|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy z toaletą, trawienie,
Hejka. Mam takie pytanko , ostatnio mam problemy nie wiem czy to z żołądkiem , czy może trawieniem sama nie wiem ale coraz częściej gdy przychodzę do domu mam zatwardzenie , i twarde bardzo to wszytko jest , a dzisiaj to mnie zablokowało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemy z toaletą, trawienie,
Niestety problemy zoladkowo- jelitowe to badania i metoda prób i błędów. Spróbuj najpierw z prostymi metodami typu np. owsianka czy ogólnie błonnik jako produkt spożywczy i dużo wody, nie można o tym zapominać bo inaczej zatka Cię jeszcze bardziej. Spróbuj pić nawet 3 litry wody dziennie. Jeżeli to nie pomoże to zrób badania w kierunku SIBO bo są 3 typy biegunkowe, zaparciowe albo mieszane, poczytaj o tym. Możesz też sprawdzić TSH bo przy złej pracy tarczycy może dochodzić do rozregulowania pracy jelit i np. do zaparć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szklanka ciepłej wody rano. Warzywa. Sałata na śniadanie. Tak na szybko co mi przychodzi do głowy.
![]() |
#4 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Wykonaj analizę mikrobiomu jelitowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.