Jestem uzale¿niona emocjonalnie od swojego faceta - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2022-06-20, 17:39   #1
izi_love
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Jestem uzale¿niona emocjonalnie od swojego faceta

Nie mam komu siê wy¿aliæ. Mam nadziejê, ¿e uzyskam tutaj rady, które pomog± mi siebie ogarn±æ, bo w innym wypadku wykoñczê siê. Jestem w zwi±zku od jakiego¶ czasu, nieca³e pó³ roku jeste¶my ze sob±. Mam 23 lata, a facet jest ode mnie kilka lat starszy. Mój problem polega na tym, ¿e jestem uzale¿niona od niego. Dos³ownie on jest dla mnie jak narkotyk. Moje nastroje s± mocno uzale¿nione od T¯, czêsto sobie wmawiam do g³owy jakie¶ g³upoty. Ten problem mia³am w ka¿dej mojej relacji damsko-mêskiej. Tylko z czasem nauczy³am siê moje irracjonalne uczucia i my¶li trzymaæ w sobie, nie wywalaæ tej toksyny na zewn±trz i dziêki temu moi partnerzy nie uciekali ode mnie. Chocia¿ wiadomo od czasu do czasu jednak nie da³am rady wytrzymaæ. By³y sytuacje, ¿e emocje ula³y siê ze mnie, ale ca³e szczê¶cie wystêpowa³y rzadko, mo¿e raz na miesi±c, wiêc nie by³am toksycznym bluszczem. Wiêkszo¶æ moich odczuæ udaje mi siê zachowaæ tylko dla siebie. Jednak z¿era mnie to od ¶rodka, wypala psychicznie, nie mogê sobie z tym poradziæ. Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e muszê siê tego pozbyæ ca³kowicie, bo trzymanie uczuæ w sobie i p³akanie do poduszki, bo sobie co¶ wymy¶li³am mnie ju¿ przerasta. W moim poprzednim zwi±zku t± moj± toksynê zatrzyma³o szybkie zamieszkanie razem. Nie wiem, jako¶ wtedy czu³am siê pewniejsza w relacji, mo¿e to jest powodem. Potem by³am d³ugo sama. Ale widzê, ¿e ten problem dalej we mnie siedzi. Na pocz±tku spotykania siê by³o w miarê ok, chocia¿ ju¿ na etapie randkowania kiedy siê zakocha³am obmy¶la³am godzinami czy on czuje to samo, bo nie mog³am go rozgry¼æ. Ale tak, zadeklarowa³ siê, sam wyszed³ z poca³unkiem. Potem im dalej w las, tym wiêcej drzew. Im bardziej siê anga¿owa³am w ten zwi±zek, tym bardziej wylewa³a siê ze mnie toksyna w ¶rodku. Ci±gle doszukujê siê, ¿e mojemu partnerowi nie zale¿y na mnie, ¿e ma mnie gdzie¶, ¿e zaraz mnie zostawi. Przyk³ady? Kiedy¶ siê spó¼ni³ na spotkanie, ja w ¶rodku lament, ¿e nie szanuje mojego czasu, ¿e ma mnie gdzie¶, ¿e na pewno nie chcia³ przyjechaæ. Wtedy mu powiedzia³am wprost, ¿e nie lubiê jak kto¶ siê spó¼nia, przeprosi³. Kiedy¶ wys³a³am wiadomo¶æ, nie odczyta³, a widzia³am, ¿e by³ online. Okaza³o siê, ¿e nie dosta³ powiadomienia, a ja ju¿ p³acz i ca³y rozwalony dzieñ, bo na pewno ola³, na pewno ma mnie gdzie¶. Potrafiê na takiej stronce do gier patrzeæ kiedy by³ online, kiedy gra³, a potem rozmy¶laæ 'czemu on woli graæ ni¿ do mnie zadzwoniæ', 'a móg³ zaproponowaæ spotkanie, a on woli graæ', 'mówi³, ¿e ma robotê na studia, to czemu gra'... Oczywi¶cie tego mu nie mówiê, bo jeszcze tego brakowa³o, ¿eby wysz³o na jaw, ¿e go ¶ledzê kiedy gra. Pojecha³am do niego na kilka dni, bo mia³am wolne w pracy. W ostatni dzieñ zaproponowa³, ¿e mnie odwiezie o 16 do domu, bo umówi³ siê z s±siadem, ¿e mu pomo¿e z komputerem, bo inaczej nie móg³ siê z nim umówiæ. Ja mia³am ju¿ mokre oczy, ¿e czemu on idzie do tego s±siada, czemu nie chce spêdziæ tych dodatkowych 3/4 godzin ze mn± mimo, ¿e mu siedzia³am na g³owie ju¿ kilka dni. Kiedy on by³ chory tak go gard³o bola³o, ¿e nie móg³ ze mn± rozmawiaæ przez telefon za bardzo, a co, przez g³owê mi przesz³o, ¿e pewnie udaje i po prostu szuka wymówki, ¿eby ze mn± nie gadaæ. Te¿ by³ problem takiej natury, ¿e zauwa¿y³am, ¿e to ja czê¶ciej proponuje spotkania. By³a rozmowa na ten temat, ju¿ z tym siê ods³oni³am. Czêsto on po prostu nie mia³ okazji mi nic zaproponowaæ, bo go zawsze wyprzedza³am prawie. Tak mi powiedzia³. Chcia³am zrobiæ test i zobaczyæ czy jak ja siê zamknê to czy bêdzie proponowa³, ale nie wytrzyma³am, tak czy siak ja w trybie turbo wyskakiwa³am z propozycj± spotkañ kilka dni do przodu, bo nie mog³am wytrzymaæ. A ju¿ tragedia by³a jak mu kiedy¶ napisa³am z propozycj± spotkania o 2 w nocy, odczyta³, ale znikn±³ z fb. Rano mnie przeprosi³, ¿e zasn±³ z telefonem i przysta³ na to spotkanie. No có¿, a ja rycza³am do rana i by³am znerwicowana, bo odczyta³ i nie odpisa³ nic. Nawet mi do g³owy nie przysz³o, ¿e zasn±³ tylko od razu, ¿e chce mnie zostawiæ i ma mnie do¶æ. A mój facet obiektywnie zachowuje siê w porz±dku. Odezwie siê rano na dzieñ dobry, na noc napisze dobranoc, dzwoni sam z siebie, jak mi jest przykro to nie zamiata tego pod dywan tylko wyja¶nia ze mn± na spokojnie. Najchêtniej to bym z nim zamieszka³a, bo wiem, ¿e by to tego bluszcza uspokoi³o, ale do zimy lub przysz³ego roku nie ma takiej mo¿liwo¶ci. Nie mam pojêcia jak sobie z tym poradziæ.
izi_love jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-20, 20:27   #2
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 306
Dot.: Jestem uzale¿niona emocjonalnie od swojego faceta

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 10:21
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-20, 20:39   #3
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 12 340

Terapia, bo siê zamêczysz. Tyle dobrego, ¿e widzisz, ¿e to toksyczne.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-20, 20:46   #4
ElBelzebub
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 391

Zamieszkanie razem nic nie zmieni - na pocz±tku poczujesz siê lepiej, bo bêdziesz go "mia³a" wiêcej, ale z czasem siê przyzwyczaisz i problem wróci. Ot, zamiast "nie chce przyjechaæ, bo mnie nie kocha" bêdzie np. "wróci³ pó¼niej z pracy, bo ma mnie do¶æ". Tylko wtedy du¿o ciê¿ej bêdzie Ci to przed nim ukryæ.

Zamiast "leczyæ" objaw Twojego problemu poprzez zamieszkanie razem powinna¶ i¶æ na terapiê i dowiedzieæ siê, co sprawia, ¿e reagujesz w taki sposób i jak efektywnie sobie z tym radziæ.

Edytowane przez ElBelzebub
Czas edycji: 2022-06-20 o 20:49
ElBelzebub jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-20, 21:28   #5
Hermiona83
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 314

Dobrze, ¿e widzisz, ¿e co¶ jest z tob± nie halo, to ju¿ co¶.

Kolejny krok - terapia. Pomo¿e ci siê ogarn±æ i budowaæ jako¶ciowe relacje.
Hermiona83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-20, 22:45   #6
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Kiedy¶ zachowywa³am siê podobnie do Ciebie, ale ja dzi¶ ju¿ wiem sk±d to siê u mnie bra³o no i dodatkowa czê¶æ to taka, ¿e ówczesny mój ch³opak zachowywa³ siê wcale nie spoko, choæ tez tak wówczas o nim mówi³am, co tylko wzmaga³o to, co ju¿ by³o we mnie.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-21, 05:09   #7
squirrelqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 906

Rodzice nie dali Ci poczucia bezpieczeñstwa, nie chwalili, nie okazywali uczuæ, nie mieli dla Ciebie czasu, nie czu³a¶, ¿e jeste¶ super, ¿e nic Ci nie brakuje, "hodowali" Ciê na zimno?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-21, 06:16   #8
tynka888
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 250

Jakby mój facet zachowywa³ siê jak Ty to da³abym mu ultimatum albo co¶ z tym robi, idzie na terapiê albo rozstanie, nie chcia³abym takiego bluszcza, serio pomy¶l o terapii przede wszystkim dla swojego dobra.
tynka888 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-23, 11:31   #9
niepogodna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 472

Cytat:
Napisane przez izi_love Poka¿ wiadomo¶æ
Nie mam komu siê wy¿aliæ. Mam nadziejê, ¿e uzyskam tutaj rady, które pomog± mi siebie ogarn±æ, bo w innym wypadku wykoñczê siê. Jestem w zwi±zku od jakiego¶ czasu, nieca³e pó³ roku jeste¶my ze sob±. Mam 23 lata, a facet jest ode mnie kilka lat starszy. Mój problem polega na tym, ¿e jestem uzale¿niona od niego. Dos³ownie on jest dla mnie jak narkotyk. Moje nastroje s± mocno uzale¿nione od T¯, czêsto sobie wmawiam do g³owy jakie¶ g³upoty. Ten problem mia³am w ka¿dej mojej relacji damsko-mêskiej. Tylko z czasem nauczy³am siê moje irracjonalne uczucia i my¶li trzymaæ w sobie, nie wywalaæ tej toksyny na zewn±trz i dziêki temu moi partnerzy nie uciekali ode mnie. Chocia¿ wiadomo od czasu do czasu jednak nie da³am rady wytrzymaæ. By³y sytuacje, ¿e emocje ula³y siê ze mnie, ale ca³e szczê¶cie wystêpowa³y rzadko, mo¿e raz na miesi±c, wiêc nie by³am toksycznym bluszczem. Wiêkszo¶æ moich odczuæ udaje mi siê zachowaæ tylko dla siebie. Jednak z¿era mnie to od ¶rodka, wypala psychicznie, nie mogê sobie z tym poradziæ. Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e muszê siê tego pozbyæ ca³kowicie, bo trzymanie uczuæ w sobie i p³akanie do poduszki, bo sobie co¶ wymy¶li³am mnie ju¿ przerasta. W moim poprzednim zwi±zku t± moj± toksynê zatrzyma³o szybkie zamieszkanie razem. Nie wiem, jako¶ wtedy czu³am siê pewniejsza w relacji, mo¿e to jest powodem. Potem by³am d³ugo sama. Ale widzê, ¿e ten problem dalej we mnie siedzi. Na pocz±tku spotykania siê by³o w miarê ok, chocia¿ ju¿ na etapie randkowania kiedy siê zakocha³am obmy¶la³am godzinami czy on czuje to samo, bo nie mog³am go rozgry¼æ. Ale tak, zadeklarowa³ siê, sam wyszed³ z poca³unkiem. Potem im dalej w las, tym wiêcej drzew. Im bardziej siê anga¿owa³am w ten zwi±zek, tym bardziej wylewa³a siê ze mnie toksyna w ¶rodku. Ci±gle doszukujê siê, ¿e mojemu partnerowi nie zale¿y na mnie, ¿e ma mnie gdzie¶, ¿e zaraz mnie zostawi. Przyk³ady? Kiedy¶ siê spó¼ni³ na spotkanie, ja w ¶rodku lament, ¿e nie szanuje mojego czasu, ¿e ma mnie gdzie¶, ¿e na pewno nie chcia³ przyjechaæ. Wtedy mu powiedzia³am wprost, ¿e nie lubiê jak kto¶ siê spó¼nia, przeprosi³. Kiedy¶ wys³a³am wiadomo¶æ, nie odczyta³, a widzia³am, ¿e by³ online. Okaza³o siê, ¿e nie dosta³ powiadomienia, a ja ju¿ p³acz i ca³y rozwalony dzieñ, bo na pewno ola³, na pewno ma mnie gdzie¶. Potrafiê na takiej stronce do gier patrzeæ kiedy by³ online, kiedy gra³, a potem rozmy¶laæ 'czemu on woli graæ ni¿ do mnie zadzwoniæ', 'a móg³ zaproponowaæ spotkanie, a on woli graæ', 'mówi³, ¿e ma robotê na studia, to czemu gra'... Oczywi¶cie tego mu nie mówiê, bo jeszcze tego brakowa³o, ¿eby wysz³o na jaw, ¿e go ¶ledzê kiedy gra. Pojecha³am do niego na kilka dni, bo mia³am wolne w pracy. W ostatni dzieñ zaproponowa³, ¿e mnie odwiezie o 16 do domu, bo umówi³ siê z s±siadem, ¿e mu pomo¿e z komputerem, bo inaczej nie móg³ siê z nim umówiæ. Ja mia³am ju¿ mokre oczy, ¿e czemu on idzie do tego s±siada, czemu nie chce spêdziæ tych dodatkowych 3/4 godzin ze mn± mimo, ¿e mu siedzia³am na g³owie ju¿ kilka dni. Kiedy on by³ chory tak go gard³o bola³o, ¿e nie móg³ ze mn± rozmawiaæ przez telefon za bardzo, a co, przez g³owê mi przesz³o, ¿e pewnie udaje i po prostu szuka wymówki, ¿eby ze mn± nie gadaæ. Te¿ by³ problem takiej natury, ¿e zauwa¿y³am, ¿e to ja czê¶ciej proponuje spotkania. By³a rozmowa na ten temat, ju¿ z tym siê ods³oni³am. Czêsto on po prostu nie mia³ okazji mi nic zaproponowaæ, bo go zawsze wyprzedza³am prawie. Tak mi powiedzia³. Chcia³am zrobiæ test i zobaczyæ czy jak ja siê zamknê to czy bêdzie proponowa³, ale nie wytrzyma³am, tak czy siak ja w trybie turbo wyskakiwa³am z propozycj± spotkañ kilka dni do przodu, bo nie mog³am wytrzymaæ. A ju¿ tragedia by³a jak mu kiedy¶ napisa³am z propozycj± spotkania o 2 w nocy, odczyta³, ale znikn±³ z fb. Rano mnie przeprosi³, ¿e zasn±³ z telefonem i przysta³ na to spotkanie. No có¿, a ja rycza³am do rana i by³am znerwicowana, bo odczyta³ i nie odpisa³ nic. Nawet mi do g³owy nie przysz³o, ¿e zasn±³ tylko od razu, ¿e chce mnie zostawiæ i ma mnie do¶æ. A mój facet obiektywnie zachowuje siê w porz±dku. Odezwie siê rano na dzieñ dobry, na noc napisze dobranoc, dzwoni sam z siebie, jak mi jest przykro to nie zamiata tego pod dywan tylko wyja¶nia ze mn± na spokojnie. Najchêtniej to bym z nim zamieszka³a, bo wiem, ¿e by to tego bluszcza uspokoi³o, ale do zimy lub przysz³ego roku nie ma takiej mo¿liwo¶ci. Nie mam pojêcia jak sobie z tym poradziæ.
Masz lêkowy styl przywi±zania. Psycholog, psycholog i jeszcze raz psycholog, w trybie szybkim, ¿eby uratowaæ relacjê, ale przede wszystkim swoj± psychikê.

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Poka¿ wiadomo¶æ
Rodzice nie dali Ci poczucia bezpieczeñstwa, nie chwalili, nie okazywali uczuæ, nie mieli dla Ciebie czasu, nie czu³a¶, ¿e jeste¶ super, ¿e nic Ci nie brakuje, "hodowali" Ciê na zimno?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Albo byli niestabilni, np. raz chwalili, raz siê z³o¶cili obiektywnie bez powodu, albo chwalili tylko, gdy autorka spe³nia³a ich wymagania i wykszta³ci³a siê w niej zale¿no¶æ i problemy z poczuciem w³asnej warto¶ci, lêk przed odrzuceniem, uzale¿nianie samopoczucia od innych osób (kiedy przede wszystkim my mamy na nie najwiêkszy wp³yw) itd.

Edytowane przez niepogodna
Czas edycji: 2022-06-23 o 11:34
niepogodna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-24, 21:13   #10
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 521

Ja tam domoros³ym psychologiem nie jestem, wiêc nie bêdê diagnozowaæ Autorki. Doradzi³abym standardowo - popracowaæ nad poczuciem w³asnej warto¶ci i odkleiæ siê od my¶li, ¿e facet jest ¼ród³em wszelkiego szczê¶cia. Nie mo¿na siê tak panicznie baæ byæ sam±. Ani tak okropnie ¼le o sobie my¶leæ, ¿e facet byle pokrêci nosem, a Ty ju¿ umierasz z rozpaczy, ¿e Ciê zostawi.

Nawet gdyby zostawi³, to co? Nic. Serio, nic by Ci siê nie sta³o.

Wys³ane z mojego SM-A320FL przy u¿yciu Tapatalka
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-27, 09:48   #11
niepogodna
Raczkowanie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;89267749]Ja tam domoros³ym psychologiem nie jestem, wiêc nie bêdê diagnozowaæ Autorki. Doradzi³abym standardowo - popracowaæ nad poczuciem w³asnej warto¶ci i odkleiæ siê od my¶li, ¿e facet jest ¼ród³em wszelkiego szczê¶cia. Nie mo¿na siê tak panicznie baæ byæ sam±. Ani tak okropnie ¼le o sobie my¶leæ, ¿e facet byle pokrêci nosem, a Ty ju¿ umierasz z rozpaczy, ¿e Ciê zostawi.

Wys³ane z mojego SM-A320FL przy u¿yciu Tapatalka[/QUOTE]

Niektórzy s± prawdziwymi/w trakcie kszta³cenia. I sugeruj±, ¿e jakiej¶ rzeczy mo¿na by siê przyjrzeæ, bo byæ mo¿e to dobry trop.

Edytowane przez niepogodna
Czas edycji: 2022-06-27 o 09:49
niepogodna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-27, 10:06   #12
Pedro94
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 406

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;89267749]Ja tam domoros³ym psychologiem nie jestem, wiêc nie bêdê diagnozowaæ Autorki. Doradzi³abym standardowo - popracowaæ nad poczuciem w³asnej warto¶ci i odkleiæ siê od my¶li, ¿e facet jest ¼ród³em wszelkiego szczê¶cia. Nie mo¿na siê tak panicznie baæ byæ sam±. Ani tak okropnie ¼le o sobie my¶leæ, ¿e facet byle pokrêci nosem, a Ty ju¿ umierasz z rozpaczy, ¿e Ciê zostawi.

Wys³ane z mojego SM-A320FL przy u¿yciu Tapatalka[/QUOTE]

Tak fajnie siê mówi o tej pracy nad poczuciem warto¶ci, samoocen±. Tylko nikt nie mówi jak to robiæ . Kiedy¶ poszed³em na terapiê w tym celu. Terapeutka powiedzia³a mi, ¿e poczucie warto¶ci to tylko jaki¶ konspekt i ciê¿ko nad tym pracowaæ. Ka¿dy ma warto¶æ, bo jest cz³owiekiem i ¿yje i ta warto¶æ nie mo¿e byæ wiêksza lub mniejsza. Mo¿na co najwy¿ej pracowaæ nad przekonaniami o sobie i o ¶wiecie, które nam szkodz±.
Pedro94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-27, 10:09   #13
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Cytat:
Napisane przez Pedro94 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak fajnie siê mówi o tej pracy nad poczuciem warto¶ci, samoocen±. Tylko nikt nie mówi jak to robiæ . Kiedy¶ poszed³em na terapiê w tym celu. Terapeutka powiedzia³a mi, ¿e poczucie warto¶ci to tylko jaki¶ konspekt i ciê¿ko nad tym pracowaæ. Ka¿dy ma warto¶æ, bo jest cz³owiekiem i ¿yje i ta warto¶æ nie mo¿e byæ wiêksza lub mniejsza. Mo¿na co najwy¿ej pracowaæ nad przekonaniami o sobie i o ¶wiecie, które nam szkodz±.

Mo¿e takiej odpowiedzi potrzebowa³e¶. Jest sporo porad jak to zrobiæ, fenomen to jedynie to, ¿e jest to pozornie bardzo proste, w praktyce jednak nie bardzo. Jak wiele rzeczy z reszt±.

chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-27, 10:11   #14
Pedro94
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 406

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e takiej odpowiedzi potrzebowa³e¶. Jest sporo porad jak to zrobiæ, fenomen to jedynie to, ¿e jest to pozornie bardzo proste, w praktyce jednak nie bardzo. Jak wiele rzeczy z reszt±.

Ja lubiê mówiæ o takich rzeczach, ¿e s± proste ale nie ³atwe. Teoretycznie zbiór rzeczy które musisz zrobiæ s± proste i nieskomplikowane, ale robienie ich nie przychodzi ³atwo. W sumie cokolwiek chcesz osi±gn±æ w ¿yciu mo¿na rozpisaæ na drobne kroki, które bêd± niezwykle proste, ale codziennie ich wykonywanie nie bêdzie ³atwe.
Pedro94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-06-27, 12:50   #15
niepogodna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pedro94 Poka¿ wiadomo¶æ
To jest chyba taka rzecz, która musi zaskoczyæ w g³owie. Musisz zrozumieæ szereg innych rzeczy w ¿yciu, dostaæ po ty³ku, wyp³akaæ swoje i wtedy - byæ mo¿e - nagle zacznie sp³ywaæ na ciebie o¶wiecenie, ¿e po prostu da³e¶ siê ¼le traktowaæ, przez brak poczucia w³asnej warto¶ci i nieumiejêtno¶æ stawiania granic. I wtedy czujesz determinacjê, ¿eby co¶ z tym zrobiæ, nagle masz ochotê walczyæ o siebie, a nie o ludzi wokó³ i ich dobro, po¶wiêcaj±c swoje. Ja tak mia³am.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-06-27 13:50:12

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.