Seks w związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-03-09, 09:19   #1
Dragon0028
Przyczajenie

Seks w związku

Hej.

Mam pewien problem, a nie mam z kim go przedyskutować, bo sprawa jest z kwestii intymnych.

Jestem z moim narzeczonym już 4 lata, świetnie się dogadujemy, bardzo kochamy i w ogóle. Ale jest jeden problem... 😔 On nie ma ochoty na seks. Jestem jego drugą partnerka seksualną. Sam strasznie rzadko coś zainicjuje, gdy ja to robię to tak 70% razy dochodzi między nami do zbliżenia. Ale problem jest taki, że on tego w ogóle nie robi. Ile mogę się prosić o współżycie?

Ja rozumiem że jest zmęczony po pracy itd. Ale żeby w ogóle nie mieć ochoty? Rozmawialiśmy na ten temat setki razy, za każdym mówi że będzie się starał żeby było częściej (żeby może pobudzić jego libido), a później i tak wychodzi to samo... Już nie wiem co mam robić, moja głowa przez to buzuje, bo strasznie go kocham, chcemy wziąć ślub ale nasze życie seksualne leży na całej Lini.

Jeżeli myślicie, że 3-4 razy w miesiącu to jest 'mało', to u nas tak potrafi być z raz w miesiącu. Z tych 3-4 razy to ja bym się cieszyła... Macie jakieś rady?
Dragon0028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-09, 11:49   #2
Pedro94
BAN stały

Dot.: Seks w związku

A co Ci mówi w kwestii przyczyn tego, że nie chce?

Mówisz, że 70% Twoich starań kończy się seksem, a jednocześnie, że uprawiacie go raz w miesiącu. To znaczy, że próbujesz co jakieś 3 tygodnie. Dlaczego w sumie tak rzadko?

Czy ma depresję, lub możesz ją u niego podejrzewać? Czy bierze na stałe jakieś leki? Czy na coś choruje?

Od jak dawna tak rzadko się kochacie? Kiedy się to zmieniło? Co się wtedy stało?

Czy wasze ciała podczas związku się zmieniły? Czy twój facet albo ty np. znacznie przytyliście? Któreś z was miało jakąś operację która zmieniła wasz wygląd?

Czy w Waszym związku jest jakakolwiek inna bliskość fizyczna poza seksem z penetracją? Seks oralny? Dotyk? Pocałunki? Przytulanie?

Czy w ogóle okazujecie sobie w związku w jakiś sposób wzajemne zainteresowanie? Czy jest między wami flirt? Jakiś rodzaj napięcia?

Jak spędzacie razem czas?
Pedro94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-09, 18:53   #3
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Do pytań wyżej jeszcze czy taka ilość seksu była od początku związku czy z czasem się to zmieniło? ?
Ja bym u niego jeszcze sprawdziła poziom testosteronu. Odpowiada za libido wiec jak ma niski poziom to może to powodować taka mala częstotliwość zbliżeń. Albo może zażywa jakieś leki które wpływają na libido.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2022-03-09, 22:06   #4
Dragon0028
Przyczajenie

Wcześniej w naszym związku bywało trochę częściej, ale również głównie za moją inicjacją, jeśli chodzi o seks oralny to nie ma z tym problemów po żadnej że stron (ja nie mam oporów żeby 'spontanicznie' mu dogodzić), a i on również raz na jakiś czas mi dogodzi sam z siebie. Ale jednak jakiś kontakt seksulany jest 'raz na jakiś czas'. Po prostu po tym czasie już trochę odpuszczam, no bo ile można się prosić? Jeżeli chodzi o leki to bierze dorywczo bierze leki na alergie i to tyle, oprócz tego witaminy. Ewentualnie palimy jeszcze elektryka. Nasze postury się nie zmieniły od początku związku. Jeżeli chodzi o inne czułości to wszystko jest super, przytulamy się bardzo często, pocałunki również (w ciągu dnia, rano jak idziemy do pracy, jak widzimy się po pracy) to się nie zmieniło, a mam wrażenie że jest tego więcej niż na początku. Bardzo się kochamy, jest między nami chemia, czas spędzamy tak aby 2 strony były zadowolone, nikt drugiej osoby do niczego nie zmusza. Ogólnie cudownie się czujemy w swoim towarzystwie, nawet leżąc pół dnia to się nie nudzimy (dużo rozmawiamy szczerze że sobą, dlatego wiem), i dlatego właśnie chciałabym jakoś rozwiązać ten problem, bo nie wyobrażam siebie życia bez niego, ale ta jedna sprawa mnie frustruję.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Wcześniej nie pomyśleliśmy o teście na testosteron, może to nam trochę pomoże. A jeśli chodzi o stosunek, to jak już do niego dochodzi, to zawsze najpierw dba o mnie, żebym ja była zaspokojona, a dopiero później sam dochodzi, więc to nie jest tak że np. Myśli tylko o sobie.
Stary 2022-03-10, 07:47   #5
Pedro94
BAN stały

No to nie wiem, wszystko niby ok. Zbadajcie testosteron tak jak mówisz.

No i ciągle może warto pomyśleć o depresji? Facet może to przed tobą ukrywać, ale to u 80% chorych wpływa mocno na libido

Edytowane przez Pedro94
Czas edycji: 2022-03-10 o 11:36
Pedro94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-11, 01:56   #6
PanFantastyczny
Przyczajenie

Wykluczylbym depresje, poniewaz jego zachowanie z tego co opisujesz na to zupelnie nie wskazuje.

Niech zrobi badania, zapisz sobie to zaoszczedzisz pare zlotych na pierwszej wizycie.
-pelna morfologia krwi
-gospodarka hormonalna czyli
-testosteron i TSH
-dhea-S
-lipidogram

za to zaplacisz 250-350zl
nastepnie z wynikami do endokrynologa.

Natomiast samo badanie testosterony to wydatek rzedu 30-70zl ale nie polecam, bo jak bedzie w normie, to bedzie dalej strzelanie na chybil trafil lub sie zniecheci do kolejnych badan.

A takie pytanie z innej beczki, a to tez jest czesty powod ze on unika penetracji.

Czy nie ma oznak stulejki, tzn. napletek schodzi caly z zoledzi?
Zadnych zaburzen erekcji i przedwczesnego wytrysku?
PanFantastyczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-15, 17:25   #7
Dragon0028
Przyczajenie

Właśnie ze 'sprzętem' nie ma żadnych problemów, z wtryskiem również. Także tutaj też nie leży problem
Stary 2022-03-15, 17:56   #8
NocnaWiedma
Lady in red.

Rada jest taka: nie bierz ślubu i przemyśl czy taki związek Ci odpowiada. Seksu nigdy między wami dużo nie było to zapewne po prostu ma niskie libido.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2022-03-19, 11:04   #9
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dragon0028 Pokaż wiadomość
Hej.

Mam pewien problem, a nie mam z kim go przedyskutować, bo sprawa jest z kwestii intymnych.

Jestem z moim narzeczonym już 4 lata, świetnie się dogadujemy, bardzo kochamy i w ogóle. Ale jest jeden problem... 😔 On nie ma ochoty na seks. Jestem jego drugą partnerka seksualną. Sam strasznie rzadko coś zainicjuje, gdy ja to robię to tak 70% razy dochodzi między nami do zbliżenia. Ale problem jest taki, że on tego w ogóle nie robi. Ile mogę się prosić o współżycie?

Ja rozumiem że jest zmęczony po pracy itd. Ale żeby w ogóle nie mieć ochoty? Rozmawialiśmy na ten temat setki razy, za każdym mówi że będzie się starał żeby było częściej (żeby może pobudzić jego libido), a później i tak wychodzi to samo... Już nie wiem co mam robić, moja głowa przez to buzuje, bo strasznie go kocham, chcemy wziąć ślub ale nasze życie seksualne leży na całej Lini.

Jeżeli myślicie, że 3-4 razy w miesiącu to jest 'mało', to u nas tak potrafi być z raz w miesiącu. Z tych 3-4 razy to ja bym się cieszyła... Macie jakieś rady?

Libido zmienia się w ciągu życia. Kiedyś potrzebowałam 2-3 razy dziennie, teraz mi starczy raz na miesiąc, albo i 3...

Co do twojego faceta, to mój eks na końcu naszego związku zaczął mieć takie problemy, niby zmęczony, niby nie ma ochoty bo praca i praca, koniec końców wyczaiłam, że to przez leki na wypadanie włosów - że po prostu zaczął mieć problemy z erekcją.
Na twoim miejscu - zmusiłabym go do badań, a jeśli wszystko jest ok (hormony, tarczyca) no to po prostu macie różne potrzeby seksualne i albo się przyzwyczaić, albo rozstać. Można też próbować w terapie itd. ale to rzadko działa, nie oszukujmy się. Życie nie opiera się tylko na seksie, a pożądanie z czasem wygasa po prostu.
Dzisiaj ludzie żyją też całkiem inaczej niż kiedyś - seks dla samej przyjemności to coś nienormalnego, w normalnym procesie chodzi o zapłodnienie. Wydaje mi się, że z tego powodu tak wielu ludzi ma problemy seksualne i się strasznie na tym skupia.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-19, 21:00   #10
chacaos
Zadomowienie

Jeśli 3 na 4 zainicjowane przez Ciebie zbliżenia dochodzą do skutku, to może u faceta po prostu dominuje pożądanie responsywne. Poczytaj o tym, może rozważcie wizytę u seksuologa. Na ten moment wygląda to tak, że Ty chcesz, żeby u niego magicznie zmieniło się libido, podczas gdy niskie =/= nieprawidłowe - równie dobrze Ty mogłabyś mu obiecać, że spróbujesz nie chcieć tak często seksu, z takim samym skutkiem.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-03-20, 20:27   #11
Kuker
Przyczajenie

Czy będąc w związku szukacie seksu FWB? Jeżeli tak to gdzie? Macie coś sprawdzonego?
Kuker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-04-19, 15:34   #12
Wiq_686
Przyczajenie

Czy miłość = seks?
Usłyszałam to ostatnio od faceta i przyznam, że trochę mnie to ruszyło (może ze względu na mój dość młody wiek?)
Wiq_686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-20, 11:29   #13
967f3601e527e8d89f0729c53155db34a99f48cb_63dafd3d2687d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wiq_686 Pokaż wiadomość
Czy miłość = seks?
Usłyszałam to ostatnio od faceta i przyznam, że trochę mnie to ruszyło (może ze względu na mój dość młody wiek?)
Wcale nie. Gdyby tak było, ludzie nie szliby do łóżka 5 min od poznania. Seks jest wyłącznie potrzebą dla siebie, chęcią własnej przyjemności, nie cudzej. Gdyby się nie dostawało w zamian przyjemności, to nie dbałoby się aż tak o adorowanie drugiej osoby.

Co do wątku, ludzie mają różne temperamenty, mogą im się nawet potrzeby zmieniać bez zdrowotnego powodu. Co w tym złego, że ktoś ma rzadko ochotę na swoją przyjemność? Albo wcale? Nie ma czegoś takiego jak za mało, za dużo, to zależy od osoby i trzeba się dobrze dobrac albo rozstać gdy temperamenty zaczną się rozjeżdżać.
967f3601e527e8d89f0729c53155db34a99f48cb_63dafd3d2687d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-20, 14:16   #14
KathyLeonia
Kathy Leonia

Cytat:
Napisane przez Dragon0028 Pokaż wiadomość
Hej.

kurcze to jest kwestia indywidualna z tym seksem.
zależy od libido.
niektórzy mają ochotę codziennie, innym wystarczy raz na miesiąc.
to już zgodność charakterów i kwestia dopasowania partnerów.
u Was tu widzę że tej zgodności nie ma i może stanowić poważny kłopot w życiu , jeśli Ty jesteś bardzo żywiołową osobą.

pomyśl co dla Ciebie jest ważne, czy chcesz się męczyć z kimś tak różnym pod kątem zapotrzebowań łóżkowych

http://kathyleonia88.blogspot.com
KathyLeonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości