Problemy z orgazmem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-05-22, 20:47   #1
anonimowa0
Przyczajenie

Problemy z orgazmem

Witam. Mam pewien problem, a raczej zbytnio się nim nie przejmuje, lecz bardzo to dziwi mojego partnera. Mianowicie, kiedy uprawiamy seks, to jeszcze ani razu nie miałam orgazmu. Mimo, że on naprawdę cały czas się stara i mówi mi, że chciałby mnie w końcu zadowolić. Ja powtarzam mu za każdym razem, że jest przyjemnie, ale jemu to nie wystarcza. Nie wiem za bardzo co mam z tym zrobić. Czytałam, że orgazmu pochwowego trzeba się nauczyć, ale jakoś nie za bardzo potrafię wziąć się za to. Mówi mi, żebym dotykała się po łechtaczce, lecz za bardzo się krępuje to robić przy nim. Wiem, że nie powinnam, ale no nie daje rady się przełamać. Czy któraś z was miała może podobny problem. Bo jeżeli nic z tym nie zrobię to nigdy nie będę mieć orgazmu pochwowego.
anonimowa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-23, 18:42   #2
Monia284
Zakorzenienie

Dot.: Problemy z orgazmem

Orgazm pochwowy występuje rzadko. Nie raz o tym czytałam i sama potwierdzam a seks uprawiam wiele lat i wiele próbowałam. Seks pochwowy bardzo rzadko. Dotykanie lechtaczki u większości kobiet jest wiele skuteczniejsze. Jesteś pewnie młoda i na początku drogi seksualnej, wiec to normalne że się krępujesz i nie znasz jeszcze dobrze swojego ciała. Też tak miałam i przez to problem z orgazmem albo pół godziny i nic lub dopiero. Dopiero jak powoli nauczyłam się swojego ciała to już zazwyczaj problemu nie mam (No chyba że jestem zbyt zmęczona itp) I bardzo szybko jestem w stanie go osiągnąć, wiem co lubię itp. Musicie powoli dotykać poznawać swoje ciała. Stres jest naturalny ale uwierz mi nie ma czego się wstydzić. Dla swojego partnera każda czesc Twojego ciała jest piękna. Dotykaj go i niech on też Cie dotyka. Patrz co sprawia Ci przyjemność. Probuj testuj. W końcu zobaczysz jak lubisz być dotykana i co jest dla Ciebie najlepsze. Teraz nie koncentruj się na orgazmiw. To radzi frustrację. Na razie poznawaj swoje ciało a to przyjdzie z czasem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 07:58   #3
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anonimowa0 Pokaż wiadomość
Witam. Mam pewien problem, a raczej zbytnio się nim nie przejmuje, lecz bardzo to dziwi mojego partnera. Mianowicie, kiedy uprawiamy seks, to jeszcze ani razu nie miałam orgazmu. Mimo, że on naprawdę cały czas się stara i mówi mi, że chciałby mnie w końcu zadowolić. Ja powtarzam mu za każdym razem, że jest przyjemnie, ale jemu to nie wystarcza. Nie wiem za bardzo co mam z tym zrobić. Czytałam, że orgazmu pochwowego trzeba się nauczyć, ale jakoś nie za bardzo potrafię wziąć się za to. Mówi mi, żebym dotykała się po łechtaczce, lecz za bardzo się krępuje to robić przy nim. Wiem, że nie powinnam, ale no nie daje rady się przełamać. Czy któraś z was miała może podobny problem. Bo jeżeli nic z tym nie zrobię to nigdy nie będę mieć orgazmu pochwowego.
Nie ma czegoś takiego jak orgazm pochwowy i łechtaczkowy. W czasie penetracji też jest stymulowana łechtaczka tylko od wewnątrz. I owszem stymulowanie żołędzia łechtaczki u wielu kobiet jest znacznie skuteczniejsze, bo tam mają najwięcej zakończeń nerwowych. Kwestia anatomii, a nie dojrzałości czy nauki. Ale nie musisz się dotykać sama, jeśli cię to nie kręci. Może to robić twój partner w czasie stosunku pochwowego (są nawet ku temu odpowiedniejsze pozycje). Możecie używać masażera łechtaczki. Dobrym sposobem na dojście jest też seks oralny.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Może też być tak, że to nie ten partner, skoro czujesz się przy nim skrępowana. Przeżywaniu seksu w pełni pomaga jednak poczucie bezpieczeństwa i rozluźnienie. Może wywiera na ciebie presję, bo brak twojego orgazmu odbiera jako osobistą porażkę. Nie powinnaś to się do niczego zmuszać, ani niczego komukolwiek w łożku udowadniać, bo nie tędy droga.
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 08:33   #4
Aaneczkaa86
Zadomowienie

To Zygmunt Freud dokonał podziału orgazmu na łechtaczkowy i pochwowy. Zaznaczył dodatkowo, że ten drugi jest trudniejszy do osiągnięcia i może go osiągnąć kobieta znająca swoje ciało itp. Zależy jaka szkoła to seksuolodzy wymieniają różne rodzaje orgazmu nie skupiając się tylko na łechtaczkowym i pochwowym, orgazm typowy, sutkowy itd.

Faktycznie jeśli czujesz się przy partnerze skrępowana to nie wiem jak chcesz czerpać przyjemność. Nie możesz się do niczego zmuszać. Może jeszcze nie jesteś gotowa do zbliżenia albo to nie ten partner.
Stary 2022-05-24, 09:17   #5
anonimowa0
Przyczajenie

To nie tak, że to nie ten partner, bo naprawdę dobrze mi z nim. Ja po prostu już jestem taka wstydliwa niestety. Mam nadzieję, że kiedyś po prostu się przełame
Stary 2022-05-24, 09:27   #6
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anonimowa0 Pokaż wiadomość
To nie tak, że to nie ten partner, bo naprawdę dobrze mi z nim. Ja po prostu już jestem taka wstydliwa niestety. Mam nadzieję, że kiedyś po prostu się przełame
Ale zdajesz sobie sprawę, że w seksie nie chodzi o przełamywanie się? Poruszać się powinnaś w swojej sferze komfortu tzn robić tylko to co sprawia ci przyjemność, a nie na siłę do czegoś dążyć, bo wydaje ci się, że to norma albo chcesz spełnić oczekiwania partnera.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaneczkaa86 Pokaż wiadomość
To Zygmunt Freud dokonał podziału orgazmu na łechtaczkowy i pochwowy.
Stary mizogin
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 09:44   #7
anonimowa0
Przyczajenie

Okej. Na to będę zwracać uwagę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-05-24, 10:03   #8
Aaneczkaa86
Zadomowienie

[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89231549]

Stary mizogin [/QUOTE]

Oj tak

A w temacie. Najważniejszy jest twój komfort i samopoczucie. Jeżeli nie jesteś na coś gotowa, nie powinnaś się na to zgadzać

Cytat:
Czytałam, że orgazmu pochwowego trzeba się nauczyć, ale jakoś nie za bardzo potrafię wziąć się za to. Mówi mi, żebym dotykała się po łechtaczce, lecz za bardzo się krępuje to robić przy nim. Wiem, że nie powinnam, ale no nie daje rady się przełamać.
W seksie nie masz się do czegoś przełamywać a partner nie powinien też tego od ciebie wymagać.
Stary 2022-05-24, 11:20   #9
Hermiona83
Zadomowienie

Nie chodzi o to, byś się jakoś szczególnie "uczyła" orgazmu pochwowego - przyjmijmy, że takowy jest, wiemy, o co chodzi. Może niech partner spróbuje właśnie zająć się twoją łechtaczką? Może wtedy będziesz mieć orgazm? Ja mam
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości