Jestem załamana wieczną samotnością - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-07-25, 20:56   #1
Migotka1248
Przyczajenie

Jestem załamana wieczną samotnością

Niedawno skończyłam 20 lat i byłam tylko w 3 tygodniowym „związku”, ponad 3 lata temu. Nie wiem dlaczego nie potrafię wejść w żaden normalny związek, chodzę na randki, staram być się otwarta na nowe znajomosci i nic się nie dzieje. Moje koleżanki nawet jak się rozstaną, to pójdą na jedną, dwie randki i już są z nowym związku. U mnie jest problem, że do niektórych chłopaków nie mogę poczuć tego czegoś i nie jestem się w stanie zmusić na siłę z nimi do związku. A jak ktoś mi się podoba to te osoby albo urywają kontakt albo znajdują sobie kogoś innego. Już nie wiem czy mam się zmusić do bycia z kimś, kto tak średnio mi się podoba. Przecież 14 latki już kogoś mają. Przeraża mnie to, że jestem „starą” dziewicą, ale z drugiej strony nie mogę się przełamać, żeby zrobić to z kimś przypadkowym. Czasami myślę, że już całe życie będę sama, nigdy nie będę matką itd. Wiem, że 20 lat to młody wiek, ale skoro inni w moim wieku od dawna maja związki, seks, to normalne, że człowiek się zaczyna zastanawiać czy go to w ogóle kiedyś spotka. Na codzień staram się o tym nie myślec i żyć pełnią życia, ale przychodzą takie dni, że czuję się z tym beznadziejnie
Migotka1248 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 08:40   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Jestem załamana wieczną samotnością

Nie ma co się załamywać, choć rozumiem, ze czasem człowiekowi może być zwyczajnie pusto i smutno. Nie ma na to rady - trzeba żyć wlasnym zyciem aż w końcu ktoś się trafi, bądź aktywnie poszukiwać - ale wg mnie to drugie nie jest spoko opcją.

Oczywiście dobrze jest mieć troszkę doświadczeń, bo to wg mnie z biegiem czasu minimalizuje ryzyko bycia w toksycznym związku albo jakimś przechodzonym albo w ogóle nie takim - bo na tych pierwszych relacjach z reguły ludzie uczą się swoich granic w związkach, czego chcą, jacy są itp. No ale jak mówisz - nic na sile.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 09:55   #3
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Migotka1248 Pokaż wiadomość
Niedawno skończyłam 20 lat i byłam tylko w 3 tygodniowym „związku”, ponad 3 lata temu. Nie wiem dlaczego nie potrafię wejść w żaden normalny związek, chodzę na randki, staram być się otwarta na nowe znajomosci i nic się nie dzieje. Moje koleżanki nawet jak się rozstaną, to pójdą na jedną, dwie randki i już są z nowym związku. U mnie jest problem, że do niektórych chłopaków nie mogę poczuć tego czegoś i nie jestem się w stanie zmusić na siłę z nimi do związku. A jak ktoś mi się podoba to te osoby albo urywają kontakt albo znajdują sobie kogoś innego. Już nie wiem czy mam się zmusić do bycia z kimś, kto tak średnio mi się podoba. Przecież 14 latki już kogoś mają. Przeraża mnie to, że jestem „starą” dziewicą, ale z drugiej strony nie mogę się przełamać, żeby zrobić to z kimś przypadkowym. Czasami myślę, że już całe życie będę sama, nigdy nie będę matką itd. Wiem, że 20 lat to młody wiek, ale skoro inni w moim wieku od dawna maja związki, seks, to normalne, że człowiek się zaczyna zastanawiać czy go to w ogóle kiedyś spotka. Na codzień staram się o tym nie myślec i żyć pełnią życia, ale przychodzą takie dni, że czuję się z tym beznadziejnie
Nie przejmuj się. Mój pierwszy związek rozpoczął się gdy miałam 24 i myślę że nic nie straciłam Pierwszy raz był jeszcze później i to naprawdę nie jest konkurs kto szybciej i więcej Jesteś młodziutka i wszystko przed Tobą. Głowa do góry, jeszcze nie jedna randka i nie jeden facet pojawi się w Twoim życiu.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 10:35   #4
skara
Zakorzenienie

No nic na siłę. Są dziewczyny, które z takiego czy innego powodu nie mają łatwości nawiązania relacji i dość długo są same. Ale w końcu najczęściej z kimś zaiskrzy. Głowa do góry, oczy i uszy otwarte i bądź sobą.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 11:27   #5
minttee
Zadomowienie

Cytat:
. U mnie jest problem, że do niektórych chłopaków nie mogę poczuć tego czegoś i nie jestem się w stanie zmusić na siłę z nimi do związku.
To nie jest 'problem' u Ciebie tylko każdy tak ma.
minttee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 13:00   #6
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Przecież 14 latki już kogoś mają.
Jak miałam 14 lat to nie przypominam sobie tłumów związków.

Mając 20 lat też większość była sama/poszukująca/ w chwilowych relacjach. To zupełnie normalne.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 22:13   #7
Hermiona83
Zadomowienie

Boże, kto ci, dziewczyno, taką krzywdę zrobił, że w wieku 20 lat już masz "wieczną" samotność i jesteś "starą" dziewicą? Ludzie tak mają, że niektórzy zaczynają życie związkowe wcześniej, a niektórzy później, niektórzy skaczą z kwiatka na kwiatek, a inni mają dłuższe związki, jedni czekają na to "coś" krócej, a inni dłużej. No życie.
Na bycie w związku masz całe życie, na zostanie matką - z 20 lat. Wyluzuj i korzystaj z życia, które masz. Drugi raz dwudziestu lat mieć nie będziesz. I wyjdź z myślenia, że tylko z facetem masz sens.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 22:33   #8
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Ja w pierwszy poważny związek władowałam się w wieku 23 lat. A czekałam tak długo, bo jestem niepoprawną romantyczką, a potem był ból i łzy, bo... (patrząc na to z perspektywy czasu) byłam za mało dojrzała. Dopiero zaczynałam poznawać siebie, co chcę robić, do czego dążyć. Wrzuć na luz. Ja wiem, że fajnie jak ma się adoratora. Koleżanki o mnie od razu zapominały, jak tylko wchodziły w związek, i ja też chciałam zobaczyć "jak to jest". A prawda taka, że...

....mama said you can't hurry love
No you just have to wait
She said love don't come easy
It's a game of give and take
You can't hurry love
No, you just have to wait
You gotta trust, give it time
No matter how long it takes...
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-26, 23:12   #9
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
(...)
Serio? Wszystkie? Bo jakoś mi się tak wydaje, że 14-latki to mają głównie rodziców, rodzeństwo, szkołę, znajomych, zainteresowania. Świat, gdzie jakąś normą miałyby być związki 14-latek, to trochę dziwny świat. A przytaczanie takich przykładów, gdzie w następnym zdaniu piszesz o seksie (że nie chcesz być "starą dziewicą") jest jeszcze dziwniejsze.
Stary 2022-07-27, 13:01   #10
Czarna2000
Inez

Kiedyś byłam w twojej sytuacji. Właśnie w wieku 20 lat miałam pierwszego poważnego chłopaka, z nim też pierwszy raz spałam. Też mi się wtedy wydawało, że jestem w tyle, ale to głupota. Mój wielki związek się rozpadł i przyszło mi być jeszcze starszą singielką. No i trudno, tak to w życiu bywa. Naprawdę nie masz się czym martwić. Facet znajdzie się prędzej czy później. Moim zdaniem nie ma co szukać na siłę.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-27, 15:31   #11
minttee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Serio? Wszystkie? Bo jakoś mi się tak wydaje, że 14-latki to mają głównie rodziców, rodzeństwo, szkołę, znajomych, zainteresowania. Świat, gdzie jakąś normą miałyby być związki 14-latek, to trochę dziwny świat. A przytaczanie takich przykładów, gdzie w następnym zdaniu piszesz o seksie (że nie chcesz być "starą dziewicą") jest jeszcze dziwniejsze.
A m e n
minttee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-07-27, 16:01   #12
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Mnie to rozwala, jak ktoś w wieku lat 20 pisze o "wiecznej samotności" w pierwszy związek weszłam jak miałam 24 lata, teraz mam 31 i jestem sama, nie uważam tego za jakąś życiową tragedię

69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-27, 17:31   #13
Agnom
BAN stały

Masz 20 lat a wydajesz się mega dziecinna jak na swój wiek Będziesz mieć jeszcze niejeden związek.
Agnom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-27, 17:58   #14
Agnek
Wtajemniczenie

Jakbym czytała o sobie 6 lat temu. Też miałam takie problemy. Teraz już wszystko mi jedno. Faceta jak nie było tak nie ma, ale dojrzałam wystarczająco by aż tak tym się nie przejmować. Ty też się nie przejmuj. Jesteś młoda, tak naprawdę zaczynasz dorosłe życie i na Twojej drodze na pewno stanie ktoś kto Ci się spodoba, a Ty jemu. I lepiej być samą niż być z byle kim byleby być w związku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Agnek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-30, 09:40   #15
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Nie przesadzaj. Naoglądałaś się chyba seriali dla młodzieży. 14latki mają sympatie, ale nie poważne związki, inaczej to zakrawa na jakąś patologię.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-03, 17:32   #16
Overcooked
Wtajemniczenie

Pojedyncze 14 mają związki o których mówiło pół klasy/szkoły, zdecydowana większość ludzi nie miała i głównie wzdychała do kogoś.

Wrzuć na luz, masz wieele czasu.
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości