![]() |
#1 |
BAN stały
|
Szybkie randki czy mają sens, był ktoś?
Witam,
mam pytanie, czy ktoś uczestniczył w Speed-dating w ostatnim czasie? Może kiedyś było inaczej, albo ja zderzyłem się z brutalną rzeczywistością. Wygląda na to, że to taki Tinder w rzeczywistości za który się płaci. Otóż na początku grudnia byłem na czymś takim u siebie w mieście, duże miasto ok 500 tys mieszkańców, 20 osób (Panów i Pań), wszystko super, wyniki były takie że odwzajemniły poznanie mnie dwie Panie - szybkie randki wiek 28-38 lat Niestety już na tym etapie jedna z Pań w ogóle się nie odezwała, natomiast z druga rozmawialiśmy długi czas, aż do teraz Świąt i przestała się odzywać, mieliśmy się po świętach umówić i nici.. Daje sobie czas do 10 stycznia ale może jestem naiwny... Czy wg Was też to jest bezsens? Czy jednak warto na to iść? No bo portale czy apki randkowe funkcjonują podobnie ale nie trzeba płacić. Jeśli jest problem z umówieniem się ponownym, czy tez ogólnie indywidualnie sam na sam, to po co na to chodzić? Zna ktoś parę która była ze sobą kilka miesięcy chociaż z takich randek? Nie wiem co o tym myśleć ale jestem nieco zniesmaczony, oczywiście nie oczekiwałem że poznam tam miłość swojego życia ale żeby nie umówić się? Popisać sobie czy pogadać przez telefon to mogę z dziewczyna z internetu też, po co na takie coś chodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybkie randki czy mają sens, był ktoś?
Statystycznie to co się wydarzyło jest normalne. Mnie taka interakcja na żywo bardziej przekonuje niż Tinder, bo tu poznajesz kogoś na żywo, widzisz jak wygląda, mówi, gestykuluje, jaki ma tembr głosu, ale gwarancji sukcesu nie ma. Jeśli to nie było drogie to bym pewnie spróbowała po raz kolejny. Natomiast ogólnie w Polsce takie randki chyba nie są zbyt popularne, więc nie wiem jak z doborem kandydatów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Koszt nie jest spory pod 50 zł przeważnie, no ale właśnie pójdziesz 5 razy i już 250 zł wydane, na takim tinderze też widzisz w miarę kogoś możesz pogadać, a też nie ma gwarancji że ktoś się umówi.
Dla mnie to jest istota sprawy - spotkanie na żywo. Przekonany byłem że jak już się widzimy na żywo to spotkanie kolejne, o ile ktoś kogoś wybrał to jest formalność a tutaj niekoniecznie. W tej chwili sytuacji wygląda tak jakby mnie nikt nie wybrał, pomimo że miałem dwie odwzajemnione matche że tak powiem. Czyli nie warto rezygnować? A jest jakiś sposób na lepsze efekty czy nie? o czym rozmawiać, jak się ubrać itd? Czy raczej spontan? |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Znam jedną taką parę. Sympatyczni ludzie, są parę lat po ślubie i mają dwójkę dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma uniwersalnej rady. Rozmawiaj i pytaj o to, co ma dla Ciebie znaczenie. Ubierz się tak jak lubisz. Ktoś ma polubić Cię takiego jakim jesteś, wiec pokaż siebie, jakkolwiek tandetnie to nie brzmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie z Twojego opisu brzmi to nieźle. Skoro trzeba zapłacić, to jest szansa, że uczestnicy traktują to poważniej niż darmowe aplikacje randkowe. Myślę, że faceci mają dużo gorzej na Tinderze - mieć 19 konkurentów a setki czy tysiące konkurentów to niebo a ziemia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To trochę jak gra, w zależności od miejsca, są inne zasady, poza szczęściem decyduje też trochę czy pasujesz do zasad. W speed datingu plusem jest o tyle, że niektóre są dosyć dobrze sprofilowane i zbiera się grupę osób o podobnym statusie, np. wierzący, samotni rodzice itp. Osoby tam też są zazwyczaj z góry nastawione na poważniejsze relacje. W takim klubie np. podczas imprezy dużo większą szansę poznania kogoś ma pewny siebie gość który potrafi bajerować niż Ci grzeczni i nieśmiali. Jeżeli Cie sparowało, była wymiana numerów i rozmowa, a zdechło śmiercią naturalną to znaczy, że jej nie zainteresowałeś. Nie znaczy, że zrobiłeś coś źle, po prostu jej nie zainteresowałeś na tyle, żeby się spotkać ![]() Chociaż statystycznie lepiej zainwestować w premium na tinderze, większa szansa powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Tak, wiem że to nie jest takie proste że 50 zł i już... ale z drugiej strony np właśnie imprezy to płacę mniej, jest muzyka zabawa i przy okazji kogoś poznaje. Tutaj mam poznać, a jak nie poznaje to zaczyna to być chyba bezsensu, wydawanie na próżno kasy, no nie wiem
Kumpel natomiast mi podrzucił taką myśl, i mam teraz mieszane uczucia, że jaka dziewczyna, która od tak może na randkach w internecie poznać chłopaka i iść na randkę (pomijając powodzenie w pracach, szkołach ,studiach), zainwestuje kasę i pójdzie na jakieś szybkie randki z randomowymi kolesiami. Że to albo desperacja albo brak powodzenia na żywo albo mega wymagania. Też tak uważacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |||
Rozeznanie
|
[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89451019]Na ilu takich speed date byłeś?[/QUOTE]
Żadnej, ja po 10 letnim związku zanim przez przypadek poznałem obecną partnerkę nie byłem zainteresowany niczym poważniejszym, nie ukrywałem tego, nie chciałem też bajerować więc dla mnie Tinder był lepszą opcją do niezobowiązujących spotkań. Za to koleżanki chodziły, i jednym z argumentów było to, że na dzień dobry trochę bardziej profiluje się osoby z tymi samymi przekonaniami czy podejściem do życia. Nie wiem jak w innych miastach, pewnie czym większe tym więcej opcji ale w Warszawie te speeddatingi często mają konkretne grupy "Szybkie randki dla singli z wyższym wykształceniem" "Szybkie Randki "Znajdę męża/żonę" "Ekskluzywny Speed Dating" "Chrześcijańskie Szybkie Randki" itp. Innym było to, że na apkach jest sporo zabawnisiów, trolli, fejk kont, a tutaj jest chociaż ten chwilowy kontakt w 4 oczy z realnym człowiekiem. Nie dla mnie, ale jakieś argumenty na plus są. Coraz więcej osób pracuje zdalnie, ma ograniczone interakcje, więc jest to 1 z alternatyw, taka sama jak sympatia czy Tinder. Cytat:
Oceniając postaw się z 2 strony, fakt że kobieta dużo łatwiej może wylądować na randce z Tindera, nie świadczy o tym, że będzie ona udana. Masa tutaj tematów, że nic konkretnego, że szukają seksu, że nie wychodzi. Nie ma co szufladkować. Na takiej samej zasadzie, są tam jakieś teorie, że facet to o Panią musi pozabiegać, że jak się za szybko wyląduje w łóżku to źle. Obecną partnerkę poznałem na imprezie, koleżanka koleżanki, w łóżku wylądowaliśmy w sumie przez przypadek, kompletnie nie brałem pod uwagę, że nawet jeszcze się spotkamy a to "ta" mnie usidliła i jesteśmy razem od 2 lat. Poprzednie kilka lat to były właśnie takie niezobowiązujące tinderowe spotkania ![]() Trzeba próbować, nigdy nie wiesz kiedy trafisz, ale często tak jest że im bardziej się starasz tym mniej wychodzi, zwłaszcza w kwestii poznawania ludzi, więc z góry nie nastawiaj się, nie oczekuj zbyt dużo, wtedy może być tylko lepiej ![]() Cytat:
To, że was sparowało, nie znaczy, że od razu jest zarezerwowana, póki się nie poznacie, ludzie szukają, pewnie trafił się inny w międzyczasie który przeszedł do działania więc teraz na nim się skupia. Cytat:
Edytowane przez DrDoom Czas edycji: 2022-12-29 o 18:17 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam nie widzę żadnej desperacji w próbie szukania relacji. Ot normalna, ludzka potrzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89451153]Czyli Ty jesteś na równi desperatem. Ty rozpaczasz, bo ostatecznie żadna relacja nie pociągnęła się dłużej. Jedna z Twoich pań mogła zrezygnować, być dla zabawy, towarzystwa koleżanek. Nic strasznego. Drugą widocznie odstraszyłeś podczas pisania.
Ja tam nie widzę żadnej desperacji w próbie szukania relacji. Ot normalna, ludzka potrzeba.[/QUOTE] ![]()
#15 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Nie wiem, czym autor jest zniesmaczony - że jakaś kobieta po bliższym poznaniu śmiała nie chcieć się z nim umówić na kolejną randkę ? Może po prostu po bliższym poznaniu zrobiłeś na niej niesympatyczne wrażenie - na przykład jako roszczeniowy, skąpy ?
Swoją drogą te kobiety oprócz szybkich randek pewnie też mają konto na tinderze albo na innym portalu, a na randkach zaznaczały więcej niż jedną osobę. To że zapłaciłeś, to nie znaczy, że ci się automatycznie należy randka albo związek. |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie do końca. Ludzie przysięgają sobie miłość do końca życia i się rozwodzą, bo im nie po drodze, a ty myślisz, że jak już jednej dziewczynie się spodobałeś, to ci się należy już na zawsze? Może do niej napisałeś coś, co jej się nie spodobało, co nie wyszło na żywo, różne ludzie mają deal breakery. Może w międzyczasei poznała kogoś, kto spodobał jej się bardziej. Cytat:
No tak czasem bywa. Strasznie to dziecinnie napisane, przecież nikt nie śledzi statystyk i nie ocenia cię, że cię nikt nie wybrał. ![]() Takie to z mentalności gimnazjalisty trochę. Cytat:
Jeżeli zależy ci na długim i poważnym związku, to myślę, że najlepszą strategią jest bycie sobą, uranie się normalnie itd. Co z tego, że przyjdzie dziewczyna i zakocha się, bo przyjechałeś na białym koniu w garniaku z fedorą, kiedy na co dzień tak nie wyglądasz i się tak nie zachowujesz?
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że to smutne, że kolegujesz się z kimś, kto ma o tobie takie zdanie.
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym mam wrażenie, że na imprezach jednak poznaje się jednak konkretne środowisko ludzi, którzy interesują się takimi zabawami, a na speed dating może być większy przekrój, czyli dziewczyny nieimprezowe a też fajne. Moim zdaniem jeśli speed dating miałby sens, to w dużym mieście, tematyczny i płatny. Jakby był za darmo, to mogliby się na to częściej zapisywać ludzie tylko dla zabawy, żartu, z nudow albo towarzystwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89451331]
Moim zdaniem jeśli speed dating miałby sens, to w dużym mieście, tematyczny i płatny. Jakby był za darmo, to mogliby się na to częściej zapisywać ludzie tylko dla zabawy, żartu, z nudow albo towarzystwa. [/QUOTE] Też tak uważam. 50zł to dobra cena. Żeby jakaś opłata była, ale też nie zaporowa.
#20 |
BAN stały
|
Chyba się trochę nie zrozumieliśmy, ja nie uważam że idąc na szybkie randki, płacac 50 zł zaznacza mnie dziewczyna i od razu wielkie big love.
Tylko sens...dla mnie przesiadywanie na badoo, sympatii, tinderze jak i chodzenie na speed-dating ma sens jeśli z tego są randki/spotkania. Popisać na Whatssap czy messengerze czy w smsach to sobie mozna jeszcze długo, tutaj chodzi o spotkania, jeśli tego nie ma to sens w tym raczej żaden. Z imprezami jest taka różnica, że płaci się np 20 zł za wstep do klubu ale idziemy tak zabawić, się posłuchać muzyki, przeważnie ze znajomymi a przy okazji można kogoś poznać. Tutaj natomiast płacę za to że poznaje dziewczyny i w domyślę ma coś z tego wyjść. To nie są kursy tańca, czy jakieś obozy itd, idę tylko po to żeby poznać kogoś płci przeciwnej i za to płacę. Więc jaka korzyść wg Was jest tutaj? Co do kumpla...no to nie są moje słowa, ale jak tak popatrzeć, gdybym ja miał chociaż raz na tydzień randkę to w życiu bym o speed-datingu nie myślał bo po co? Przeciętna dziewczyna wg mnie, po kilku dniach na tinderze ma więcej par niż przeciętny facet po miesiącu, na sympatii zarzucane są wiadomościami itd Możliwości mają większe więc szybkie randki nie sa potrzebne. Tak mi się wydaje. Więc tych ataków nie rozumiem... No bo ogólnie jak Waszym zdaniem buduje się związki i relacje? telepatycznie? Przecież musisz się z kimś umówić raz.. drugi albo i trzeci, a może już po 2-gi razie podziękujecie sobie...no tak to chyba działa?? Edytowane przez Kabashaki Czas edycji: 2022-12-30 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ojoj... tu chyba nie szybkie ranki są problemem.
Dziewczyna to nie towar, gdzie płacisz i masz randkę. JEŚLI byłbyś na tyle interesujący - miałbyś randkę. Widocznie nie zaciekawiłeś ostatecznie żadnej z tych pań. Poznałeś kogoś dzięki szybkim randkom, lecz jak w życiu samo poznanie to mało. Potwarzam, nie byłeś na tyle ciekawy, aby ciągnąć relację. Nie, przeciętna dziewczyna na tinderze po kilku wcale nie ma więcej super możliwości niż tym w miesiąc. Zaczynam czuć faceta "te kobiety mają tak łatwo, a ja biedny facet nie". Tak, umawianie się działa w ten sposób jak piszesz; poznajesz kogoś, może będzie randka, może 10, a może zero jak w Twoim przypadku. Pojedynczy przypadek znaczy...nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ale wiesz, że to są szybkie randki, a nie burdel? Bo sorry, ale taką masz postawę: zapłaciłem pięć dych, gdzie mój związek? A po drugiej stronie są dziewczyny, które też zapłaciły, i też im się udało albo nie, spodobało się im wstępnie pięciu panów, jeden albo żaden. Życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Tak, szybkie randki to nie burdel, tam się seksu zazwyczaj nie uprawia, ani nie wykonuje "innych" czynności seksualnych.
Jednakże żeby w ogóle z kimś się zejść potrzeba randek. Jeśli tego nie ma to nie ma to sensu, efekt taki sam jak tinder Różnica tylko taka że tam się płaci, raz..dwa trzy razy można zapłacić ale iść 10 razy to już indywidualne przemyślenia czy za 500 zł nie ma lepszych opcji, np płatne rzadkie portale randkowe, albo nawet impreza. Z resztą można iść na jakieś spotkania gdzie są wspólne zainteresowania itd., kursy tańca etc... I tak dziewczyna to nie towar, ale jesli ktoś kogoś zaznacza i chce poznać (niby) to chyba warto to pociągnąć dalej czy niekoniecznie? Ja nie mam pretensji że wszystkie nie zaznaczyły. |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Przewagą randek nad imprezą jest cel. Na randki się idzie kogoś poznać do relacji romantycznej, na imprezę niekoniecznie. Więc statystycznie z randek może być łatwiej poznać kogoś do związku. Ale Ty byłeś raptem raz i już się zraziłeś. Zastanów się ile z dwóch poznanych na imprezie dziewczyn, które wstępnie wyraziły minimalne zainteresowanie, wyszło Ci związków. I ile czasu zajmuje Ci poznanie dwóch wstępnie zainteresowanych dziewczyn na imprezach. Sądzę, że więcej niż czas, który przeznaczyłeś na szybkie randki. Natomiast sukcesu nikt Ci nie zagwarantuje, bo to tak nie działa.
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Tak, ale na impreze jak idziesz to płacisz mniej (wstęp ok 20 zł), wszystko naturalnie a nie robienie z siebie pajaca, do tego już chociaż jakieś minimalne wspólne zainteresowania - muzyka ta sama itd.
i idziesz ze znajomymi. Różnica też jest taka że na imprezie możesz gadać 2 godziny a tutaj 5 i koniec.. A tak poza tym to ile razy mam iść na speed-dating i wtedy mogę się zrazić? Nie wiem czy się zraziłem, po prostu straciłem czas, pieniądze i efekt taki jak na tinderze, gdzie ani czasu specjalnie ani pieniędzy nie tracę. Chodzi o to że nikt mi nie zagwarantuje że pójdę drugi albo trzeci raz i coś wyjdzie albo chociaż umówię się z jakąś. Problem też jest taki, że jak już mam parę na tinderze, jak gadamy to małe szanse że nawet na kawkę nie skoczymy, chyba że jest para i ktoś milczy. Natomiast tutaj nie mam pretensji do dziewczyny która się nie odzywa ale dziwie się zachowania tej drugiej, która niby była zainteresowana i rozmawialiśmy tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
z takim podejściem do randkowania to nie wróżę sukcesu niezależnie od metody poznawania ludzi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-12-30 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No stary, jeśli uważasz, że płacisz 50ł i należy ci się dziewczyna chociaż na parę randek to... Cóż, dobrze zrobiły obie, że się ewakuowały. PS. Podejrzewam, że stabilnej emocjonalnie dziewczyny do związku nie znajdziesz. Po prostu z rozmowy z tobą wychodzi to, co tutaj, a szanująca się kobieta nie będzie chciała z takim człowiekiem mieć nic wspólnego. Idź na wiec Konfederacji, ewentualnie szukaj w Oazie, tam się trafiają kobiety z wypranymi mózgami na tyle, że mogą się z tobą zgodzić, że coś ci się należy, bo zapłaciłeś. Ewentualnie zasięgnij usług prostytutki/utrzymanki - tam cena jest jasna za konkretną usługę i nie ma problemów.
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2022-12-30 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Chyba najbardziej Cię boli te 50 zł. No cóż, to szukaj innych sposobów, ale polecałabym zmienić trochę podejście na mniej roszczeniowe, bo to odstrasza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.