![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rodzice nienawidzą mojego chłopaka
Witam
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-10-27 o 18:42 Powód: Słownictwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodzice nienawidzą mojego chłopaka
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-10-27 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Słuchaj rodziców i nie trać czasu na facetów, którzy muszą się zmieniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To w końcu twój chłopak czy ex, do którego chcesz wrócić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie ile masz lat.
Dorosli ludzie nie pytaja mamy czy z kims sie mozesz spotkac. Ale jak masz mniej niz 15 to rozumiem, ze reaguja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mam 25 lat w tym roku. Jest to pierwsze rozstanie, byliśmy 1,5 roku ze sobą
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ja wiem, że nie pytają bo się ich nie pytam z kim mam być tylko oddziałują na mnie psychicznie... " albo my albo on" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
skoro jest to twoj ex to napewno jest do tego powod
rodzice prawdopodobnie maja racje ,w zdrowej relacji czlowiek nie musi usuwac mediow spolecznosciowych a jak bedzie chcial cie zdradzic to tych mediow wcale nie bedzie potrzebowal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tak, chce wrócić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Sytuacja jest z każdej strony chora. To nie wygląda zdrowo kiedy rodzie na dorosłej kobiecie usiłują coś wymusić szantażem emocjonalnym, nawet jeśli coś jest na rzeczy z tym facetem.
Natomiast z jakiegoś powodu się z nim rozstałaś i jakoś wątpię, że to było z powodu mediów społecznościowych, które niby dla ciebie usunął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W dużej mierze przyczynili się do tego rodzice, wiecznie kłótnie i wojny sprawiały że nie układało nam się w ostatnim czasie. Oni nie lubią chłopaka, a chłopak nie przepada za nimi jak tak na niego cisną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Rodzice przyczyniają się tylko na tyle, na ile sama im pozwalasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Są nadopiekuńczy...Muszą wiedzieć kiedy i gdzie wychodzę o której będę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Oni muszą wiedzieć, a ty nie musisz im mówić. Jesteś dorosła, więc weź za siebie pełną odpowiedzialność zamiast zwalać winę za swoje niepowodzenia na toksycznych rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Tak mieszkam z nimi ale też nocuje u chłopaka, on tu nie ma prawa nocować... oni i tak mi mówią ze pewnie wyprowadzę się za niedługo bo w domu już nie wytrzymuje tylko żebym sobie to dobrze przemyślała bo sobie życie zniszczę... mam w ostatnim czasie bardzo dużo zmartwień i stresu a oni mi w tym nie pomagają
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam się nie dziwie. Krótki związek, kłótnie, wojny, rozstania, twoja rozpacz gdzie oni muszą cię zbierać do kupy - a tu przychodzisz do nich jak jakaś naiwna łania oznajmiając że chłoptaś się zmienił czego niezbitym dowodem ma być to że usunął media społecznościowe i oczekujesz od nich, że będzie miał u nich czystą kartę na podstawie kliknięcia w telefonie (co nawet nie jest ostateczne bo równie łatwo może założyć konto o którym nie będziesz wiedziała). No jakiś żart. Ile można ratować 25letniego człowieka który mimo poparzenia sadza rękę w ogień?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Tak tylko że było bardzo dobrze, kocham go i mino że mnie zranił a jakiś tam sposób to chciałabym mu dać drugą szansę... Bo widzę że się bardzo stara i chce to uratować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rodzice zazwyczaj tak alergicznie nie stawiają sprawy na ostrzu, jeżeli nie widzą do tego podstaw. Zamieszkaj z nim i po problemie, albo się wam będzie układać, a z czasem rodzice to zaakceptują, albo wrócisz do domu i przyznasz, że mieli rację ![]() Rozstania, kłótnie, usuwanie mediów społecznościowych, znikąd się to chyba nie bierze. Ale to Twoje życie i ryzyko. Weryfikuj czym prędzej bo życia szkoda i nikt za Ciebie go nie przeżyje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
To ty mu dajesz drugą szansę żeby być ze sobą w związku, to w twojej ocenie jego zachowanie to "staranie się" i to BARDZO, to ty chcesz to ratować bo widocznie uważasz że warto. Rodzice patrzą przynajmniej trzeźwo i zachowujesz się jak dziecko tupiąc nóżką zawiedziona że im wiedza o wszystkich wcześniejszych wydarzeniach nie wyparowała i nie kibicują wam. Jak będzie rozstanie to znowu przyjdziesz z płaczem do nich, mają się cieszyć że podejmujesz nieprzemyślane decyzje na podstawie błahego gestu w internecie i rzucanych obietnic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A co on właściwie takiego strasznego zrobił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rodzice patrza na to trzezwym okiem ,wiedza ze nic z tego nie będzie dobrego a ona trąci desperacja bo niedlugo 30tka Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-10-29 o 09:12 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to jest dziwne ze rodzice sie wtracaja do zycia 25 letniej kobiety. W zyciu nie omawialabym problemow zwiazkow z rodzicami bo wsumie nic im do tego.
Moja byla tesciowa mnie nie znosila i robila wszystko zeby moj juz ex zakonczyl zwiazek. Opowiadala niestworzone historie, nachodzila mnie, a jej glownym problemem bylo to ze jestem Polka (moj byly jest Niemcem) i do dzisiaj nie jestem wstanie zrozumiec jak rodzice moga mieszac sie w nie swoje sprawy zamiast zajac sie swoim zyciem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście na pewno nie w ten sposób jaki jej rodzice (on albo my wtf), ale nie widzę nic złego w tym, że rodzic czy inna bliska osoba w jakiś sposób odnosi się do Twojego partnera, jeśli coś ewidentnie jest nie tak. Tutaj nie było do końca powiedziane o co chodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Mieszkasz z nimi, więc na pewno swoje widzieli i słyszeli odnośnie Waszego związku.
Na pewno chcą dla Ciebie dobrze. Widzą z boku więcej niż Ty zaślepiona. Pewnie i tak do niego wrócisz, ale idę o zakład, że pożałujesz tego. Słuchaj się rodziców w tym przypadku. Mówię Ci to z własnego doświadczenia. Też kiedyś byłam mocno ślepa i "walczyłam" z rodzicami, którzy nie lubili mojego eks, bo mieli do tego powody. Oczywiście związek był katastrofą, nie wiem co mnie wtedy opętało, że tego nie widziałam bardzo długo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A czy ja napisałam, że wszyscy rodzice na całym świecie chcą dobrze ?
Napisałam w kontekście tego co napisała Autorka wątku. Idzie wywnioskować, że kryształowego chłopaka nie spotkała. Tak, tak wiem, nikt nie jest kryształowy ![]() Nie wiem o co chodzi tutaj na forum, ale dużo użytkowników czepia się o jakieś urojone rzeczy. Każde słowo trzeba cedzić, każde zdanie najprostsze tłumaczyć pięcioma kolejnymi, żeby się zaraz nie zbiegli i nie rzucali. Trzeba podkreślić, że wypowiadając się w konkretnym wątku wypowiedź jest osadzona w danym stanie faktycznym, a nie jest uniwersalną prawdą dla wszystkich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.