|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sucha i łuszcząca się skóra głowy
Hej,
Od kilku miesięcy walczę z przesuszoną po zimie skórą głowy, która delikatnie się łuszczy (drobne białe płatki w niewielkiej ilości), a przez co mocno wyhamował u mnie wzrost włosów - skóra jest tak sucha że nawet baby hair zaczynają się rozdwajać, a na długości pełno włosków odstaje na boki jak gałęzie choinki. Na dzień dzisiejszy myję łepetynę delikatnym szamponem (dokładnie BioKap - regeneracja i nawilżenie, od czasu do czasu Bionly z CBD), ale zbytniej poprawy to nie przynosi. Zapewne ktoś z Was miał podobny problem - jeśli komuś udało się wygrać z przesuszoną skórą głowy to co Wam najbardziej pomogło? Jaki produkt sprawdził się u Was najlepiej? Dodam że jestem posiadaczką wysokoporów, toteż wszystkie szampony z SLS, amoniakiem, alkoholem czy chlorkiem sodu z miejsca odpadają, bo włosy mam po nich tępe jak łyżwy przedszkolaka i rozczesanie ich to istny dramat... Z góry dziękuję za wszystkie porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sucha i łuszcząca się skóra głowy
.
Edytowane przez df466a7cc9fecc5ab26411ea5faf3cb2f77b0051_65838155ea895 Czas edycji: 2023-12-20 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziś zaczęłam olejowanie skalpu olejem z czarnuszki - ponoć daje dobre efekty więc zobaczymy co z tego wyniknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Suchość skóry głowy może być suchym łojotokiem. Dużo konsultowałam się z trychologiem [URL=" XXXXXXXXXXXX i próbowałam różnych środków. W rezultacie, oprócz specjalnego szamponu, stosuję również nalewkę z pokrzywy, aby złagodzić swędzenie i dodać włosom blasku, a także olejek z drzewa herbacianego i olejek rycynowy.
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2023-01-13 o 11:04 Powód: Edytowane przez Moderatora- link do strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.