![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Twój ortodonta-opinie Kraków
Mam pytanie czy ktoś korzystał z usług tej kliniki http://www.twojortodonta.pl/ bardzo prosze o opinie bo juz sama nie wiem co wybrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Twój ortodonta-opinie Kraków
uP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Leczyłam się u kogoś innego w Krakowie. Mogę polecić przynajmniej dwie osoby. Po szczegóły zapraszam na PW
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witam czy moglabys mi polecic ortodontow?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś z Was leczył się u dr K.Kreutzel w Krakowie? jestem ciekawa opinii na jej temat... ?
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci może o Kalinę Trautzel? Ortomania?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
właśnie o nią
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
papryka85 ślicznie proszę, poleć kogoś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Obiecuję, że dostaniesz dziś ode mnie PW
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Cześć. Od jakiegoś już czasu przeszukuję Internet aby znaleźć możliwie dobrego (ze względu na moją dużą wadę zgryzu) ortodontę, który oferuje założenie aparatu w systemie Damona za "uczciwe" pieniądze. Moim typem pierwotnie miała być Ortomania.Teraz jednak po przeszukaniu opinii na różnych forach o pani dr, która tam leczy wystraszyłam się! I znów jestem w punkcie wyjścia;-( Czytałam, że jako lekarze świetni są: dr Piotr Kapera, dr Anna Zalewska i dr Wojciech Stós.. Szkoda tylko, że zapisy do nich są niemal z pół albo nawet rocznym wyprzedzeniem!;-( I co ja mam teraz zrobić?:-(((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dr Motyl ma dobre opinie, sama też jestem z niej zadowolona. A że tak zapytam... Dlaczego akurat Damon?
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za informacje. Faktycznie dzwoniłam do Ortomanii i zapisałam się na wizytę konsultacyjną do pani dr Motyl na 9 września niestety dopiero, ale tyle to jeszcze da się wytrzymać (a nie tak jak np. u dr Zalewskiej zapisy są w grudniu na przyszły rok!)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie była to kwestia czysto kosmetyczna, bo miałam wadę zgryzu (tyłozgryz) i spore stłoczenie u góry. Trójkę miałam wysoko, poza łukiem i jak się uśmiechałam, to wyglądałam jak wampir ![]() Nosiłam dwa aparaty-góra, dół. Musiałam mieć usunięte dwa zęby u góry (prawa piątka, lewa czwórka), żeby zrobić miejsce pozostałym. Po leczeniu wygląda to tak https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=1149 Co do higieny w aparacie zwykłym-nie jest to znowu taka udręka ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
...
Dopiero mówiliśmy, że pobieramy się za dwa lata, a dziś ... ![]() ![]() Edytowane przez sonek Czas edycji: 2009-11-25 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O "formalnościach" aparatowych możesz poczytać w ORTO-FAQ, link jest w moim podpisie. Z pytaniami zapraszamy tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=332427 W Krakowie najczęściej polecamy dr Motyl, dr Kaperę, Dr Stósa ![]() Namiar na dr Motyl (moja orto ![]() http://www.ortomania.pl/
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Próbowałam zapisać się do tych "znanych" ortodontów, ale terminy były powalające. Gdy dzwoniłam do gabinetu dr. Zalewskiej to owszem, pani wspominała o terminach na grudzień, ale nie wiedziałam, że mowa o grudniu przyszłego roku ![]() I też zapisałam się do poleconej przez mi.in. paprykę85 dr. Motyl. Data ta sama, może się spotkamy w poczekalni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
papryka85 ale masz teraz śliczne ząbki - ja też takie chcę;-( Właśnie ten tyłozgryz przyprawia mnie o dreszcze bo ja też to mam i do tego stłoczenia straszne na dole, a na górze 2 przekręcona niemal o 90 stopni bo nie było już dla niej miejsca
![]() ![]() sonek zgadzam się z papryką85 Zdecydowanie lekarz oceniając Twoją wadę określi czas jaki zajmie leczenie. PS. I jeszcze dr Zalewską z jej super półrocznymi conajmniej terminami wizyt ![]() natewa Tzn. chodziło chyba o to, że trzeba dzwonić w grudniu żeby zapisać się na przyszły rok ![]() ![]() Ja już nie mogę się doczekać co to będzie i tylko teraz mówię sobie jaka ja naiwna byłam myśląc, że poczekam z zapisami do sierpnia jak będę miała pieniądze.. Generalnie po prostu nie zdawałam sobie sprawy, że tak długo trzeba czekać na swój termin.. A do tego dochodzi czas samej "procedury" zakładania aparatu:-/ Ech.. PS. O! A właśnie - papryka85 pamiętasz może ile zajęło Ci czasu założenie już aparatu od momentu pierwszej Twojej wizyty u dr Motyl (tzn. wiesz - pierwsza wizyta konsultacyjna, wygojenie się ran po wyrwaniu zębów, zakładanie tych tam separatorów no i w końcu założenie samego aparatu)? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pierwszej konsultacji byłam w lipcu, gdy jeszcze byłam w trakcie leczenia zębów i wymieniania starych plomb. Na pierwszej wizycie miałam pobierane wyciski, robione rtg i po plan leczenia miałam przyjść za tydzień. Przyszłam, dowiedziałam się, które zęby idą do wyrwania, orto wypisała mi skierowanie na ekstrakcje, ja umówiłam się na jakiś tam termin do dentysty na wyrywanie, ale mnie się nie spieszyło, bo zbierałam kasę i nie miałam jeszcze poleczonych wszystkich zębów. Zakładanie aparatu zaplanowałam na początek października, tydzień wcześniej miałam przyjść na separację, przynajmniej tydzień przed separacją musiałam mieć wyrwane zęby, tak więc ekstrakcje załatwiłam we wrześniu w odstępie tygodniowym (nie dwa zęby na raz, najpierw jeden, po tygodniu drugi). Tak więc u mnie wszystko trwało 3 miesiące, ale tylko dlatego, że ja nie dałam rady szybciej. Gdyby mnie nic nie trzymało, to aparat miałabym pewnie w ciągu miesiąca, bo z terminami nie było tragedii. Nie wiem jak orto przyjmuje w Ortomanii, bo jeszcze tam nie byłam, ale jest szansa, że jest tam częściej niż raz w tygodniu, więc może szybciej załatwisz konsultacje i separację, bo to krótkie wizyty, więc zawsze gdzieś Cię upchną w grafiku ![]() Gdybyś musiała coś wyrywać, to mogę podać namiar na dobrego i fajnego dentystę-chirurga, u którego ja leczyłam wszystkie zęby i który robił mi wszystkie ekstrakcje ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Dzięki. Mam nadzieję, że ja się wyrobię z tym przez wrzesień. Kurcze, ale zawaliłam:-/
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylvia8d Czas edycji: 2009-08-07 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
No i byłam wczoraj u pani ortodontki.. Ech co to była za porażka.. Wizyta trwała jakieś 10min, pani dr kazała wyrwać mi dwa zęby na dole, a na górze miałabym nosić zdejmowany aparat, który jest przecież przeznaczony dla dzieci do 13 roku życia! A ja mam 24 lata! Jak zapytałam o dolne zęby, co z nimi, to pani dr powiedziała, że najpierw trzeba wyprostować górę żeby wiedzieć później jak ustawiać dół! A! No a jak próbowałam powiedzieć, że chyba dolna szczęka jest za bardzo wąska i cofnięta do tyłu (widać to nawet w moim profilu twarzy!) to pani dr nawet nie pozwoliła mi dokończyć stwierdzając, że pacjenci mają za duże oczekiwania! Szkoda gadać:-/ Wizyta 10min bez żadnych zdjęć czy odcisków = 60zł Paranoja! No i to była pani dr z II stopniem specjalizacji w ortodoncji:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się ostatecznie nie zapisałam już do nikogo innego, czekam z niecierpliwością na 9 września i wizytę u dr. Motyl ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
papryka85 Tak, piszę o dr Więcek. A do dr Motyl jestem zapisana na 9 września niestety dopiero.
natewa Ja też już nie mogę się doczekać bo w dr Motyl pokładam teraz całe nadzieje związane z moimi ząbkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam Wam tylko poradzić coś w sprawie dr Motyl.
Jeżeli czegokolwiek nie zrozumiecie-proście o wyjaśnienie. Dr często używa naukowych określeń, ale jak będziecie pytać, to wszystko wytłumaczy.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
papryka85 Dzięki bardzo za wszystkie wskazówki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]()
![]() |
#29 |
BAN stały
|
A gdzie przyjmuje wspomniana dr Więcek?
Ja się zapisałam do ortodonty w ortomanii, a taka ze mnie sierota że nie zapytałam się do jakiego lekarza. Termin mam na 14 września. Przeglądając forum nie widziałam żadnych szczególnie pozytywnych opinii o tym gabinecie. Skusiłam się, bo mają dobrze zrobioną stronę www tzn są tam mniej więcej ceny aparatów, wizyt etc., poza tym na miejscu można zrobić zdjęcie, no i pierwsza wizyta konsultacyjna jest dla studentów za darmo. No i najważniejsze współpracują z lucas bankiem w sprawie kredytu na leczenie, a inaczej nie mogę sobie pozwolić na aparat ![]() Dużo dobrego za to słyszałam o ortopraxis. I sama nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piszcie jak tam po wizytach u dr Motyl ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.