![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Izotek- mój dziennik.
Hej wszystkim
![]() ![]() Moje dane: 19 lat 54kg 163cm Typ trądziku: dość dużo zaskórników na czole, brodzie i policzkach a takze na żuchwie. Najgorzej jest z czołem. Nie są to jakieś wielkie czerwone gule ale mnóstwo drobnej kaszki. No i przy tym tłusta cera. Dawka: 20g na dzień Póki co stosuje już trzeci dzień i jak narazie brak zmian. Na pozytywne narazie oczywiscie nie licze ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-08-01 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Izotek- mój dziennik.
DZIEŃ 4
Chyba już mam pierwsze objawy stosowania Izoteku. Rano obudziłam sie z lekko piekącą i zaczerwienioną twarzą. Cera strasznie sie przetłuszcza (stosowanie leku miało podobno przynieść odwrotny efekt no ale w końcu to dopiero czwarty dzień). Twarz jest już bardzo delikatna na wszelakie potarcia (np. przy wycieraniu się recznikiem). Ogółem nie ma tragedii ale nie ma też co myśleć o opalaniu ( co latem jest przykre ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-08-02 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę powodzenia w kuracji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja długo się zastanawiałam ze względu na skutki uboczne ale nie chce oglądać tych pryszczy do trzydziestki jak to w niektórych przypadkach bywa. Mam nadzieję że nie będę żałowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ 5
Twarz rano była jeszcze bardziej zaczerwieniona i piekąca niż wczoraj :/ Nałożyłam sobie maseczkę nawilżającą Efektimy i po jej zmyciu wszystko ustąpiło poza delikatnością na potarcia skóry ale czy to efekt tej maseczki to akurat nie mam pojęcia. Pryszczy na twarzy jest mniej ale to chyba akurat lepsze dni jak to z pryszczami bywa ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- DZIEŃ 6 Na szczęście dzisiaj nie musiałam sie budzić z czerwoną i rozżarzoną skórą, ale za to we znaki dały mi się suche usta. W ruch poszła pomadka (narazie Carmex i Neutrogena. Zobaczymy jak się sprawdzą bo pomadki dołączanej do Izoteku nie dostałam gdyż nie mieli akurat w aptece i za to dostałam kilka próbek kremu Vichy SPF 50). Przesuszona jest także skóra wokół ust oraz broda. Cera cały czas bardzo się przetłuszcza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ 7
Już tydzien kuracji mam za sobą i niestety już robi się poważnie ![]() ![]() ![]() P.S. Jeśli macie jakieś pytania to odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Też zaczęłam stosować Izotek -dziś u mnie dzień 5. Na razie u mnie nie obserwuje przetłuszczenia skóry, wręcz przeciwnie, łuszczy mi się w okolicy nosa, brody i ust. Daje mi się we znaki suchość w ustach. Rozglądam się za dobrym nawilżającym kremem. Do ust narazie Alterra, Carmex i Nivea oliwkowa na zmianę. Życzę powodzenia, szybkich i trwałych efektów oraz jak najmniej skutków ubocznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1317
Ja 15 miesięcy temu. W dniu skończenia kuracji (120mg/1kg) i 3 miesiące bez izo : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dopadł mnie teraz ból głowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Gratuluję szczęśliwego finału leczenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Co do bólu głowy to być może, że i izo, ale nie warto mu wszystko przypisywać, bo jak zobaczysz super buzie to mu wybaczysz.
Łuszczenie skóry u mnie było bardzo mocne. Nawilżałem twarz w około ust tylko naprawdę w sytuacjach kiedy gdzieś wychodziłem. Zawsze sobie wmawiałem, żeby się łuszczyła i w jej miejsce wytworzy się zdrowsza skóra ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
I to łuszczenie występowało przez cały czas kiedy braleś Izotek?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jak zacząłem w maju 2013 to łuszczenie zaczęło mi się jakoś pod koniec wakacji 2013. Bo na początku leciałem na dawce 20mg, potem 30mg, 40mg, 30mg i kończyłem na 20mg. I jak już się zaczęło to było ze mną zawsze. Ja tam lubiłem to uczucie ;D
Nie miałem też wysypu żadnego. U mnie izo pod względem wyskakiwania zadziałał bardzo szybko. Bo ja po ponad miesiącu nie miałem żadnych większych problemów. Jedynie świecenie się jak psu jajca. Było fajne forum gdzie ludzie mieli dzienniki prowadzone od pierwszego dnia do zakończenia i dalej, ale forum padło. Byłem też tam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mnie napewno łuszczenie nie będzie cieszyło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dużo ludzie zachwalało Cetaphil MD. Przez co np z rana nie mieli problemu z jakimiś suchymi kawałkami skóry. Bo na dzień to chyba ciężko znaleźć dobrze matujący, nawilżający krem, żeby nie świecić się jak choinka. Trzeba popróbować, bo każdemu co innego może spasować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mnie też nie cieszy, choć chyba lepsze to niż wysyp, gorzej jak do tej mojej łuszczącej się skóry dojdzie jeszcze ten wysyp. Strasznie szybko zaczęła mi się łuszczyć ta skóra-praktycznie od zażycia 3 tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mogę sobie wyobrazić tylko Wasz "trądzik", że 3 tabletki i już czuję lek ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja zacząłem wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ 8
Skóra nagle przestała mi się przetłuszczać(włosy także trzymają się lepiej. Nie muszę już myć ich codziennie) Na skroni pojawił się ogromny podskórny i bolący pryszcz. Guz właściwie bo aż odstaje tak że widać go z daleka ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-08-06 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy w czasie przyjmowania izo suplementowałeś się czymś? Chodzi mi zwłaszcza o przewód pokarmowy. Stosowałeś jakieś probiotyki? Izo jest w stanie uszkodzić naturalną florę jelitową, co w konsekwencji może prowadzić do nieswoistych zapaleń jelit (tego chyba boję się najbardziej) i myślę, w jaki sposób mogę temu zapobiec. Napisałeś, że wziąłeś się za sport - czy Twoje stawy odczuwają kurację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-08-07 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ 9
Bez kremu nawilżajązego ani rusz ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-08-07 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
w jakim wieku dostalas pierwsza miesiaczke?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
5kl podstawówki czyli 12 lat. A co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobry pomysł z tym dziennikiem, życzę powodzenia w kuracji i jak najmniej skutków ubocznych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
no to okres dojrzewania(burzy hormonów ) sie skonczyl bo łapie sie góra 5 lat , czyli tradzik musi miec inna przyczyne ,jezeli nic ci innego nie pomagalo to warto bylo wziąć izotek ,a tak zastanawia mnie moze dieta by wszystko u cb poradzila ,moze trzeba odstawic nabial,cukier i mieso,dieta bezglutenowa, a wszystko zniknie ,dieta w niektorych przypadkach dziala cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Próbowałam już kiedyś diety. Może nie jakiejś radykalnej ale odstawiłam wszystko co ostre, słodkie i ogólnie całe to śmieciowe żarcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ 10
Bez większych zmian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-08-08 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A takie pytanko dla tych którzy brali lub biorą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
129 zl 60 szt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.