|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Psychologia sądowa na studiach, Wrocław, SWPS, DSW?
Hej, mam dwa pytania
![]() 1. Możecie mi doradzić, jak najlepiej zaplanować studia, aby uzyskać wiedzę w zakresie psychologii sądowej? Chodzi mi o studia zaoczne i poszerzenie wiedzy, nie o ścieżkę kariery zawodowej. Tę konkretną specjalność oferuje Dolnośląska Szkoła Wyższa (studia I stopnia). SWPS ma lepsze opinie, ale mam rozumieć, że tam jest licencjat z psychologii w bardziej ogólnym zakresie? I potem od razu należałoby robić podyplomówki, żeby zetknąć się z tą tematyką. A nie wszystkie podyplomowe można robić z samym tytułem lic. (?) 2. Czy ktoś studiuje zaocznie w DSW lub SWPS? Jak wygląda kwestia przepływu informacji i nieobecności? (nie zawsze mogę być co tydzień na zjazdach). Edytowane przez laura_x Czas edycji: 2015-10-14 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Psychologia sądowa na studiach, Wrocław, SWPS, DSW?
II stopniowa psychologia? Zacznijmy od tego, że po samym licencjacie nie będziesz miała uprawnień do wykonywaniu zawodu...
A jeśli o szkoły chodzi, to myślę, że SWPS jest lepszym wyborem, ale nadal licencjat z psychologii to jakaś kpina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Psychologia sądowa na studiach, Wrocław, SWPS, DSW, UWr?
Dzięki za odpowiedź. Też myślę, że jak już robić, to lepiej jednolite mgr.
Zastanawiam się też jeszcze nad UWr, tam jest wieczorowo. Ktoś z Was może studiuje wieczorowo? Jak to wygląda? (kwestia czy lepiej od pon do pt praca+studia i wolne weekendy czy praca+ praktycznie zero wolnych weekendów przez studia). Nie wiem, czy niestacjonarny UWr to w ogóle dobry pomysł. Wszyscy znajomi kończyli (ale dziennie) i mówią, że nie dość, że bałagan, to jeszcze masa niepotrzebnych przedmiotów. Psychologii też tam raczej nikt nie poleca (a mnie konkretnie interesuje sądowa). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o psychologię, to UWr jest wysoko w rankingach. Przejrzyj sobie sylabusy na początek. Z tego, co kojarzę, to na UWr chyba nie ma sądowej... Rozważasz tylko Wrocław?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
na przekór do celu
|
Mam kuzynkę po wieczorowej psychologii na UWr, często plotkowałyśmy o swoich studiach. Co chcesz dokładnie wiedzieć?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
na UWr studia wieczorowe wyglądają tak, że masz zajęcia mniej więcej od 14.30. czy się ogarniesz z nauką tak, że masz wolne weekendy to zależy od Ciebie.
nie wiem czy psychologię mamy sądową, u nas na prawie jest przedmiot "psychiatria sądowa", jedna z prowadzących ćwiczenia na 100% była po SWPS |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja robiłam podyplomówkę z psychologii sądowej https://studia-online.pl/kursy/48671...hologia-sadowa bo mialam juz zrobionego magistra. Mysle, ze jeżeli ktoś ma już wyksztalcenie wyższe to jest najlepsza sciezka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.