|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sposoby na zapominanie o byłym
Cześć, dziewczyny. Po rozstaniu z moim (pierwszym) chłopakiem terapeutka zaleciła, żebym wtedy kiedy wracam do tego związku myślami robiła coś, żeby nie zagłębić się w te myśli. Najlepiej, żeby było to coś co lubię robić i dobrze mi się kojarzy. Ogólnie lubię rysować więc pomyślałam, żeby zrobić coś w stylu "Jeśli pomyślałaś o byłym narysuj.. coś" I tworzyć jakąś mozaikę, ale za Chiny nie wiem jak się do tego zabrać. Może któraś z was ma jakieś sprawdzone metody na takie sytuacje? Będę wdzięczna za wszelkie rady, nie tylko te związane z rysowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na zapominanie o byłym
No po prostu robisz
![]() Myśli to nie realia. Emocje i myśli są połączone. Myśli napędzają emocje i odwrotnie. Kiedy skupiasz się na myśli (typu że przypomni Ci się coś co razem robiliście i czujesz żal) to pojawia się związana z tym emocja, emocja wywołuje kolejne wspomnienia albo zmartwienia i emocja się nasila. Ty coraz bardziej zapadasz się w lawinie myśli i czujesz coraz większy żal i smutek. Aby przerwać te błędne koło musisz nakierować swoje myśli na coś innego, najlepiej właśnie przez działanie. Jak zaczniesz rysować to twoje myśli skupią się na rysowanych kreskach czy tam doborze kolorów, a nie wspominaniu byłego. I tak to właśnie działa bez żadnej większej magii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to nietrafiony pomysl, aby zamiast przestac myśleć o bylym rysowac nim „inspirowane” mozaiki. Bedziesz siedziec rysowac to i myslec o nim jeszcze bardziej, a pozniej jak gdzies je znajdziesz to tym bardziej wroci od to Twojej glowy. Tu bardziej chodzi o to zeby sie czyms zajac aby w ogole o nim nie myslec tzn rysowac sobie sama dla swojej przyjemnosci i wtedy glowa jest zajeta a nie ze pomyslisz o nim u wtedy tworzysz bo wtedy tym bardziej bedzie w Twoisz myslach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.