![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tonę we własnej głupocie :(
Facet po 4 latach wspólnego życia i planów z dnia na dzień postanowił odejść.
Spakował się i wyprowadził. I tu się wszystko zaczyna. Dla mnie szok, niedowierzanie, rozpacz, świat runął... On skwitował to tak, że nie ma co patrzeć za siebie tylko trzeba patrzec przed siebie i żebym skupiła się na sobie i wzięła za siebie. I niby miał być brak kontaktu, ale ten kontakt ciągle był. Ja jestem typem osoby, która chce wszystko naprawić tu i teraz. Że później już nie będzie sensu. I tak - jego to odpychało, a ja się bałam że im dłużej czasu sobie damy to będzie gorzej wrócić. I się zesrało. Zaczęło być coraz gorzej, coraz przykrzejsze słowa. Okazało się, że on zrobił z siebie ofiarę do wspólnych znajomych, że został bezdomny przezemnie, że ja mu nie daje spokoju, że go błagam itd... I zrobiłam najgorszą możliwą rzecz i czuje do siebie wstręt i obrzydzenie. Zalogowałam się na jego messengera... I żałuję tego jak cholera, żałuje że tak nisko upadłam i wstydzę się tego i mam ataki paniki z tego powodu... Ale to co tam znalazłam... Od samego początku mnie zdradzał.. Od samego początku pisał do swojej psiapsi, że ja jestem tylko do poruchania i przeczekania, żeby odłożył hajs i się ulotnił... I żeby tego było mało, już się zaczą z koleżanką z przeszłości umawiać i flirtować. 4 lata... 4 lata kłamstw, udawanego szczęścia, aktorstwa... Czuje obrzydzenie do niego i do siebie. Żałuję że to zrobiłam, bo wiem że źle zrobiłam. Żałuje, że tak nisko upadłam, ale czasu już nie cofne. Kiedy zapytałam go wprost (wiedział, że byłam zalogowana u niego) o zdrady i o to wszystko, patrzył mi w oczy i wciąż upierał się że nic takiego nigdy nie miało miejsca. I w tym momencie stał się dla mnie obcy. A ja nie mogę w lustro spojrzeć, po tym co zrobiłam.. Tak źle nie czułam się chyba nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Tonę we własnej głupocie :(
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno otwórz szampana i pogratuluj sobie przytomności umysłu a nie tak się biczujesz. Śmieci same się wyniosły a swoją drogą co za gnój
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
I dobrze, że mu tego msng sprawdziłaś bo przynajmniej wiesz, że to zwykły patafian.
Będzie Ci łatwiej wyrzucić go na śmietnik historii. Głowa do góry, na pewno poboli ale przestanie i będziesz miała okazję trafić na kogoś lepszego, Twój ex to porażka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie powinnaś być na siebie zła, dzięki temu wiesz, jakim kretynem jest twój były. Teraz po prostu się ciesz, że nie jest obecnym. To on jest obrzydliwy, i to on nie powinien patrzeć w lustro, nie Ty.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kłótnie jak w każdym związku się zdarzały. Przez ostatnie może 2 miesiące jak były jakieś problemy to zaczął mówić, że ma dość ich przegadywania i rozwiązywania (problemy typu że nie odkurzył przez cały dzień jak byłam w pracy i że on nie będzie robić nic kiedy ja mu powiem, tylko we własnym czasie...- ja pracuje pon-pt on 4 dni w pracy, 4 wolne... i przez te 4 dni wolne albo nie miał czasu, albo nie miał czasu.. wolał robić nic.. albo że ja chce z nim czas spędzać - raz na 2 miesiące miał wolne weekendy i wkurzało go że coś dla nas planuje, a on chce odpocząć.. mimo iż jeśli 4dni wolne miał w tygodniu to zawsze te dni miał dla siebie i na odpoczynek, więc nagle problemem było moje planowanie i chęć spędzenia czasu razem inaczej niż przed TV :/ ) Więc jeśli chodzi o to czy dawał sygnały, że coś się kroi i że chce się rozstać - nie. Ba! Nawet go zapytałam, dlaczego w takim razie 2 dni wcześniej zabrał mnie na romantyczny spacer, dlaczego planowaliśmy kolejne wycieczki i takie tam, to się mnie zapytał czy on powinien mi dawać ostrzeżenia, że nie chce być w związku...serio? :/ ![]() Znajomi z którymi spędzaliśmy czas, wyjeżdżaliśmy powiedzieli, że w życiu nie widzieli, żeby on mnie jakoś źle traktował, albo źle się do mnie zwaracał, albo żeby sie zachowywał tak jakby mu sie krzywda działa i był ze mną z przymusu .. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- [1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89297750]Treść usunięta[/QUOTE] Dziękuję, już się zapisałam, bo ledwo funkcjonuje ![]() Nie, ja go nie utrzymywałam. Oboje pracowaliśmy, wiadomo jedno drugiemu zawsze pomagało, ale jemu chodziło chyba o odłożenie hajsu na samotne mieszkanie, bo to on wprowadził się do mnie.. To ja pomogłam jemu, kiedy tej pomocy potrzebował i w sumie wyszło teraz, że byłam dobrą i tanią przystanią ![]() Edytowane przez boliglupota Czas edycji: 2022-07-25 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Daj spokój, to "sprawdzanie komuś telefonu" to taki wizażowy grzech główny, podobnie jak nie chodzenie na terapię. Jak ktoś nie ma nic do ukrycia to sprawdzenie nie jest problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Też wychodze z tego założenia, bo mój telefon był zawsze jak otwarta księga jeśli by chciał. Mi jest chyba bardziej wstyd tego, że już nie byliśmy razem i on nie potrafił odpwiedzieć na żadne moje pytanie typu "dlaczego" i że postanowiłam sama sobie odpowiedzieć ![]() Jego znajomi napisali, że jestem po*ebana robiąc takie akcje... a ja jedyne czego chciałam to prawdy i szczerości, nic więcej.. Czyli wg nich ze mną jest coś nie tak, a to że on mnie oszukiwał i zdradzał to na to było przyzwolenie (ostatnia zdrada - na "męskim" weekendowym wyjeździe poznał dziewczyne - wymienili sie nr tel i to w sumie na oczach i z dopingiem kumpli.. nie wiem czy do czegoś doszło, ale sam fakt tego.. ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Jego kumple zawsze będą zganiać winę na ciebie, to chyba oczywiste. Nieważne co zrobisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nadal był czuły, śniadania do łózka, spacery i inne takie małe przyjemności To mój pierwszy post tutaj, potrzeba wygadania się i żeby ktoś obcy spojrzał na tą sytuacje "z boku" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie ma co po nim płakać. A jak będzie się chciało - przeczytaj odpowiedzi pod swoim postem. Twój partner był okropny.
Odetnij się od toksycznych znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pewnie z czasem to do niej dotrze, że tu wcale tak różowo nie było pomimo "śniadań do łóżka".
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obu przypadkach dziękowalabym sobie, że mam szansę na nowe lepsze zycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
Tylko jak jesteś z kimś i planujesz życie to nie myślisz, czy za każdym razem kiedy robi coś miłego to coś się za tym kryje i coś chce tym ukryć ![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- <3 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że Ci ciężko. Tylko komuś bez serca by nie było. 4 lata to wg mnie długi staż i ma się już wtedy konkretne plany z TŻ. Z czasem się złapiesz, że już nie będziesz o nim pamiętać, ale do tego musisz się po prostu odciąć od byłego i "życzliwych" znajomych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
To straszne. Ja chyba poszłabym do prawnika i dowiedziała się, czy jest możliwość wytoczenia sprawy. Mając dowody w postaci jego wiadomości, można przecież zaskarżyć o oszustwo. Naprawdę skonsultowałabym to z kimś, kto się zna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tylko co miałoby być celem oszustwa? Facet nie był przez nią utrzymywany, nie wyciągał od niej pieniędzy, nie okradł jej. W prawie nie funkcjonuje coś takiego jak okradanie kogoś z czasu. Nie byli małżeństwem, więc i orzeczenie o winie nie jest możliwe. Prawo i moralność niekoniecznie idą ze sobą w parze.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-07-27 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja takiemu dałabym jeszcze kopa na rozpęd i z hukiem wyleciałby w kosmos. :/ Nie miej do siebie żalu, że przejrzałas mu telefon - w końcu dał ci powody ku temu, a podświadomość dobrze Ci podpowiadała, żeby tam zajrzeć. Kiedyś byłam taka jak Ty, latałam za facetem jak głupia, a on mnie z tego powodu perfidnie wykorzystywał, też byłam jedyna osobą, która wyciągała do niego rękę, a on mi się mordą za to odpłacał. W końcu dałam sobie spokój i teraz mam faceta, który rękę dałby sobie za mnie uciąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jej imie nie zostało zszargane ,gdyby nie pzeczytala wiadomości nie domyśliła by się ze tam nie bylo uczucia wiec straty w czasie zwiazku nie odczuwala Moim zdaniem sadzenie za takie "winy" jest nienormalne pol społeczeństwa mozna by bylo do wiezienia wsadzic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89300774]
Moim zdaniem sadzenie za takie "winy" jest nienormalne pol społeczeństwa mozna by bylo do wiezienia wsadzic[/QUOTE] To prawda Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89300774]Moim zdaniem bezsensowna szarpanina ktora do niczego dobrego nie doprowadzi
Jej imie nie zostało zszargane ,gdyby nie pzeczytala wiadomości nie domyśliła by się ze tam nie bylo uczucia wiec straty w czasie zwiazku nie odczuwala Moim zdaniem sadzenie za takie "winy" jest nienormalne pol społeczeństwa mozna by bylo do wiezienia wsadzic[/QUOTE] no właśnie nie odczuwałam.. Dlatego nie bardzo mogę zrozumieć, co kieruje człowiekiem który będąc w związku przez kilka lat, mieszkając razem, mając wspólne plany na przyszłość, który jest / zachowuje się jak człowiek zakochany i taki który chce, do znajomych przedstawia związek jako zło, jako coś czego nie chce i inne okropne rzeczy. Nie mogę zrozumieć, jak przez tak długi czas można oszukiwać siebie, kogoś bliskiego, znajomych...Co to za gra i po co ta gra. I to że zrobił ze mnie tą złą po odejściu, obwiniając tylko i wyłącznie mnie za dosłownie wszystko jest utratą dobrego imienia, opinii itd. Są ludzie, którzy mają takie słowa daleko gdzieś.. są też tacy jak ja, którzy biorą to bardzo do siebie i będą o tym myśleć przez wiele długich tygodni podkopując własną wartość.. Edytowane przez boliglupota Czas edycji: 2022-07-28 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodów może być mnóstwo, a Ty nigdy nie poznasz tego prawdziwego, wiec bezsensu o tym rozmyślać. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Zaraz znajdzie się mnóstwo przeciwniczek ânaruszania cudzej prywatnościâ jakim jest przeglądanie cudzego ms. Ale ja uważam ze dobrze zrobiłaś. Facet jest narcyzem, myśli tylko o czubku wlasnego nosa i za nic miał Twoje uczucia. I tak dobrze ze wszystko wyszło teraz niż później. Gdybys nie sprawdziła tych wiadomości zaczęłabyś go idealizować i błagać o powrót, a teraz masz wszystko czarno na białym. Musisz to przecierpieć ale w przyszłości sobie podziękujesz ze nie zmarnowałaś więcej czasu z takim gnojem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.