|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Staż czy umowa o prace - rozterki
Cześć dziewczyny
Pisze w pewnej sprawie, ponieważ nie daje mi spokoju i sama nie wiem co zrobić ![]() Mianowicie początkiem kwietnia zaczelam nowa prace. Dostałam całkiem przyzwoite wynagrodzenie na początek, od razu umowa o prace, generalnie ludzie są bardzo fajni, jest to po prostu ' normalna' dobra praca. Jednak niestety jest to branża, w której się kompletnie nie odnajduje, bardzo mnie stresuje, jest to praca biurowa, o której mam bardzo małe pojęcie( konstrukcje fotowoltaiczne i przeróżne typowo 'męskie 'rzeczy , nie rozumiem tego, nie wchodzi mi to do głowy, praktycznie od pierwszego dnia biorę rano leki uspokajające by jakoś ja przetrwać.. do sedna - dostałam propozycje stażu- i robiłabym w końcu to, co lubię i w czym czuje się dobrze . Jednak wiadome ze za dużo mniejsze pieniądze ( tzn szef dopalacalby mi do najniżej ), ale to i tak jest dużo mniejsze wynagrodzenie niż to obecne. I nie wiem co zrobić - czy zrezygnować z tej pracy, i wybrać staż, i za mniejsze pieniądze robić to co lubię, czy starać się przyzwyczaić do obecnej pracy, bo nie minął jeszcze nawet miesiąc, myśląc ze w końcu poczuje się tam lepiej.. logika podpowiada obecna prace, ale serce staż dziewczyny a wy co sądzicie ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Staż czy umowa o prace - rozterki
prawdopodobnie ja bym wybrałą staż (
a po stażu coś wspominano czy bedzie teoretycznie chociażby kolejna umowa?? bo czasem proponowana jest znowu nastepna 3 miesięczna albo na jakiś umowny czasna tz określony to by bylą jeszcze taka znośna sytuacja . |
|
|
|
|
#3 |
|
zielony stworek
|
Dot.: Staż czy umowa o prace - rozterki
Jeśli jesteś młoda i po stażu miałabyś szansę na pracę w branży, którą kochasz/ lubisz/ chcesz poznać bardziej i masz szansę się jakoś utrzymać mimo mniejszych pieniędzy na stażu, to idź na staż.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.