![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
penseta - pytanie natury technicznej :)
Witam,
dziewczyny jak długo służy wam nowo zakupiona penseta do regulacji brwi? Czy one rzeczywiście się tak szybko zużywają ? Mysłałam że wydając 30 zł na teflonowe cacko (jakaś pokryta teflonem),ta będzie się sprawować i służyć dłużej..lecz okazało się że po kilku użyciach,stała się tępa jak pozostałe -naście.. co się z tym dzieje ? Macie może jakiś sposob,na doprowadzanie tych urządonek do porządku? Dlaczego stają się tak szybko tępe? Z tego co zauważyłam jest kilka rodzajów.. którą wybrać ? Czy producent tutaj ma jakieś znaczenie? Używam pensety tylko i wyłącznie do regulacji brwi i to żadko, ponieważ włoski bardzo wolno wolno odrastają,a mimo to pensety "zyżywają się" jedna po drugiej.. Będę wdzięczna za odpowiedzi... Ostatni nabytek,ta teflonowa to KIEHL - 3 razy uzyta Solingen 524 - kilkanaście razy.. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: penseta - pytanie natury technicznej :)
30zł za pęsetę?
![]() ja kupiłam rok temu za kilka złotych i nadal jest świetna, a brwi reguluję codziennie, bo mam takie "krzaczaste" ![]() nie mam pojęcia, dlaczego tak szybko się tępią.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze mam pecha.. i trafiam na te felerne.. ![]() poważnie tak szybko sie tepia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja podobnie jak Happygirl pensete kupilam dawno, dawno temu, chyba ponad 2 lata i mam ja do tej pory w stanie idealnym, używam bardzo często, reguluje nią nei tylko swoje brwi, ale też brwi znajomych, więc troche powyrywała w swoim życiu,
a jej cena? jedna z najtańzsych jednak mam też i złe doświadczenia z pensetami - po 2 użyciu nie nadawały się do niczego, głównie było tak z tymi "ładnie" wyglądającymi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja mam od kilku lat te same pensety, jedną tańszą a drugą solingena i obie do dziś są bardzo dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiehl wygląda ładnie - czarna. Pozotsałe były normalne ![]() "Ostrzyć" je jakoś ? Bosh, tylko ja z takim dziwnym problemem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kupiłam pęsetę chyba ze trzy lata temu i służy mi do dziś, nawet nie wiem ile za nią zapłaciła, ale chyba ze 4zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja swoją ostatnią musiałam wyrzucić do kosza, bo rozstawiły się jej nóżki :p: , a miałam ją odkąd pamiętam, po mamie, więc z pewnością służyła jakieś kilka latek:). Teraz zakupiłam sobie jakąc taką, co poleciła mi babka w kosmetycznym, za 12,90 zł, taka jakaś z tych profesjonalnych niby, ja tam nie wiem, ale jest rewelacyjna, taka w kolorze złotym, bardzo precyzyjnie i mocno łapie włoski i nie muszę tracić dużo czasu na depilację :ehem: Nie wiem co ta Twoja ma w sobie że 3 dychy za nią trzeba dać :confused:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś ( juz nawet nie pamiętam kiedy) kupiłam sobie pensetę za 1,80 zł. I jest rewelacyjna. Fakt wyglada kiepsko, ale nie to sie liczy
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam też kiedyś taką "pozłacaną", była dobra jakiś czas.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kupilam kiedys w perfumerii pensety za ponad 30 zlotych,dwie jedna mamie jedna sobie,skusily mnie kolorki ladne,niestety,moja okazala sie krzywo wyszlifowana i jest do niczego,ta druga spisuje sie swietnie,teraz mam pensete zwykla za kilka zlotych i jestem zadowolona a mam ja dlugo i nic mi sie nie dzieje.Zawsze przed zakupem teraz sprawdzam czy rowno do siebie przylega i przede wszystkim nie moze byc ze zbyt miekkiego metalu.Zdarzalo mi sie ze tepila sie,ale tylko wtedy gdy ja pozyczalam mezowi do jego jakichs prac,teraz nie dam i juz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od czterech lat tą samą pęsetkę , dwa razy była ostrzona, nie rozstawiaja jej się "nóżki", jest bardzo wygodna. Nie pamiętam dokładnie ile za nią dałam , ale chyba cos ok. 25 zł.
Pęsetki spokojnie można ostrzyć co jakiś czas i nic nie powinno im się stać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Oddaje ja d takiego zakładu, w którym ostrzy sie różne rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja także posiadam pensetę od kilku lat, co więcej, tylko za jej pomocą potrafię regulować brwi, nie spotkałam dotychczas równie skutecznej i precyzyjnej ( firma Mt. Blanc )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raróg
|
Kiedyś zwędziłam bratu małą techniczną, z cienkim i zagiętym końcem. Służy mi świetnie do dziś (czyli już dobrych parę lat). Ale gdzie ją kupił i za ile - pojęcia nie mam, pewnie nie była droga
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mowiac,widzialam w drogeriach takie cieniutkie pensety i nawet sie zastanawialam,ale nie jestem przekonana czy tak cienkie moga byc skuteczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
to musiały byc jakieś felerne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Bardzo elegancka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A czy ktoras z Was uzywala pensety mechanicznej cos na zasadzie nozyczek,dociskac i sama wyrywa wloski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hmmm..a ja mam problem z moją peseta!!!!!!!! uzywam jej od dobrych kilku lat i nigdy nie mialam problemow..a teraz wyglada na to ze sie zuzyla....a teraz jakos szybko mi wloski odrastaja i za chiny ich zlapac nie moge, nie wspominajac juz o wyrwaniu...nic sie juz nie da zrobic? ech chyba bede musiala kupic sobie nowa...:|
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja tez mialam kiedys problemy z pensetami, az w koncu kupilam sobie w hipermarkecie, gdzie byla tylko jedna i nie bylo wyboru. O dziwo, jest dobra do tej pory, moze sie roche stepila, ale na razie mi to nie przeszkadza i moge jej uzywac, a uzywam codziennie praktycznie
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja swoja pensetę uzywam od kiedy pamietam.Nie wyglada jak inne pensety bo ma takie nóżki jak maja nozyczki do skórek.są bardzo wygodne i szczerze mówiac nie potrafie sie juz poslugiwac tymi "klasycznymi",nie wiem czy to moze pomóc,ale chyba efekt zalezy tez od tego czy potrafimy sie wlasciwie posłógiwac tym urządzonkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobre są pęsety z BELISU, super cienkie, ładnie wyprofilowane, mozna kupic sobie mniejsza za bodajze 9 zł lub dłuzszą nieco za 10zł, a są to pęsety do profesjonalnego użytku, ze stali nierdzewnej chyba
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez jakis rok temu kupilam pesete, dalam za nia chyba z 5zl. i jest niezla
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją kupiłam jakieś dwa lata temu za 15zł i nadal jest super. Ostatnio sobie wymyśliłam, że przydałaby się cieńsza i kupiłam taką w naturze za 5zł, niestety albo ja nie umiem się nią posługiwać albo ona jaks tępa jest...oddałam mamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za rady !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.