|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Za wąska pochwa
Co polecacie na rozciągniecie wejscia do pochwy? Jakies zabawki, cwiczenia? Chlopak nie moze we mnie wejsc, wchodzi tylko jeden palec.. (prosze tylko o powazne odpowiedzi). Dodam ze jestem dziewicą, wiem ze to normalne ze moge byc ciasna ale obawiam sie ze sprawa jest glębsza niz mi sie wydaje bo naprawde mimo cudownej gry wstepnej itd nie wejdzie wiecej niz jeden palec a co dopiero penis :/ moj chlopak tez ma szerokiego penisa co jeszcze bardziej utrudnia sprawe.. pomozcie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Za wąska pochwa
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Jeśli nie używasz tamponów w trakcie okresu to zacznij używać - tych najmniejszych, dla młodych dziewczyn. To nie rozciąga oczywiście pochwy nie wiadomo jak, ale może trochę Ci uświadomi twoją budowę/elastyczność/jak to tam wszystko działa.
Z tego co opisujesz to raczej strzelam, że tu chodzi o pochwicę, a nie "za wąską pochwę" - prawdopodobnie tak się stresujesz, że mocno zaciskasz mięśnie pochwy co uniemożliwia stosunek. Ale w tym wypadku lepiej się skonsultować z lekarzem - czy na dole wszystko ok, czy nie ma jakichś dysfunkcji. Miałam koleżankę, która urodziła się z tak mocną błoną dziewiczą, że nie mogła odbyć normalnego stosunku - musiała się udać do lekarza i usuwać błonę chirurgicznie. Nie wiem co u Ciebie jest problemem - to są tylko różne przypuszczenia. Spróbuj tamponów, jak tampon też nie wchodzi/masz problemy -> lekarz Jeśli nie jesteś psychicznie gotowa na ten krok to też się nie zmuszaj na siłę, na seks przychodzi pora. Może twoja jeszcze nie przyszła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89607053]Jeśli nie używasz tamponów w trakcie okresu to zacznij używać - tych najmniejszych, dla młodych dziewczyn. To nie rozciąga oczywiście pochwy nie wiadomo jak, ale może trochę Ci uświadomi twoją budowę/elastyczność/jak to tam wszystko działa.
Z tego co opisujesz to raczej strzelam, że tu chodzi o pochwicę, a nie "za wąską pochwę" - prawdopodobnie tak się stresujesz, że mocno zaciskasz mięśnie pochwy co uniemożliwia stosunek. Ale w tym wypadku lepiej się skonsultować z lekarzem - czy na dole wszystko ok, czy nie ma jakichś dysfunkcji. Miałam koleżankę, która urodziła się z tak mocną błoną dziewiczą, że nie mogła odbyć normalnego stosunku - musiała się udać do lekarza i usuwać błonę chirurgicznie. Nie wiem co u Ciebie jest problemem - to są tylko różne przypuszczenia. Spróbuj tamponów, jak tampon też nie wchodzi/masz problemy -> lekarz Jeśli nie jesteś psychicznie gotowa na ten krok to też się nie zmuszaj na siłę, na seks przychodzi pora. Może twoja jeszcze nie przyszła.[/QUOTE] Z tamponami był problem na początku, teraz gdy używam tych z aplikatorem jest okej i wszystko wchodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Jak tampon wchodzi to ta błona nie powinna być zbyt gruba/nie przepuszczająca krwi itd. Byłaś kiedykolwiek badana ginekologicznie? U dziewic lekarze czasami nie chcą dokonywać tych badań. Zgłosiłabym się do jakiegoś dobrego lekarza, wyjaśniła problem, że próbujesz rozpocząć współżycie, niestety nie dochodzi do skutku i chciałabyś sprawdzić czy są jakieś problemy fizyczne/przeciwwskazania.
Wiem, że tobie się to wydaje zawstydzające, ale dla ginekologów to są standardowe problemy. Popytaj kobiet w rodzinie/wsrod znajomych czy znają jakiegoś fajnego ginekologa. Ja osobiscie preferuje kobiety w tym zawodzie, ale każdy ma swoje jakieś upodobania w tym względzie wiec nie będę ci narzucać. Jak byłam młoda to łatwiej mi było rozebrać się przed kobietą niż mężczyzną. Dzisiaj mam porównanie mężczyźni/kobiety i ja dalej wybieram kobiety ponieważ mężczyźni zawsze zachowywali się nieodpowiednio/seksistowsko w moim kierunku. Ale to znowu - kwestie indywidualne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89607113]Jak tampon wchodzi to ta błona nie powinna być zbyt gruba/nie przepuszczająca krwi itd. Byłaś kiedykolwiek badana ginekologicznie? U dziewic lekarze czasami nie chcą dokonywać tych badań. Zgłosiłabym się do jakiegoś dobrego lekarza, wyjaśniła problem, że próbujesz rozpocząć współżycie, niestety nie dochodzi do skutku i chciałabyś sprawdzić czy są jakieś problemy fizyczne/przeciwwskazania.
Wiem, że tobie się to wydaje zawstydzające, ale dla ginekologów to są standardowe problemy. Popytaj kobiet w rodzinie/wsrod znajomych czy znają jakiegoś fajnego ginekologa. Ja osobiscie preferuje kobiety w tym zawodzie, ale każdy ma swoje jakieś upodobania w tym względzie wiec nie będę ci narzucać. Jak byłam młoda to łatwiej mi było rozebrać się przed kobietą niż mężczyzną. Dzisiaj mam porównanie mężczyźni/kobiety i ja dalej wybieram kobiety ponieważ mężczyźni zawsze zachowywali się nieodpowiednio/seksistowsko w moim kierunku. Ale to znowu - kwestie indywidualne.[/QUOTE] Byłam kilka miesięcy temu u pani ginekolog, z problemem bolesnych miesiączek wiec nieco inny temat. Pani zrobiła badanie przez odbyt, to chyba było jakieś usg, mówiła ze wybrała taki sposób badań z powodu mojego młodego wieku i tego ze jestem dziewica. Wyszło ze niby wszystko okej w środku. Tak myśle jeszcze, gdy próbowaliśmy z chłopakiem chciałam mu nieco pomoc we włożeniu i gdy dotknęłam jego penisa wydawało mi się ze jest miękki? Nie dam sobie ręki obciąć za to bo przyznać muszę ze o męskim ciele wiem mało.. Wiec może w tym tez problem tkwi? Seks oralny jak najbardziej nam wychodzi i to naprawdę dobrze ale gdy ma dojść do penetracji wszystko się sypie.. Chcemy jak najszybciej przezwyciężyć te problemy bo wiadomo ze z czasem po wielu nieudanych próbach może pojawić się zniechęcenie, jakaś presja itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Odpuście sobie na razie, ty idź do ginekologa, powiedz w czym problem - niech da Ci znać jak to wygląda i czy powinno sprawiać takie problemy. Wtedy nie będzie badania z wziernikiem, tylko poogląda zewnętrznie jak to tam wygląda.
Co do seksu - skoro on się stresuje, ty się stresujesz to nie róbcie tego na siłę. Jak już będziecie się oboje czuli kiedyś gotowi to po prostu trzymajcie w pogotowiu prezerwatywy i żel nawilżający. Na razie po prostu poznawajcie się lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Śnięta Mucha
|
Pochwicę leczy się między innymi psychoterapią, ale i botoksem. To problem natury psychicznej.
Co do hymenu, czasem lekarz musi go naciąć.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2023-06-17 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To najprawdopodobniej pochwica. Powinnaś udać się do ginekologa i jeśli padnie taka diagnoza to konieczne będą dalsze konsultacje prawdopodobnie z seksuologiem i fizjoterapeutką uroginekologiczną. W internecie np. na YouTube można znaleźć bezpłatne ćwiczenia na rozluźnienie mięśni dna miednicy. Pomocne mogą być też ćwiczenia relaksacyjne. Jeśli problem wiąże się z jakimiś blokującymi przekonaniami np. związanymi z religią, niezbędna może być psychoterapia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Też tak miałam, kiedy zaczynałam uprawiać seks. Mi jeszcze bolało strasznie. Jedyna rada, to próbować, wchodzić na początku penisem częściowo, potem głębiej itd. Tak jak udało Ci się kiedyś z tamponami, tak i tutaj organizm się dostosuje. Mi z partnerem to zajęło chyba parę tygodni, ale nie martw się wszystko się uda, to kwestia czasu i prób.
Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jeśli chłopak się stresuje i mu nie "stoi" jak powinien to miękkiego do ciasnej cipki nie włoży ja bym na waszym miejscu poprostu poczekał działajcie sobie grę wstępną oral itd niech penisem piesci łechtaczkę i wejście do pochwy (bez zamiaru włożenia) a kiedyś na spontanie wskoczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.