|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kolega
chciałabym poznać zdanie innych osób, nie mam z kim porozmawiać - stąd post na forum.
Czy możliwe jest koleżeństwo z 20 lat starszym facetem? W sensie, ta różnica wieku. Ostatnio zostało mi zaproponowane, pomimo tego, że nie mamy zbyt wielu wspólnych zainteresowań. Nasze spojrzenie na wiele rzeczy różni się znacząco. i czasami mam wrażenie - że jego sposób mówienia jest zbyt nadający bliskość - częste używanie słowa 'my'; 'jak jest między nami' i inne sformułowania. Dotychczas prowadziłam z nim przez 5 lat stronę internetową około zainteresowań moich. Ale nigdy nie wychodziliśmy poza ten temat... dobrze nam się współpracowało - on odpowiadał za zarządzanie finansami ja za część artystyczną. Traktowałam to jako hobby ale coś się we mnie wypaliło i chciałam zakończyć pracę nad stroną. wyjechać, zacząć podróżować i poszukać miejsca gdzie na świecie otworzyć pensjonat, albo przynajmniej zacząć na początku pracę w jakimś. Mam wrażenie, że to był bodziec rozpoczynający serię trudnych dla mnie rozmów. po prostu ważę bo lubiłam go przy prowadzeniu strony - jednak coś pokazuje mi czerwoną lampkę nawet na słowo koleżeństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: kolega
Cytat:
Możliwe, o ile znajomość jest komfortowa dla obojga. Nie masz obowiązku kontynuować znajomości jeśli nie chcesz. Edytowane przez 25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 Czas edycji: 2022-05-23 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeżeli faktycznie masz 17 lat (tak masz wpisane w profilu) albo nie jesteś wiele starsza, a jakiś prawie 40 letni facet się chce z tobą kolegować to raczej chodzi o grooming albo inną formę wykorzystania. Zwłaszcza, że jak sama zwróciłaś uwagę nie łączą was wspólne pasje. On ma w ogóle jakąś partnerkę obecnie? Czy inicjuje jakieś dwuznaczne sytuacje bądź flirt z tobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ile masz lat?
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeśli zapala ci się czerwona lampka, facet sprawia, że czujesz się niekomfortowo, a w dodatku niewiele - jak piszesz - was łączy, to... nad czym się tu zastanawiać?
Edytowane przez Hermiona83 Czas edycji: 2022-05-23 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89230429]Jeżeli faktycznie masz 17 lat (tak masz wpisane w profilu) albo nie jesteś wiele starsza, a jakiś prawie 40 letni facet się chce z tobą kolegować to raczej chodzi o grooming albo inną formę wykorzystania. Zwłaszcza, że jak sama zwróciłaś uwagę nie łączą was wspólne pasje. On ma w ogóle jakąś partnerkę obecnie? Czy inicjuje jakieś dwuznaczne sytuacje bądź flirt z tobą?[/QUOTE]
Skoro 5 lat prowadzili jakąś stronę, to raczej ma więcej, ale zgadzam się z Tobą - jeżeli jest w okolicach 20-tki, to jakoś tego kolegowania się z 40-latkiem nie widzę. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- To swoją drogą. Po co, na co i dlaczego? Należy słuchać swojej intuicji, a nie cudować z jakimś kolegowaniem się na siłę.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie widze sensu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
jesli juz czujesz sie niekomfortowo z tym pomyslem, to nie bedzie dobra relacja dla Ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zależy od kontekstu
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeżeli zapalają ci sie czerwone lampki to odpuść.. Pewnie wcale nie chodzi o koleżeństwo tylko zeby sie do ciebie zbliżyć i … kto wie? Starsi mężczyźni są często napaleni na młodsze kobiety, tez miałam w pracy kiedyś takiego „starszego kolegę” który ciagle szeptał mi na ucho jakieś tajemnice 😒 I nieraz przyłapałam go na tym jak robił do mnie maślane oczy. Żaden to kolega.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
mam 27 lat. Rozważałam tę propozycję bo czułam się dobrze w dotychczasowej relacji. Jednak, coś w tej całej zmianie mi nie odpowiada - ale to tylko przeczucie. Przeczucie na zasadzie: po co? dlaczego? Z innymi znajomymi wychodziło to jakoś normalnie, nie trzeba było tego ogłaszać, nazywać. Z drugiej strony czuję takie rozdwojenie - moja intuicja i ocena oraz jego ciągłe gadanie, które podważa mój osąd... dłatego podjęłam decyzję żeby napisac tutaj. i zobaczyć co ludzie mówią inni...
czy ma kogos? Tak, żonę z którą zapragnął mnie poznać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A może ma nadzieję, że Cię urobi i nie zamkniesz strony? To możliwe?
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Zależy czy lubisz z kimś spędzać czas. Różnica wieku to rzecz względna w przypadku dorosłych osób o wspólnych zainteresowaniach. 10-25 to nic nadzwyczajnego w relacjach towarzyskich. Ludzie mają wspólne zainteresowania typu podróże i takie znajomości są normą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Znajomość męsko-damska z dużą różnicą wieku? Tak, jest możliwa.
Ale jeśli nie czujesz się z tym komfortowo - odpuść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
astro-loszka
|
Zazwyczaj jestem przychylna różnicim wieku, ale tutaj, z tego co piszesz, coś mi zgrzyta.
Czy czasem nie jest tak, że on Cię urabia pod romans beż zobowiązań? Pod pretekstem koleżeństwa szeroko rozumianego?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.