował tematu dalej, raz nie mógł po prostu a za drugim razem nic nie potwierdził (było wstępnie że może ten dzień i ta godzina - moja propozycja, jego odpowiedź "zobaczymy, będziemy w kontakcie", prosiłam żeby dał znać mi wcześniej, zamilkł i nic nie wspomniał o spotkaniu, napisał potem jak nigdy nic pytanie co u mnie słychać. Szczerze, nie mam ochoty podejmować tematu spotkania kolejny raz, ale nie mam też ochoty brnąć w wyobrażenia internetowe. Chyba przestanę odpisywać i dam sobie spokój z taką znajomością... czy może jeszcze zaczekać i faktycznie poznamy się na żywo... wiem doskonale że Internet to tylko iluzja, która może nie mieć nic wspólnego z życiem rzeczywistym, dlatego nie chcę tworzyć sobie fałszywych wyobrażeń i wkręcać się niepotrzebnie...
Hope97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-13, 18:51   #2
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Dot.: Rozwiać iluzje internetowe

Cytat:
Napisane przez Hope97 Pokaż wiadomość
Cześć co sądzicie o takiej sytuacji - pisać z chłopakiem przez ponad miesiąc (codziennie sam zaczyna pisanie, pyta co u mnie, nie jest to wiszenie na telefonie ale wymiany wiadomości co jakiś czas), ale brak spotkania? Otóż on tylko rzuca takie hasła "czekam na nasze spotkanie jak najszybciej", "cieszę się że chcesz się poznać" itd ale spotkanie nie doszło do skutku. Oczywiście sama podjęłam ten temat - że chcę się spotkać na żywo i zaproponowałam dwa konkretne terminy, w każdym przypadku nie podejmował tematu dalej, raz nie mógł po prostu a za drugim razem nic nie potwierdził (było wstępnie że może ten dzień i ta godzina - moja propozycja, jego odpowiedź "zobaczymy, będziemy w kontakcie", prosiłam żeby dał znać mi wcześniej, zamilkł i nic nie wspomniał o spotkaniu, napisał potem jak nigdy nic pytanie co u mnie słychać. Szczerze, nie mam ochoty podejmować tematu spotkania kolejny raz, ale nie mam też ochoty brnąć w wyobrażenia internetowe. Chyba przestanę odpisywać i dam sobie spokój z taką znajomością... czy może jeszcze zaczekać i faktycznie poznamy się na żywo... wiem doskonale że Internet to tylko iluzja, która może nie mieć nic wspólnego z życiem rzeczywistym, dlatego nie chcę tworzyć sobie fałszywych wyobrażeń i wkręcać się niepotrzebnie...
Koleś nie jest szczery. Pewnie jesteś online pocieszką na boku. Słuszna decyzja, aby dać sobie spokój - zrealizuj, zablokuj.
Stary 2022-03-13, 21:31   #3
bloom26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Koleś nie jest szczery. Pewnie jesteś online pocieszką na boku. Słuszna decyzja, aby dać sobie spokój - zrealizuj, zablokuj.
Otóż to.

I na koniec dodałabym - zapomnij
bloom26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-13, 21:41   #4
ElBelzebub
Raczkowanie

Jakby rzeczywiście był taki zainteresowany spotkaniem to po pierwszej nieudanej propozycji z Twojej strony sam dążyłby do tego, aby ustalić kolejny termin, a nie olewał Twoją drugą propozycję.

Nieważne co on gada, jego czyny jasno pokazują, że z jakiegoś powodu nie chce się spotkać. Może dlatego, że to taki internetowy bajkopisarz, albo jesteś tylko opcją rezerwową, albo to jakiś "catfish" lub inny kłamca, albo ma jakieś problemy z psychiką, albo jeszcze coś innego.

Nie ma co tego roztrząsać i tracić czasu - nie chce to nie chce, trudno, wolnych facetów nie brakuje, więc prędzej czy później pewnie trafisz na kogoś fajnego, kto nie będzie miał problemu z umówieniem się na randkę.

Edytowane przez ElBelzebub
Czas edycji: 2022-03-13 o 21:47
ElBelzebub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-13, 21:56   #5
skara
Zakorzenienie

Ja też bym olała. Szkoda na niego czasu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-13, 22:29   #6
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Widać, że on nie chce się spotkać, proponowałaś konkretny termin, odpowiedź "eee zobaczymy, będziemy w kontakcie" to wymijający tekst, by nie powiedzieć wprost NIE. Zaproponowałaś 2 razy spotkanie z własnej inicjatywy, więcej bym nie proponowała. Jeśli on nie wychodzi z inicjatywą, to daj sobie spokój, on nie odwzajemnia twoich chęci do poznania sie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-14, 08:18   #7
Zla_i_smutna
Raczkowanie

Uważam, że masz całkiem rozsądne podejście do sprawy. Szkoda czasu na pisanie z kimś miesiącami, lepiej się spotkać i wtedy dopiero można się zastanawiać co to za osoba, czy nam odpowiada jej towarzystwo, czy nie bardzo. Po samym pisaniu zwykle ciężko stwierdzić.
A ten chłopak może z nudy tyle pisze, a naprawdę nie chce się spotkać. Lub umawia się już z kimś, a Ciebie trzyma jako koło zapasowe, jakby tamto mu nie wyszło.
Zla_i_smutna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-03-14, 09:20   #8
chwast
Zakorzenienie

Wyglada na to, że gość pisze dla samego pisania. Jeśli Ci zależy, to napisz wprost, co myślisz i zobacz co odpisze. Myślę tylko, że nie warto zaprzątać sobie nim głowy.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-14, 10:39   #9
Miss_Suze
(=^‥^=)

Niezależnie od powodu ja bym urwała tą znajomość. No chyba, że taka pisanina dla zabicia czasu Ci odpowiada. Proponowałaś już spotkanie wielokrotnie, już nie wychodź z inicjatywą.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-14, 14:08   #10
DaisyMerollin
Rozeznanie

Mieszkacie w tym samym mieście? Bo jak nie to miesiąc jest akceptowalnym czasem, kiedy serio nie mozna wyrwać sobie czasu, ale jeżeli tak to ewidentnie kręci.
DaisyMerollin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-14, 14:37   #11
Hope97
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie podpowiedzi w zasadzie chyba chciałam po prostu się upewnić... tak, mieszkamy w tym samym mieście. Wiecie, to nie jest tak, że ktoś napisze i zaraz trzeba się spotykać i wchodzić w znajomość. Ale on od miesiąca codziennie sam mnie zaczepia, rozmowy są ciekawe i zainteresował mnie sobą na tyle, że chciałam poznać go na żywo, bo internetowo to żadna znajomość a on często pisał coś w stylu, czy bym dała się przytulić itd. oraz że chce pójść ze mną na randkę, tylko, że ja podeszłam do tego konkretnie tak jak pisałam - nie pisać o spotkaniu, tylko naprawdę to zrealizować i wiedzieć, czy naprawdę tak miło jest między nami czy to iluzja. Ale po tych dwóch sytuacjach co do spotkania i jego wymijających odpowiedziach mam duży znak zapytania i nie chce się pakować w przywiązywanie internetowe.
Hope97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-14, 14:53   #12
Sofiane
Raczkowanie

To ja maks 2 dni pisałem przy poznawaniu kobiety, jak dłużej to do odstrzału. Nie bawiło mnie wieczne klepanie w klawiaturę.
Sofiane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-14, 14:56   #13
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hope97 Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie podpowiedzi w zasadzie chyba chciałam po prostu się upewnić... tak, mieszkamy w tym samym mieście. Wiecie, to nie jest tak, że ktoś napisze i zaraz trzeba się spotykać i wchodzić w znajomość. Ale on od miesiąca codziennie sam mnie zaczepia, rozmowy są ciekawe i zainteresował mnie sobą na tyle, że chciałam poznać go na żywo, bo internetowo to żadna znajomość a on często pisał coś w stylu, czy bym dała się przytulić itd. oraz że chce pójść ze mną na randkę, tylko, że ja podeszłam do tego konkretnie tak jak pisałam - nie pisać o spotkaniu, tylko naprawdę to zrealizować i wiedzieć, czy naprawdę tak miło jest między nami czy to iluzja. Ale po tych dwóch sytuacjach co do spotkania i jego wymijających odpowiedziach mam duży znak zapytania i nie chce się pakować w przywiązywanie internetowe.

On brzmi bardzo dziecinnie, pisanie dla samego pisania jest bezsensu z punku widzenia normalnej osoby, ale jesli ktoś coś ukrywa (siebie, sytuacje związkową) lub uznaje to za dobre zajęcie z nudow, no to tez w jakimś stopniu to taka osobę spełnia, a takich osób jest naprawdę sporo xd

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości