|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem załamana wieczną samotnością
Niedawno skończyłam 20 lat i byłam tylko w 3 tygodniowym „związku”, ponad 3 lata temu. Nie wiem dlaczego nie potrafię wejść w żaden normalny związek, chodzę na randki, staram być się otwarta na nowe znajomosci i nic się nie dzieje. Moje koleżanki nawet jak się rozstaną, to pójdą na jedną, dwie randki i już są z nowym związku. U mnie jest problem, że do niektórych chłopaków nie mogę poczuć tego czegoś i nie jestem się w stanie zmusić na siłę z nimi do związku. A jak ktoś mi się podoba to te osoby albo urywają kontakt albo znajdują sobie kogoś innego. Już nie wiem czy mam się zmusić do bycia z kimś, kto tak średnio mi się podoba. Przecież 14 latki już kogoś mają. Przeraża mnie to, że jestem „starą” dziewicą, ale z drugiej strony nie mogę się przełamać, żeby zrobić to z kimś przypadkowym. Czasami myślę, że już całe życie będę sama, nigdy nie będę matką itd. Wiem, że 20 lat to młody wiek, ale skoro inni w moim wieku od dawna maja związki, seks, to normalne, że człowiek się zaczyna zastanawiać czy go to w ogóle kiedyś spotka. Na codzień staram się o tym nie myślec i żyć pełnią życia, ale przychodzą takie dni, że czuję się z tym beznadziejnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem załamana wieczną samotnością
Nie ma co się załamywać, choć rozumiem, ze czasem człowiekowi może być zwyczajnie pusto i smutno. Nie ma na to rady - trzeba żyć wlasnym zyciem aż w końcu ktoś się trafi, bądź aktywnie poszukiwać - ale wg mnie to drugie nie jest spoko opcją.
Oczywiście dobrze jest mieć troszkę doświadczeń, bo to wg mnie z biegiem czasu minimalizuje ryzyko bycia w toksycznym związku albo jakimś przechodzonym albo w ogóle nie takim - bo na tych pierwszych relacjach z reguły ludzie uczą się swoich granic w związkach, czego chcą, jacy są itp. No ale jak mówisz - nic na sile. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No nic na siłę. Są dziewczyny, które z takiego czy innego powodu nie mają łatwości nawiązania relacji i dość długo są same. Ale w końcu najczęściej z kimś zaiskrzy. Głowa do góry, oczy i uszy otwarte i bądź sobą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Boże, kto ci, dziewczyno, taką krzywdę zrobił, że w wieku 20 lat już masz "wieczną" samotność i jesteś "starą" dziewicą? Ludzie tak mają, że niektórzy zaczynają życie związkowe wcześniej, a niektórzy później, niektórzy skaczą z kwiatka na kwiatek, a inni mają dłuższe związki, jedni czekają na to "coś" krócej, a inni dłużej. No życie.
Na bycie w związku masz całe życie, na zostanie matką - z 20 lat. Wyluzuj i korzystaj z życia, które masz. Drugi raz dwudziestu lat mieć nie będziesz. I wyjdź z myślenia, że tylko z facetem masz sens. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja w pierwszy poważny związek władowałam się w wieku 23 lat. A czekałam tak długo, bo jestem niepoprawną romantyczką
![]() ....mama said you can't hurry love No you just have to wait She said love don't come easy It's a game of give and take You can't hurry love No, you just have to wait You gotta trust, give it time No matter how long it takes... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Serio? Wszystkie? Bo jakoś mi się tak wydaje, że 14-latki to mają głównie rodziców, rodzeństwo, szkołę, znajomych, zainteresowania. Świat, gdzie jakąś normą miałyby być związki 14-latek, to trochę dziwny świat. A przytaczanie takich przykładów, gdzie w następnym zdaniu piszesz o seksie (że nie chcesz być "starą dziewicą") jest jeszcze dziwniejsze.
![]() |
#10 |
Inez
|
Kiedyś byłam w twojej sytuacji. Właśnie w wieku 20 lat miałam pierwszego poważnego chłopaka, z nim też pierwszy raz spałam. Też mi się wtedy wydawało, że jestem w tyle, ale to głupota. Mój wielki związek się rozpadł i przyszło mi być jeszcze starszą singielką. No i trudno, tak to w życiu bywa. Naprawdę nie masz się czym martwić. Facet znajdzie się prędzej czy później. Moim zdaniem nie ma co szukać na siłę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Mnie to rozwala, jak ktoś w wieku lat 20 pisze o "wiecznej samotności"
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Masz 20 lat a wydajesz się mega dziecinna jak na swój wiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Jakbym czytała o sobie 6 lat temu. Też miałam takie problemy. Teraz już wszystko mi jedno. Faceta jak nie było tak nie ma, ale dojrzałam wystarczająco by aż tak tym się nie przejmować. Ty też się nie przejmuj. Jesteś młoda, tak naprawdę zaczynasz dorosłe życie i na Twojej drodze na pewno stanie ktoś kto Ci się spodoba, a Ty jemu. I lepiej być samą niż być z byle kim byleby być w związku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Pojedyncze 14 mają związki o których mówiło pół klasy/szkoły, zdecydowana większość ludzi nie miała i głównie wzdychała do kogoś.
Wrzuć na luz, masz wieele czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.