![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jestem chyba tylko opcją
Hej. Na apce na FB poznałam pewnego faceta. Pisaliśmy ok miesiąc, spotkaliśmy się i minął ponad miesiąc. Zanim się jeszcze spotkaliśmy dużo mi pisał że chce poważnego związku, chce mieć dzieci - ja tak samo. Na spotkaniach jest cudownie, widzę że się angażuje i mu zależy, ostatnio dostałam od niego kwiaty 🙂 Problemem jest to że widzę że jest nadal aktywny na tej apce randkowej - dodaje nowe zdjęcia, często te które też mi przesłał. Jesteśmy nadal dopasowani, więc mam dostęp do jego profilu, ale od dawna przeszliśmy na Messenger. Jakiś czas temu zapytałam się go czy szuka dalej dziewczyny - po tym jak dodał na tej apce zdjęcie. On odpowiedział że nie szuka, że zobaczymy jak będzie. Przyznam że mnie to irytuje. Także to że nie mogę go dodać do znajomych na FB. Zauważyłam że zablokował opcję dodawania go do znajomych gdy rzuciłam podczas spaceru że dostałam zaproszenie do znajomych od kolegi ze szkoły - żeby go ukierunkować w tym temacie - żeby mnie pierwszy dodał. Przykro mi się zrobiło, także wtedy gdy widzę kolejną aktywność na jego profilu randkowym .Ze złości też tam zaczęłam dodawać trochę nowych zdjęć 😔 ale długo po nim. Czy to może za wcześnie i powinnam po prostu poczekać ? Do FB wgl nie nawiązałam że nie mogę go dodać. Na spotkaniach jest dużo bliskości, ale odnoszę wrażenie że jestem tylko opcją, proszę o porady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem chyba tylko opcją
Cytat:
![]() Mów wprost o swoich oczekiwaniach. Jak chcesz dodać faceta w mediach społecznościowych to mówisz 'słuchaj, chciałam cię dodać do znajomych na Facebooku ale miałeś zablokowane przyjmowanie zaproszeń, możesz mi ty wysłać w takim razie?'. Jak oczekujesz związku to również należy przeprowadzić rozmowę, że zaczyna ci zależeć i chciałabyś deklaracji, a przede wszystkim pewności, że jesteście dla siebie na wyłączność i nie umawiacie się z nikim innym. Jak facet zacznie kręcić to ewidentny znak, że się rozmijacie w oczekiwaniach względem relacji. Jak próbujesz faceta ukierunkować lub oczekujesz, że sam się domyśli to sorry, ale to tak nie działa. Poza tym dajesz mu pole do wywracania kota ogonem, że on nie wiedział (nawet jeśli wiedział). Prosta droga dla frustracji u obu stron i różnych niepotrzebnych dramatów. I nie ma za wcześnie, skoro ty już czujesz potrzebę deklaracji. Kieruj się swoimi uczuciami, bo nie ma jakiś uniwersalnych wytycznych w tym temacie. Jeżeli komuś zależy to naprawdę ciężko go spłoszyć. Co najwyżej powie ci, że dla niego za wcześnie na deklaracje, ale to już wtedy możesz w zgodzie ze sobą zdecydować co robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żal Ci czasu i energii na taką zabawę? Facet nie traktuje Cię poważnie i nawet nie nosi się z takim zamiarem. A to śledzenie kogoś w necie i wstawianie fot po złości, to mega dziecinada. On ma to gdzieś najpewniej i tak, więc na złość robisz jedynie sobie, nadal uważając go za kandydata na partnera. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Jest niepoważny
Do odstrzału I jakie „za wcześnie”?? Niby na co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz podchody jak jakaś pensjonarka. Dziecinne to. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Najlepiej zapytać się go wprost, dlaczego nadal jest aktywny na aplikacji randkowej? nie będzie wtedy czajenia się...
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- żeby za wcześnie nie czuł że na niego naciskam, ponieważ tak na prawdę dopiero poznajemy się ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- No właśnie żal mi, więc zastanawiam się czy nie zakończyć tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś mu zawróciła w głowie i chciałby związku monogamicznego, to już dawno by go na tej aplikacji nie było. Pytaj, skoro chcesz, ale...
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
chyba się zapytam, jestem ciekawa odpowiedzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja się zgadzam, że zwykle czuć jak komuś zależy i człowiek nie ma takich rozkmin, ani też nie boi się poruszać takich tematów. Natomiast niektórzy potrzebują usłyszeć takie rzeczy wprost, żeby domknąć sprawę ostatecznie, i żeby ich potem nie męczyło, 'a co gdyby'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dzik
|
Autorko, nikt przypadkiem nie korzysta z aplikacji randkowej - jeśli jest tam aktywny to tylko w konkretnym celu. Odpuść bo zaczynasz przepadać już jak śliwka w kompot a za chwilę będzie bolało bardziej.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja bym mu nie dawała tek satysfakcji i nie pytała bo najpewniej usłyszysz jakaś svurme która niepotrzebnie Ci narobi nadziei
Poprostu przestań się odzywać i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tak, przepadam i jest mi aż już niedobrze z myślenia o tym wszystkim...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Niestety mam wrażenie, że to domena aplikacji. Ludzie nie potrafią się zadeklarować, tylko szukają dalej, bo "a nuż trafi się ktoś inny". Atencjusze.
Skoro nie było deklaracji, to proponuję również nie traktować go na wyłączność. IMO to taki typ, że powie Ci, że usunął profil, a w rzeczywistości okaże się, że tylko Ciebie zablokował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje, że gdybyś mu się naprawdę spodobała i naprawdę szukałby związku, to nie byłby już aktywny na apoce randkowej, i tylko chciałby częściej spotykać się konkretnie z Tobą. Niestety te appki mają to do siebie, że ludziom się wiecznie wydaje, że mogą poznać kogoś jeszcze lepszego /jeszcze bardziej dopasowanego. Zapytaj go wprost czy to zmierza w stronę związku, czy uważa, że dobrze by było usunąć konta i spotykać się częściej tylko ze sobą. Jak będzie coś kręcił to będziesz miała jasną sprawę i lepiej sobie go odpuścić.
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Dlaczego w ogóle uważasz, że on się angażuje i mu zależy ? Dawanie kwiatów niekoniecznie o tym świadczy, można to zrobić z wyrachowaniem, żeby po prostu zrobić wrażenie na dziewczynie. A jak często się w ogóle spotykacie? Bo to najbardziej świadczy o zaangażowaniu. On chce robić jakieś wspólne plany, że na przykład za miesiąc albo dwa będzie ciekawy koncert, to kupmy sobie już bilety? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dlatego nie chcę być opcją... Spotykamy się 1-2 razy w tygodniu. Mieszkamy trochę daleko od siebie, on zapracowany, ja nie mam auta, więc przyjeżdża do mojego miasta., nie chce żebym jezdziła busami. Chociaż ja zaproponowałam że mogę przyjechać do niego - dla mnie to nie problem, lecz to zbył. Mamy kontakt codziennie, przeważnie on go inicjuje, także spotkania. Robi plany, że np fajnie byłoby się tam wybrać, albo tam, ale to są tylko plany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
On nie szuka dalej, ale zdjęcia dodaje... Moim zdaniem, jakby z tego coś miało być to juz by było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
I jest bezczelny. Twierdzi: "miałem nie być?" (aktywny na apce) i że czasami tam zagląda żeby sprawdzić co ktoś napisał...
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- właśnie teraz próbuję |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne, tylko sprawdza i przecież nie odpisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
O takie rzeczy lepiej by było zapytać na żywo, zobaczyć jego reakcję na żywo, a nie wdawać się w jakieś przepychanki na czacie. Ale też mi śmierdzi, że nie chce cię dodać do znajomych i nie chce w ogóle, żebyś Ty też go odwiedziła. Ale nie chodziło mi o robienie wyrzutów, że siedzi na appce, tylko o zapytanie wprost, jak widzi waszą znajomość, czy chciałby zawiesić appkę, czy to zmierza w stronę związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Po mięsiącu znajomości i po udanych spotkaniach na żywo jest za wcześnie nawet na dodanie do znajomych na fb? Przepraszam autorko, ale z tego nic nie będzie. Facet nie traktuje cię poważnie tylko jako czasoumilacz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
1. Facet nie dodał Cie do znajomych i Ty nie możesz dodać jego. Pewnie wylaczyl ta opcje żeby nie było, że kobieta wyślę zaproszenie, a on nie zaakceptuje i z tego zrodzi się sprzeczka albo kobieta się obrazi. Tutaj po prostu albo doda on, albo wcale, a kobieta nie chce wyjść na desperatke pytając czy ja może dodać. Więc gość wie co robi.
2. Nie chce żebyś przyjeżdżała do niego, bo nie chce żebyś wiedziała gdzie mieszka. Nie chodzi o żadne autobusy. On może mieszkać w innym miejscu niż ci powiedział, przecież tego nie wiesz. 3. Jest aktywny na apce bo to pewnie taki typ. Spotyka się pewnie z wieloma na raz i jak się znajdzie jakąś lepsza od Ciebie to już od niego nie usłyszysz. Zablokuje cie na FB i po sprawie. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym z kimś, kto mnie na wstępie znajomości tak traktuje, już zwyczajnie nie chciała być w związku, bo to jak dla mnie świadczy o jego moralności i zasadach. Co z tego, że by się może ostatecznie zgodził na związek? I tak bym komuś takiemu nie zaufała. Ktoś po prostu w porządku życiowo, traktuje innych ludzi przyzwoicie i z szacunkiem, bo tak jest nauczony, nie trzeba do tego wielkich ustaleń, umów na wyłączność itp.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ale z tym dodaniem do znajomych, to mnie też kiedyś nie było można dodać i nawet o tym nie wiedziałam xD
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Macie wszystkie rację, dziękuję. Też tak czuję, tylko zastanawiałam się czy jednak nie przesadzam. Jego zachowanie między spotkaniami sprawia że się zle czuję i niekoniecznie potem czuję że chcę się spotkać. Co do fb to na początku miał opcję dodawania do znajomych, dopiero jak ja nawiązałam że kolega mnie zaprosił, to on ustawił taką blokadę...
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Najlepsze że na tej aplikacji miał i ma opis że chce żeby dziewczyna była lojalna. A ze mną prywatnie że wierna i uczciwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Jestem chyba tylko opcją
Cytat:
No bo może chce takiej dziewczyny. To świadczy tylko o tym, że chce takiej dziewczyny, a nie, ze sam taki jest. Poza tym nawet gdyby tak napisał o sobie, to wybacz, ale no to tylko jakieś słowa Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
I właśnie z zasadami.
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Ale ja nie szukam dalej jak on. I chodzi mi o to że on nie jest lojalny, a pisze o lojalności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co z tego, że nie jest lojalny, a o niej pisze? Możesz wyjaśnić co przez to rozumiesz? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.