|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mam pytanie w sprawie lotu samolotem..
Hej! Czytałam to forum i widzę,że jest sporo osób które chyba mogą mi pomóc.. Niedługo pierwszy raz będę lecieć samolotem. Mam problem bo nie wiem dokładnie co mogę wziąć do 'bagażu podręcznego'. Chodzi np o dezodorant, szczotkę do włosów i jakas pomadka do ust.. Czy da się do wziąć? Gdzieś czytałam ze tak ale do 100ml i w przezroczystym, zamkniętym opakowaniu. Czy to prawda? Baardzo proszę o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: mam pytanie w sprawie lotu samolotem..
takie watki juz byly, radze poszukac a do tego najepiej sprawdzic na stronie lotniska badz przewoznika - warunki przewozu sa bardzo wyraznie opisane
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
tak - to prawda- możesz wziąść 100 ml płynów, ale w przezroczystym woreczku, który dostaniesz na lotnisku- płyny to także wszystko o konsystencji przypominającej ciecz- żel do włosów, błyszczyk, lakier do włosów, dezodorant, picie itp.
szczotka, misie , lusterka, MP3 itp. możesz wziąść (pominąć nożyki, scyzoryki, pilniczki do paznokci, tasaki ![]() I tak bagaż Ci prześwietlą i gość będzie miał jak na dłoni to co masz w walizce podręcznej- w razie wątpliwości poprosi o otworzenie i pokazanie "co to jest". Jeśli będziesz miała niedozwolone rzeczy każe Ci je zostawić. Bagaż główny zostawiasz przy odprawie, więc nie będziesz miała możliwości przepakowania- więc może lepiej od razu schować to to głównego. Są określone wypadki kiedy możesz mieć np. lekarstwa w płynie-ale o tym wcześniej trzeba powiadomić lotnisko (z tego co ja wiem). Na pokładzie są stewardessy oferujące picie, więc da się wytrzymać te kilka godzin.... PS: biuro w którym kupujesz bilet powinno Cię poinformować co wolno Ci wziąś, a co nie... i prawdopodobnie to zrobi :yes: pozdrawiam i przyjemnej podrózy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Baaaardzo mi pomogłyscie
![]() Jeszcze raz dzieki ![]() Pozdrawiam ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jest juz podobny watek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+raz+samolotem tam powinnas znalezc odpowiedzi na nurtujace cie pytania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
tak plyny to do 100ml.... reszte mozesz wziac....dezodorant lepiej wez do tego wiekszego bagazu....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.