|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zielone włosy, różowe włosy zmiana koloru
Cześć jakoś czas temu po nieudanej koloryzacji u fryzjera (włosy wyszły zielone) nakładałam na to fioletowy toner, ale chciałabym wrócić teraz do w miarę naturalnego koloru, po wypłukaniu tonera na szaro zielone włosy nałożyłam farbę różowy blond z Loreala nr 9.213 włosy teraz są szaro różowe i jeszcze delikatnie widać zielony. Co z tym zdobić? Mój naturalny kolor to ciemny miodowy blond trochę wpadający w żółty, chciałabym wrócić do czegoś chociaż podobnego. Tylko proszę nie pisać o koncentracie pomidorowym sodzie albo płynie do mycia naczyń na włosach. Co mogę z tym zdobić sama? Nie chce kość do fryzjera bo kilka razy mocno się już zawiodłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Frau_Nachbarin
|
Dot.: Zielone włosy, różowe włosy zmiana koloru
Zielen neutralizuje kolor czerwony, więc ten fiolet nie był zbytnio trafiony. Teraz możesz zafarbować włosy na intensywna miedź, czyli kolor zawierający barwnik Czerwony i żółty. Miedziany podcień powinien posiadać przewagę czerwieni nad żółcią. Możesz też przed farbowaniem użyć dekoloryzatora lub delikatnej kąpieli rozjaśniającej i po tym położyć miedziany. Kolor miedziany zneutralizuje resztki zieleni i pokryje resztę na kolor zbliżony do Twojego.
"Glücklich ist, wer vergißt, was doch nicht zu ändern ist!" - Liedtext aus der Operette "Die Fladermaus" und auch gute Lebensweisheit (pol. Tekst piosenki z operetki "Zemsta Nietoperza" oraz madrosc zyciowa). Johann Strauss (Sohn /Syn)(1825-1899). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.