|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odstające uszy
MarkoDiwadzjo 17 min. temu0
Co sądzicie o moich radarach panie i panowie. Mam strasznie duży kompleks z tego powodu, ale pomimo tego myślę że mam powodzenie u kobiet (tak mi się wydaję) Często widzę że kobiety odwracają wzrok w moją stronę tylko nie wiem czy to z powodu że wpadłem im w oko ja czy ☠☠☠☠a moje ucho i dlatego tak się patrzą. Dorzucam zdjęcie dla mnie to jest tragedia co wy o tym myślicie? ![]() Zastanawiam się nad operacją na pewno bym nabrał pewności siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odstające uszy
Zdjęcie nie działa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Brak zdjecia.
Chcesz zrobić operację żeby poczuć się lepiej, to zrób. To w dzisiejszych czasach nic niezwykłego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia nie widać, ale operacja odstających uszu, to jedna z niewielu, na które bym się na pewno zdecydowała gdybym miała taki problem. Wydaje mi się niezbyt inwazyjna, a efekt jest niesamowicie duży.
Miałam kiedyś kolegę z odstającymi uszami, strasznie ciężkie życie przez to miał. Po operacji bardzo odżył pod każdym względem. Inny człowiek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zrobilabym operacje juz dziecku gdyby mialo bardzo odstajace uszy to naprawde malo komu dodaje urody
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeśli masz możliwość to zrob operację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie widzę zdjęcia, natomiast zrobiłabym operację (sama mam jedno odstające ucho, ale jako kobieta mogę je ukryć pod długimi włosami) jeśli znacząco wpływałoby to na mój komfort życia, oczywiście biorąc pod uwagę zasobność portfela i priorytety... Bo w końcu facet też może mieć nieco dłuższe włosy, a tutaj - img mi się niestety nie wyświetla, więc wróżę z fusów - może lekkie zapuszczenie włosów i ścieniowanie fryzury na bok wystarczyłoby do złamania 'asymetrii' twarzy i przekierowania uwagi na drugi bok.
Jako kłapouszek pocieszę Cię jednak, że na pewno nie obracam się za kimś z myślą "ty, jakie wielkie ucho!". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja na swoim lewym uchu mam taką ala wyrostek od urodzenia. Nazywam go "Cypkiem" ma z 3mm średnicy jest podłużny wygląda tak jak by to był to kolczyk pod płatkiem małżowiny . Sam nie wiem jak to nazwać z punktu medycznego taką narośl sam by musiał pokazać jak to wygląda. I jeszcze nie powiedziałem że guzek nad skrawkowy jest bardziej wysunięty musi wyć to uwarunkowaniem genetycznym. prawe ucho wygląda normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia nie widać ale korekcja odstających uszu jest małym zabiegiem w znieczuleniu miejscowym, a nie operacją jak np. nosa. Więc skoro chcesz i masz $ to umów się do chirurga plastycznego i zrób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Odstające uszy
Na Twoim miejscu zrobiłabym operację uszu, ten zabieg robi się nawet u małych dzieci - nie jest tak groźny i skomplikowany jak wspomniana wyżej operacja nosa. Osobiście miałam operację nosa, co uważam, za najlepiej wydane pieniądze w moim dotychczasowym życiu - jeśli miałabym faktycznie problem z uszami - nie wahałabym się. Zyskany komfort i pewność siebie po czymś takim, to wartości bezcenne w mojej opinii.
Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2023-01-17 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Skoro ludzie po zabiegach zazwyczaj sobie chwalą, to chyba warto.
Mam trochę odstające też, ale osobiście za bardzo sie boję bólu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Masz wielki, w dodatku widoczny kompleks? Zgłoś się do chirurga plastycznego. Coś koło 4000 zł. W wielu klinikach oferują raty. Zdecydowałabym się bez wahania mając taki "defekt" - w sensie gdyby mnie by to tak męczyło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.