Samotność mnie dobija - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-01-28, 18:33   #1
EliCass
Przyczajenie

Samotność mnie dobija

Zacznę może od tego że w marcu będę miał 30 lat. Kolejne urodziny i brak bliskiej osoby. Brak kogoś z kim można by spędzić odrobinę czasu.
Nigdy nie miałem nikogo kto by mnie pokochał. Nie mam nikogo z kim mógłbym nawet wyskoczyć do kina czy do kawiarni. Każdego dnia wstaję bo wiem że muszę wstać. Mimo że nie mam na to chęci wstaję i idę do pracy, gdzie też nie jest łatwo.
W pracy jak i w domu, czy też i rodzina mi życia nie ułatwiają. Ciągłe dowalanie o to kiedy w końcu będę miał dziewczynę. Czasem mam po prostu tego dość. Tego głupiego dogryzania. Dla innych to jest łatwe ale nie dla mnie.
Jestem introwertykiem, nie lubię imprez i tłumów ludzi, Źle się czuję w takim miejscu. Najchętniej bym stamtąd uciekł jak najszybciej. A do tego można dodać też moją przeklętą nieśmiałość. Może ona też to komplikuje że nie potrafię nikogo poznać.
Czuję że jakbym zniknął to nikomu by to nie zrobiło różnicy. I tak większość osób pamięta o mnie tylko jak coś potrzebuje. A jak ja jestem w potrzebie to nie mogę na nikim polegać. Muszę sam radzić sobie ze swoimi problemami
Rzadko kiedy proponuję komukolwiek wspólne wypady, Kilka razy zostałem wystawiony, olany. Więc nie widzę sensu bym się narzucał komukolwiek
Jest kilka osób na grupach na których piszę ale nie chcę się im narzucać. Jak nie piszą to ja się nie odzywam. Wiem że mają swoje życie.
Było parę osób które na prawdę wiele dla mnie znaczyły. Były to osoby z którymi mogłem o wszystkim porozmawiać. Jednak wszystko się posypało przez osoby trzecie. Przestałem być przyjacielem, kimś bliskim a stałem się problemem i tym który jest winny temu że to się posypało. Do tego kłamstwa i puste obietnice.
Strata tych osób naprawdę bolała. Ale co mogłem zrobić?
Żyję po prostu złudną nadzieją że to się zmieni i ktoś mnie pokocha takiego jakim jestem
EliCass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-28, 19:02   #2
Mezczyzna88
Trzepotka <3

Dot.: Samotność mnie dobija

Cytat:
Napisane przez EliCass Pokaż wiadomość
Zacznę może od tego że w marcu będę miał 30 lat. Kolejne urodziny i brak bliskiej osoby. Brak kogoś z kim można by spędzić odrobinę czasu.
Nigdy nie miałem nikogo kto by mnie pokochał. Nie mam nikogo z kim mógłbym nawet wyskoczyć do kina czy do kawiarni. Każdego dnia wstaję bo wiem że muszę wstać. Mimo że nie mam na to chęci wstaję i idę do pracy, gdzie też nie jest łatwo.
W pracy jak i w domu, czy też i rodzina mi życia nie ułatwiają. Ciągłe dowalanie o to kiedy w końcu będę miał dziewczynę. Czasem mam po prostu tego dość. Tego głupiego dogryzania. Dla innych to jest łatwe ale nie dla mnie.
Jestem introwertykiem, nie lubię imprez i tłumów ludzi, Źle się czuję w takim miejscu. Najchętniej bym stamtąd uciekł jak najszybciej. A do tego można dodać też moją przeklętą nieśmiałość. Może ona też to komplikuje że nie potrafię nikogo poznać.
Czuję że jakbym zniknął to nikomu by to nie zrobiło różnicy. I tak większość osób pamięta o mnie tylko jak coś potrzebuje. A jak ja jestem w potrzebie to nie mogę na nikim polegać. Muszę sam radzić sobie ze swoimi problemami
Rzadko kiedy proponuję komukolwiek wspólne wypady, Kilka razy zostałem wystawiony, olany. Więc nie widzę sensu bym się narzucał komukolwiek
Jest kilka osób na grupach na których piszę ale nie chcę się im narzucać. Jak nie piszą to ja się nie odzywam. Wiem że mają swoje życie.
Było parę osób które na prawdę wiele dla mnie znaczyły. Były to osoby z którymi mogłem o wszystkim porozmawiać. Jednak wszystko się posypało przez osoby trzecie. Przestałem być przyjacielem, kimś bliskim a stałem się problemem i tym który jest winny temu że to się posypało. Do tego kłamstwa i puste obietnice.
Strata tych osób naprawdę bolała. Ale co mogłem zrobić?
Żyję po prostu złudną nadzieją że to się zmieni i ktoś mnie pokocha takiego jakim jestem
Wiek nie ma znaczenia i ta "magiczna bariera" 30 lat jest jakaś chora. Z lekkim smutkiem przeczytałem Twój temat, ponieważ bije od niego bardzo negatywnymi emocjai i małą samooceną, dodatkowo wyczuwam tutaj, że możesz mieć skłoności bycia męczennikiem (przepraszam, nie będę owijać), nie akceptujesz siebie. Też jestem introwertykiem, ale to nie oznacza, że nie lubię spotykać się z ludzmi, raczej, że regeneruje swoje siły będą sam ze sobą.
Potrzebujesz dobre terapi i tutaj nie żartuję. Musisz najpierw przerobić i zamknąć parę tematów i stać się pogodnym człowiekiem, zacząć wychodzić i wtedy pojawią się znajomi i może partnerka.
Niestety początek będzie trudny, ale dla siebie, nie dla innych, poszukaj psychologa i z nim porozmawiaj.
Mezczyzna88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-28, 20:12   #3
shiny_unicorn
Przyczajenie

Chciałabym pomoc, ale ja się czuje dokladnie tak samo, mimo ze jestem 3 lata mlodsza. Kazdy twierdzi ze bedzie lepiej. Nie wiem, moze trzeba w to uwierzyc..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
shiny_unicorn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-28, 20:41   #4
goslawka
Zadomowienie

Mój mąż też jest "nieśmiałym intrawertykiem", więc to nie przekreśla możliwości poznania kogoś.
Rozumiem, że nie lubisz imprez, a może portal randkowy? Jakieś grupy tematyczne na Facebooku?
Dodatkowo myślenie "taki jestem, takim mnie stworzyłeś, więc takim mnie masz" jest takie przykre, jakbyś chciał przerzucić na kogoś/na cos odpowiedzialność, że jesteś jaki jesteś. Masz 30 lat, może czas zamieszkać samemu, żyć po swojemu, zacząć nad sobą pracować, szukać kogoś. Żeby kogoś znaleźć to trzeba szukać ja nie widzę innej rady, z przydziału nikt partnerów nie dostaje.

goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-28, 21:13   #5
EliCass
Przyczajenie

Jestem na kilku takich portalach i to już długi czas, Ale jak narazie nikogo tam nie poznałem

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez shiny_unicorn Pokaż wiadomość
Chciałabym pomoc, ale ja się czuje dokladnie tak samo, mimo ze jestem 3 lata mlodsza. Kazdy twierdzi ze bedzie lepiej. Nie wiem, moze trzeba w to uwierzyc..

Podobno mówią że jeśli ktoś jest komuś pisany to prędzej czy później się spotkają.
Ja czasem mam takie chwile że nie wierzę w to
Ale podnoszę głowę i idę przed siebie dalej

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Mezczyzna88 Pokaż wiadomość
Wiek nie ma znaczenia i ta "magiczna bariera" 30 lat jest jakaś chora. Z lekkim smutkiem przeczytałem Twój temat, ponieważ bije od niego bardzo negatywnymi emocjai i małą samooceną, dodatkowo wyczuwam tutaj, że możesz mieć skłoności bycia męczennikiem (przepraszam, nie będę owijać), nie akceptujesz siebie. Też jestem introwertykiem, ale to nie oznacza, że nie lubię spotykać się z ludzmi, raczej, że regeneruje swoje siły będą sam ze sobą.
Potrzebujesz dobre terapi i tutaj nie żartuję. Musisz najpierw przerobić i zamknąć parę tematów i stać się pogodnym człowiekiem, zacząć wychodzić i wtedy pojawią się znajomi i może partnerka.
Niestety początek będzie trudny, ale dla siebie, nie dla innych, poszukaj psychologa i z nim porozmawiaj.

Ja nie mówię że nie lubię spotykać się z innymi. Jeżdżę do miasta, do kawiarni czy do kina.
Poznaję ludzi ale jak to wychodzi to albo dziewczyna jest już zajęta, albo nie jest zainteresowana

Edytowane przez EliCass
Czas edycji: 2022-01-28 o 21:04
Stary 2022-01-28, 21:36   #6
alexandraaa09
Raczkowanie

Podstawowe pytanie, co według Ciebie oprócz introwertyzmu może być przeszkoda w znalezieniu dziewczyny? No wielu introwertyków funkcjonuje w związkach.

1. Jak z wyglądem zewnętrznym? Dbasz o siebie?

2. Masz prace? Czy jest ona dla Ciebie satysfakcjonujaca? Pozwala na życie na przyzwoitym poziomie?

3. Masz jakieś zainteresowania/ hobby?

4. Jak Twoja sytuacja mieszkaniowa? (jeśli mieszkasz z rodzicami to niestety dla wielu kobiet jest to duzy minus.)
alexandraaa09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-28, 21:42   #7
dominika152
BAN stały

Brzmisz trochę jak kolejny incel mizogin brat samiec z wykopu, który nienawidzi kobiet.

Proste pytania:
- dbasz o siebie? Zdrowe, proste, białe zęby? Brak trądziku, blizn i innych skaz na twarzy? Używasz różnych kremów, mydeł, perfumy, kosmetyków, czy szapony 5 w 1 do wszystkiego?
- masz modne i dopasowane ciuchy (rozmiar, kolor, styl)?
- masz fajną, dopasowaną do kształtu twarzy fryzurę, brodę, zarost? Czy byle jak krótko boki, góra dłuższa?
- masz chociaż lekko-wysportowaną sylwetkę? (nie mam myśli olbrzymich mięśni jak u kulturysty, ale przynajmniej bycie szczupłym + lekki zarys mięśni)? Czy dbasz o dietę i regularną aktywność fizyczną, siłownia, basen, bieganie, sztuki walki?
- mieszkasz samemu, masz już kupione mieszkanie/kawalerke lub chociaż mieszkanie na kredyt? Samochód?
- masz perspektywiczny i dobry zawód, własny biznes, zarabiasz chociaż przeciętnie - czyli okolice średniej krajowej +/- 1000zł?
- masz znajomych na których możesz liczyć? Ludzi, których lubisz i którzy ciebie lubią, regularnie się spotykacie i robicie coś ciekawego?
- masz szerokie horyzonty, otwarty umysł, ciekawe zainteresowania, potrafisz o czymś ciekawym opowiadać, zaciekawić rozmówcę? Czy spędzasz swój wolny czas tylko przed grami/seriali czy TV...?
- jesteś wysoki?
- masz jakieś nieprzepracowane traumy, problemy, nałogi? Walczysz z tym? Chodzisz regularnie do terapeuty, psychologa, psychiatry i stosujesz rady, dbasz o siebie?
- czy jesteś w ogóle zadowolony ze swojego życia, czujesz się szczęśliwy samotnie? Pracujesz w tym co lubisz? Zarabiasz ile chcesz? Masz ciekawe pasje, które cię jarają i ciepłych ludzi obok siebie, których lubisz i lubią ciebie? Jeżeli samemu źle się czujesz w życiu to nie masz co szukać związku!!!

To jest takie minimum jakie oczekuje każda kobieta od faceta 30+. Jeżeli masz jakieś braki w powyższym to najpierw zadbaj o siebie, popraw swoje życie, skup się na sobie żebyś sam ze sobą był szczęśliwy. A dopiero potem szukaj kobiety, z którą będziesz dzielił szczęście. A nie kobietę, na której będziesz "wisiał" i będziesz takim wampirem energetycznym, który ciągnie od niej szczęście i energie życiową!

Wygląd i prezencja ma bardzo bardzo duże znaczenie. Teraz masa facetów o siebie dba i jesteśmy przyzwyczajone do zadbanych facetów. Prawdopodobnie nie jesteś zbyt atrakcyjny fizycznie, bo nie dbasz o siebie, prezencje i sprawiasz kiepskie pierwsze wrażenie.
dominika152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-01-29, 01:43   #8
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez dominika152 Pokaż wiadomość
Brzmisz trochę jak kolejny incel mizogin brat samiec z wykopu, który nienawidzi kobiet.

Proste pytania:
- dbasz o siebie? Zdrowe, proste, białe zęby? Brak trądziku, blizn i innych skaz na twarzy? Używasz różnych kremów, mydeł, perfumy, kosmetyków, czy szapony 5 w 1 do wszystkiego?
- masz fajną, dopasowaną do kształtu twarzy fryzurę, brodę, zarost? Czy byle jak krótko boki, góra dłuższa?
- masz chociaż lekko-wysportowaną sylwetkę? (nie mam myśli olbrzymich mięśni jak u kulturysty, ale przynajmniej bycie szczupłym + lekki zarys mięśni)? Czy dbasz o dietę i regularną aktywność fizyczną, siłownia, basen, bieganie, sztuki walki?
- mieszkasz samemu, masz już kupione mieszkanie/kawalerke lub chociaż mieszkanie na kredyt? Samochód?
- masz perspektywiczny i dobry zawód, własny biznes, zarabiasz chociaż przeciętnie - czyli okolice średniej krajowej +/- 1000zł?
- masz znajomych na których możesz liczyć? Ludzi, których lubisz i którzy ciebie lubią, regularnie się spotykacie i robicie coś ciekawego?
- masz szerokie horyzonty, otwarty umysł, ciekawe zainteresowania, potrafisz o czymś ciekawym opowiadać, zaciekawić rozmówcę? Czy spędzasz swój wolny czas tylko przed grami/seriali czy TV...?
- jesteś wysoki?
- masz jakieś nieprzepracowane traumy, problemy, nałogi? Walczysz z tym? Chodzisz regularnie do terapeuty, psychologa, psychiatry i stosujesz rady, dbasz o siebie?
- czy jesteś w ogóle zadowolony ze swojego życia, czujesz się szczęśliwy samotnie? Pracujesz w tym co lubisz? Zarabiasz ile chcesz? Masz ciekawe pasje, które cię jarają i ciepłych ludzi obok siebie, których lubisz i lubią ciebie? Jeżeli samemu źle się czujesz w życiu to nie masz co szukać związku!!!

To jest takie minimum jakie oczekuje każda kobieta od faceta 30+. Jeżeli masz jakieś braki w powyższym to najpierw zadbaj o siebie, popraw swoje życie, skup się na sobie żebyś sam ze sobą był szczęśliwy. A dopiero potem szukaj kobiety, z którą będziesz dzielił szczęście. A nie kobietę, na której będziesz "wisiał" i będziesz takim wampirem energetycznym, który ciągnie od niej szczęście i energie życiową!

Wygląd i prezencja ma bardzo bardzo duże znaczenie. Teraz masa facetów o siebie dba i jesteśmy przyzwyczajone do zadbanych facetów. Prawdopodobnie nie jesteś zbyt atrakcyjny fizycznie, bo nie dbasz o siebie, prezencje i sprawiasz kiepskie pierwsze wrażenie.
Sama jestem wyczulona na inceli, ale strasznie moim zdaniem popłynęłaś i wyciągasz, za przeproszeniem, wnioski z dupy. Autorowi można co najwyżej zarzucić, że trochę się "użala" twierdząc, że nieśmiałość i introwertyzm stanowią aż taki problem (bo utrudnienie stanowią, też mam takiego introwertyka "na wyposażeniu" i gdyby nie wspólna znajoma, to pewnie byśmy się nie zgadali), ale skąd bierzesz nienawiść do kobiet i bycie incelem? Niektóre kobiety lubią rzucać takimi oskarżeniami na prawo i lewo. Nie dość, że umniejsza to problemowi tego zjawiska, to jeszcze może być bardzo krzywdzące.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

W dodatku skupianie się głównie na zarobkach, prezencji i wzroście. Szkoda gadać.

Jasne, bycie zadbanym i czystym jest podstawą, ale bez przesady, że każda się ogląda za Adonisem z reklamy wody kolońskiej

Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 01:49   #9
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez EliCass Pokaż wiadomość
Jestem na kilku takich portalach i to już długi czas, Ale jak narazie nikogo tam nie poznałem

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Podobno mówią że jeśli ktoś jest komuś pisany to prędzej czy później się spotkają.
Ja czasem mam takie chwile że nie wierzę w to
Ale podnoszę głowę i idę przed siebie dalej

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ja nie mówię że nie lubię spotykać się z innymi. Jeżdżę do miasta, do kawiarni czy do kina.

Poznaję ludzi ale jak to wychodzi to albo dziewczyna jest już zajęta, albo nie jest zainteresowana
Jeśli wierzysz w takie przeznaczenie, to uwierz, że trzeba mu trochę pomóc. To nie jest tak, że druga połówka spada z nieba

Ze swojej strony (i ze strony moich koleżanek, więc taka mała, ale jednak próbka) mogę powiedzieć, że odstraszający jest zwykle brak zainteresowań i zadowolenia z czegokolwiek. W sensie, jeśli widać po Tobie, że nic nie sprawia Ci radości, żyjesz na autopilocie, to ludzie tego unikają, nie tylko kobiety. I często robią to podświadomie. Na pewno dość ważna jest zaradność, jakaś pasja, o której można porozmawiać (niekoniecznie fizyka kwantowa, mogą to być seriale czy podnoszenie sztangi na siłce). A dodatkowo takie hobby może pomóc Ci poznać kogoś podobnego do Ciebie ja na przykład swojego partnera-domatora poznałam w ulubionej herbaciarni skupiającej "alternatywnych" ludzi

Stary 2022-01-29, 05:26   #10
Ninanina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Sama jestem wyczulona na inceli, ale strasznie moim zdaniem popłynęłaś i wyciągasz, za przeproszeniem, wnioski z dupy. Autorowi można co najwyżej zarzucić, że trochę się "użala" twierdząc, że nieśmiałość i introwertyzm stanowią aż taki problem (bo utrudnienie stanowią, też mam takiego introwertyka "na wyposażeniu" i gdyby nie wspólna znajoma, to pewnie byśmy się nie zgadali), ale skąd bierzesz nienawiść do kobiet i bycie incelem? Niektóre kobiety lubią rzucać takimi oskarżeniami na prawo i lewo. Nie dość, że umniejsza to problemowi tego zjawiska, to jeszcze może być bardzo krzywdzące.

---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

W dodatku skupianie się głównie na zarobkach, prezencji i wzroście. Szkoda gadać.

Jasne, bycie zadbanym i czystym jest podstawą, ale bez przesady, że każda się ogląda za Adonisem z reklamy wody kolońskiej

Serio jak ktoś nie jest wysoki i ma blizny po trądziku to nie ma szans? I jeszcze te zęby, ok zdrowe, zadbane, ale nie każdy ma biały odcień zębów czy ma je idealnie proste, ja np nie mam idealnie prostych, i mi sie moje zęby podobają. Strasznie smutny i okrutny byłby ten świat, jskby wyglądał tsk jak w wizji dominiki. Nie wiem w jak okropnym środowisku się obraca.

Edytowane przez Ninanina88
Czas edycji: 2022-01-29 o 05:29
Ninanina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 09:47   #11
trzyplusy
Raczkowanie

Wg mnie jestes typ czlowieka, ktory widzi szklanke w polowie pusta.

Jezeli chcesz znalesc kogos do zwiazku, to na zdrowy rozum musisz cos zmienic bo dotychczasowe postepowanie nie przynosi efektow.

Niesmialosc nie pomaga. Opisujesz innych ludzi jakbys byl na nich obrazony i mial poczucie krzywdy z ich strony. Nie wierze ze nie masz fajnych ludzi wokol. Moze sam ich nie widziasz? Nie warto stosowac odpowiedzialnosci zbiorowej bo ktos cos nie tak zrobil. Zaloze sie ze nie wszyscy wypytuja o zwiazek ale tylko to slyszysz. Co to znaczy ze nikt ci nie pomogl w klopotach? Prosiles o pomoc i ci odmowiono? Wszyscy odmowili? Nie wierze. Jezeli tak bylo to zmien srodowisko. Dlaczego nie wychodzisz z inicjatywa? Piszesz, ze jestes niesmialy. Zgadzam sie to nie pomaga ale moze pracuj nad tym zebyvniesmialosc choc zlagodzic, zeby nie utrudniala az tak zycia.

Niesmiali ludzie tez znajduja partnerow, znajomych. Podobnie brzydcy, niscy, grubi, niezbyt madrzy, biedni itd. Przemysl sobie wszystko i zacznij od jakiejs zmiany.
trzyplusy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-01-29, 10:26   #12
Hermiona83
Zadomowienie

Gdy byłam w twoim wieku (jak to brzmi!), też nie byłam jeszcze w związku. Dziś szykuję się do ślubu.
Jestem nieśmiała, mam depresję, więc jakby też nie jestem duszą towarzystwa, ale... Poszłam na terapię (w okolicach trzydziestki właśnie), nauczyłam się na nowo ufać ludziom, nauczyłam się, że moje poczucie własnej wartości nie zależy od tego, czy ludzie mnie lubią. I wiesz co? Polubili!
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 11:25   #13
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez Hermiona83 Pokaż wiadomość
Gdy byłam w twoim wieku (jak to brzmi!), też nie byłam jeszcze w związku. Dziś szykuję się do ślubu.

Jestem nieśmiała, mam depresję, więc jakby też nie jestem duszą towarzystwa, ale... Poszłam na terapię (w okolicach trzydziestki właśnie), nauczyłam się na nowo ufać ludziom, nauczyłam się, że moje poczucie własnej wartości nie zależy od tego, czy ludzie mnie lubią. I wiesz co? Polubili!
Terapia to też dobry pomysł dobry terapeuta podpowie, z czym możesz mieć problem, jak na tym pracować, jak spojrzeć na siebie z innej strony. Nie trzeba mieć ze sobą poważnych problemów, by wynieść dużo z terapii - ja tam uważam, że większości ludzi by się przydała.

Stary 2022-01-29, 12:13   #14
EliCass
Przyczajenie

Odpowiadając na niektóre pytania
Staram się kupować co jakiś czas nowe ubrania by nie chodzić cały czas w jednym i tym samym
Zarost jak gdzieś wychodzę to golę, co do fryzury to górę mam dłuższą, poza tym mi włosy się kręcą
Jestem szczupły, Diety nie potrzebuję bo mam stałą wagę i sylwetkę
Pracuję od x lat w jednej firmie
Z zainteresowań to trochę ich mam,
lata temu grałem dużo, obecnie mnie do tego nie ciągnie tak jak kiedyś
Co do wysokości to nie mam 180 cm
Nie palę fajek, a alko do rzadko piję, ja pić nie muszę
Mam swój samochód
I tak, od jakiegoś czasu zastanawiam się o tym by iść na terapię, do psychologa
Stary 2022-01-29, 13:08   #15
8a2f9fb51c587df16e9198a7f25e9b452978d109_622be72bc6161
Konto usunięte

Cytat:

Proste pytania:
- jesteś wysoki?

Te wymagania, spelnia doslownie 5% facetow na Tinderze . Wiec jesli wiekszosc kobiet ma tego typu wymagania, nic dziwnego ze jest tyle singielek. Po prostu, tych facetow dla kazdej nie wystarczy.
8a2f9fb51c587df16e9198a7f25e9b452978d109_622be72bc6161 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 13:20   #16
EliCass
Przyczajenie

Nie ma ludzi idealnych, każdy ma jakieś wady, A jak są wady to i są zalety.
Stary 2022-01-29, 13:50   #17
black_elderflower
Rozeznanie

Sorki że zapytam ale jak wygląda Twoja sytuacja mieszkaniowa? Wiele kobiet nie lubi jak 30 latek mieszka z mamą, rodzicami. Może tez tu jest problem?

black_elderflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 14:09   #18
emiliais
Rozeznanie

Cytat:

Proste pytania:
- jesteś wysoki?

Ale litania. W życiu bym nie chciała być z taką kobietą jak Ty.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 17:01   #19
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emiliais Pokaż wiadomość
dominika smazy takie posty na forum, ze czesto zastanawialam sie czy nie jest facetem trollem, ktory pisze takie kocopoly zeby prowokowac uzytkowniczki
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-01-29, 17:12   #20
93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez black_elderflower Pokaż wiadomość
Sorki że zapytam ale jak wygląda Twoja sytuacja mieszkaniowa? Wiele kobiet nie lubi jak 30 latek mieszka z mamą, rodzicami. Może tez tu jest problem?
Chyba też zalezy na jakich warunkach? Jak na przykład dom jest dzielony na pół, gdzie całe piętro jest typa, to chyba da się przeżyć, nie? Znajomego rodzice tak mieszkali jako małżeństwo w dużym domu. Rodzice + on na górze. Babcia na dole. Pomagali sobie, bo dom ogromny i dużo do zrobienia. Nie narzekali.
93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 17:26   #21
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89096055]dominika smazy takie posty na forum, ze czesto zastanawialam sie czy nie jest facetem trollem, ktory pisze takie kocopoly zeby prowokowac uzytkowniczki[/QUOTE]

Może być też bananową dziołchą oderwaną od rzeczywistości. Taką co w programach typu damy i wieśniaczki pretenduje do tytułu damy i rości sobie prawa do pouczania innych jak powinni żyć, że wystarczy chcieć, a jej firmę, operacje plastyczne, dietetyczny catering i mieszkanko zafundowali rodzice albo facet.

Ale z jednym się zgodzę autorze. Najpierw musisz zadbać o siebie i pozbyć się tego 'maruda' vibe, bo to mocno zniechęca ludzi. Nie musisz być żadnym adonisem z reklamy wody kolońskiej jak to napisała Hig. Użalanie się nad sobą czy obwinianie innych o swoje niepowodzenia to błędne koło. Nie sprawi, że twoje potrzeby zostaną zaspokojone. Wręcz przeciwnie. Natomiast osoby stabilne psychicznie, z pozytywnym nastawienie, zadbane i zaradne przyciągają potencjalnych partnerów. Spróbuj terapii. Introwertyzm to jedno, a chorobliwa nieśmiałość to drugie. Pierwsze jest normą, nad drugim można pracować.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 17:34   #22
black_elderflower
Rozeznanie

[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89096074]Chyba też zalezy na jakich warunkach? Jak na przykład dom jest dzielony na pół, gdzie całe piętro jest typa, to chyba da się przeżyć, nie? Znajomego rodzice tak mieszkali jako małżeństwo w dużym domu. Rodzice + on na górze. Babcia na dole. Pomagali sobie, bo dom ogromny i dużo do zrobienia. Nie narzekali.[/QUOTE]Jasne że tak
To właśnie zależy, czy cisną się w malutkim mieszkanku gdzie Autor by nie miał jakiejś swobody i prywatności a też co innego dzielić duży dom z rodzicami gdzie sobie rodzina w drogę nie wchodzi. Tak się jednak ogólnie gdzieś trochę utarło, że jak dziewczyny słyszą, że 30 latek mieszka z rodzicami to trochę średnio. Chociaż ja tak nie oceniam, wszystko zależy od okoliczności.

black_elderflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 18:05   #23
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89096055]dominika smazy takie posty na forum, ze czesto zastanawialam sie czy nie jest facetem trollem, ktory pisze takie kocopoly zeby prowokowac uzytkowniczki[/QUOTE]

Moim zdaniem jest. Kobiety nie sikają aż tak nad tym jaką ktoś ma cerę i czy brak skaz. Za to incele tak.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez emiliais Pokaż wiadomość
To nie jest kobieta. Na 99,99%.
Stary 2022-01-29, 19:13   #24
emiliais
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest. Kobiety nie sikają aż tak nad tym jaką ktoś ma cerę i czy brak skaz. Za to incele tak.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

To nie jest kobieta. Na 99,99%.
Mnie po tym poście wyglądało na kobietę tak sfrustrowaną "rynkiem", że postanowiła dowalić autorowi wątku za całą męską rasę.
Jak widzę checklistę z "minimum" wymaganiami typu "ma być wysoki" to mnie śmiech ogarnia, ale za chwilę sobie przypominam, że znam przecież takie kobiety.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 19:46   #25
Miss_Suze
(=^‥^=)

To, że masz 30 lat nie znaczy kompletnie nic. Nawet staruszkowie (do których Ci daleko) potrafią poznać jakieś nowe osoby i zatrzymać je w swoim życiu.
Jeśli chodzi o takie miejsca jak praca to nie jest to najlepsze miejsce do nawiązywania przyjaźni. Tam też spotykają się osoby przypadkowe, musicie ze sobą przebywać, bo to praca. Tam nie macie się lubić tylko pracować. Odradzam też zwierzanie się osobom z pracy, to nie najlepsze miejsce, serio.
Myślę też, że głównym powodem jest to, że ty tak na serio sam siebie nie lubisz. Męczące było czytanie tego posta. Takie męczenie buły, użalanie się nad sobą, że zostałeś olany, to i tamto. Serio, taką energię od kogoś da się wyczuć. Możliwe, że to jest powód, dlaczego ludzie od Ciebie stronią.
Przede wszystkim musisz polubić siebie, być otwartym na znajomości bez żadnych gierek typu ktoś się do Ciebie odzywa, a ty wtedy znikasz, bo coś tam. Może terapia się przyda.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 22:30   #26
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2022-01-29 o 22:34
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-29, 23:14   #27
dominika152
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
30 lat na karku i brak przeżytej chociaż jednej relacji romantycznej w życiu oznacza moim zdaniem co innego. I 30 letniej singielce bez doświadczenia napisałabym dokładnie to samo. Ja po prostu nie wierze w takie gadanie, że dzisiaj 30 to nowa 20, czy nawet 40 to nowa 30 i można sobie żyć studencko nawet do 40stki, bo tak promuje mainstream.

Na pewne rzeczy jest po prostu odpowiednie okienko czasowe. Na pierwszą pracę, dziecko, również związek. Większość ludzi przeżywa pierwszą miłość, związek, seks w wieku 15-20, no może 15-22, liceum, szkoła średnia i pierwsze lata studiów. Taki związek może trwać miesiąc, kilka miesięcy, rok, kilka lat. Różnie to bywa, ale powinien być.

Ktoś kto miał trudną sytuację rodzinną, jakieś traumy, problemy finansowe - rozumiem, zdarzają się, ale zazwyczaj takie osoby po studiach, gdy już sobie ułożą życie, zdobędą pracę, wynajmą mieszkanie - czyli mając 24-26 kogoś fajnego znajdują.

Brak doświadczenia do 30stki bardzo źle zwiastuje. Nie wiem co w tym obraźliwego.
dominika152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-30, 11:07   #28
93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160
Konto usunięte

Cytat:
30 lat na karku i brak przeżytej chociaż jednej relacji romantycznej w życiu oznacza moim zdaniem co innego. I 30 letniej singielce bez doświadczenia napisałabym dokładnie to samo. Ja po prostu nie wierze w takie gadanie, że dzisiaj 30 to nowa 20, czy nawet 40 to nowa 30 i można sobie żyć studencko nawet do 40stki, bo tak promuje mainstream.

Na pewne rzeczy jest po prostu odpowiednie okienko czasowe. Na pierwszą pracę, dziecko, również związek. Większość ludzi przeżywa pierwszą miłość, związek, seks w wieku 15-20, no może 15-22, liceum, szkoła średnia i pierwsze lata studiów. Taki związek może trwać miesiąc, kilka miesięcy, rok, kilka lat. Różnie to bywa, ale powinien być.

Ktoś kto miał trudną sytuację rodzinną, jakieś traumy, problemy finansowe - rozumiem, zdarzają się, ale zazwyczaj takie osoby po studiach, gdy już sobie ułożą życie, zdobędą pracę, wynajmą mieszkanie - czyli mając 24-26 kogoś fajnego znajdują.

Brak doświadczenia do 30stki bardzo źle zwiastuje. Nie wiem co w tym obraźliwego.
Widać nie poznałaś nikogo, kto miał PRAWDZIWE traumy. Niektórzy i przez 30 lat nie potrafią wejść w normalny rytm życiowy. Nakładanie widełek wiekowych do "normalnego" i "po trudnej sytuacji rodzinnej" to straszne i bezwzględne uogólnianie.

Edytowane przez 93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160
Czas edycji: 2022-01-30 o 11:26
93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-30, 14:19   #29
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez black_elderflower Pokaż wiadomość

A jakie to ma znaczenie? Ktoś ma duży dom i ma się ekstra wyprowadzić i mieszkać samemu dlatego, że ma się 30 lat? No błagam...
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-30, 17:22   #30
rybeczkawizaz
Raczkowanie

Cytat:

dramat ;/ kto to wogóle wypisuje ?
rybeczkawizaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości