|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Alkoholizm- pomocy!
Drogie wizażanki, mój chłopak CHYBA popada w alkoholizm. Czasem pije raz w tygodniu(duuże ilości), czasem kilka razy w tygodniu(zależy od wolnego itd.), czasem zdarzy mu się tydzień bez picia, ale uwierzcie, jest to bardzo rzadka sytuacja, praktycznie nie zdarza się. Kolegów ma podobnych. A ja miałam w rodzinie alkoholików...
Mój chłopak jest we mnie bardzo zakochany... Co sprawia, że jest ciężej odejść(odchodziłam już w przeszłości..). Chce mi się płakać, czuję że to za trudne. Są momenty kiedy myślę, że jestem sztywniarą i przesadzam, bo przecież teraz to prawie każdy co tydzień imprezuje, mało kto wieczory spędza w domu. Ale on totalnie przesadza i dużo osób to widzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Alkoholizm- pomocy!
Odejdź. Poczytaj o DDA. I przede wszystkim idź na terapię dla osób współuzależnionych
siła spokoju
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem symptomy, które opisałaś są niepokojące. Zbyt częste spożywanie alkoholu. Osoba z bliskiego mi otoczenia ma problem z alkoholem i to jest dramat. Ja osobiście nie zdecydowałabym się na bycie z kimś, kto nadużywa alkoholu i nawet, gdybym nie wiadomo jaką miłością go darzyła. Nie pakuj się w to.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze to widzisz i slusznie Cie to niepokoi. Nie zmienisz go. Poki on nie zobaczy problemu, nie ma szans na zmiane. Wiej i daj mu dobra rade: AA.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ech, zerknij na mój post w innym wątku...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post83438311 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Czy to, że on nie pije sam tylko z kolegami coś zmienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie
siła spokoju
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim trzeba o tym porozmawiać, powiedz mu jaki ty to widzisz, powiedz że chcesz z nim spędzać czas i aby on chciał tego samego. Jeżeli rozmowy nic nie dają a on będzie twierdził że to nie problem mając Ciebie zapłakaną w domu to... raczej nie ma sensu psuć sobie nerwów i nalezałoby dać sobie spokój. Osobiście zastanawiam sie jaki facet nie chciałby spędzać jak największej ilości z żoną czy też z dziewczyną. Wiem że to może dziwnie zabrzmieć i ze facet też potrzebuje pobyć chwile z przyjaciółmi oraz to że musi zażyć czegoś nowego w swoim życiu co jakiś czas. Natomiast nie rozumiem tego jak można być tak nie odpowiedzialnym w związku. Na zakońćzenie chciałbym dodać abyś się nie martwiła i przede wszystkim nie obwiniała siebie, albowiem z tego jak ja to widzę to ty cierpisz a on nie widzi problemu. Przykro mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To zupelnie nic nie zmienia.
Dziewczyno, uwazaj. Jestes w niebezpieczeństwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
W niebezpieczeństwie?
![]() Jak on zaczyna pić regularnie częściej niż w raz w tygodniu to po prostu z nim na razie porozmawiaj, czy nie uważa, że to za często, że boisz się, że mu to zaszkodzi na zdrowie, że wpadnie w alkoholizm - i zobaczymy co on na to. A zawala przez ten alkohol prace albo ma jakieś inne nieprzyjemności? Na razie mi się wydaje, że to problem na wyrost. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Krystal, spójrz na datę.
![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Zastawialo mnie wczoraj dlaczego ten stary wątek jest na pierwszej stronie, nie było widać postu Krystal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hmm nie wiem czemu, ja na niego wczoraj odpisałam właśnie dlatego, że był na pierwszej stronie, więc rzucił mi się w oczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Dziwne, jak na niego zerknęłam widać było że Ty wypowiadalas sie ostatnia a jak weszłam na wątek to ostatnim widocznym postem był ten Linki25 z 2018 r.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.