Dziwne zachowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-02-11, 13:28   #1
lampion12
Przyczajenie

Dziwne zachowanie

Laski. Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Zerwałem z dziewczyną, ona wzięła to, ze tak powiem na klatę, ale totalnie nie ogarniam jej humorów. Od rozstania była non stop nie miła, czepialska, konfliktowa, No nie da się z nią normlanie prowadzić rozmowy, aż to nagle z dnia na dzień dzień jest zmiana nastawienia o 180 stopni, powiedziałbym, ze wręcz podejrzliwie miła się zrobiła, o co tutaj chodzi? Co to za huśtawka nastroju? Czego mogę Się spodziewać?
lampion12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 14:38   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Dziwne zachowanie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 17:00   #3
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez lampion12 Pokaż wiadomość
Czego mogę Się spodziewać?
W zasadzie, wszystkiego
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 17:11   #4
karawanna
Zakorzenienie

Knuje, żeby się na Tobie odegrać za rozstanie
Generalnie utrzymywanie regularnych kontaktów z byłymi rzadko kiedy jest dobrym pomysłem. A już zwłaszcza niedługo po rozstaniu, gdy emocje jeszcze nie opadły.
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 18:56   #5
squirrelqa
Zakorzenienie

Albo planuje zemstę, albo chce seksu
Brak kontaktu najlepszym lekarstwem na takie rozkminki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-12, 10:56   #6
chwast
Zakorzenienie

Czemu wciąż z nią rozmawiasz, skoro najwyrazniej rozstanie nie było przyjacielskim spokojnym krokiem?

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-12, 14:36   #7
Kafekafe
Przyczajenie

Wydaje Ci się, że wzięła na klatę, była zła, niepogodzona z tym więc niemiła. Przemyślała, tak jak ktoś napisał chce powrotu lub dobrych relacji.
Kafekafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-12, 20:18   #8
lampion12
Przyczajenie

Bo jeszcze mieszkamy razem…i właśnie totalnie nie ogarniam jej emocji jeśli ma ochotę o tym porozmawiać to czemu nie porozmawia? Duma jej nie pozwala? Tylko się wkurza i szpilę wbija przy każdej okazji a ja czuje się jak jakis wrzód na dupie który jej przeszkadza czy ktorego nienawidzi. Na początku nie zwracałem na to uwagi miałem w to wywalone, ale juz nie wytrzymałem i Jak próbowałem rozmawiać co się dzieje to odnosiłem wrażenie , ze nie potrafiła mi powiedzieć wprost i jej odpowiedzi były zbywające, aczkolwiek po ostatniej próbie porozmawiania jaki ma problem to nastala (jeszcze w ten sam dzień)zmiana o 180, ale jej odpowiedz na to tez nie była zbytnio logiczna, raczej wymijająca lub na odwal się, po czym była ta zmiana(może ktos ja mocno przeleciał to się jej humor poprawił, nie wiem).. Staram się za bardzo tym nie ekscytować, bo kto wie czy znowu nie będzie zmiany o kolejne 180 stopni.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Tez mam takie wrażenie, ze może być w tym drugie dno i może chcieć jakiejś zemsty, nie ufam takim nagłym zmianą. Dwa pytania. Co ty bys zrobiła na jej miejscu?

Drugie, dlaczego uważasz ze takie trzymanie kontaktów nie jest zbyt dobrym pomysłem?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2023-02-12 o 21:01 Powód: Słownictwo.
lampion12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-12, 20:26   #9
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Bo jeszcze mieszkamy razem
Wtf, czemu po zerwaniu jeszcze mieszkacie razem? Utrzymywanie kontaktu to już duży błąd, a co dopiero to. To kompletnie nierozsądne, bo sami narażacie się na przekraczanie swoich granic emocjonalnych.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-12, 20:35   #10
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laief Pokaż wiadomość
Wtf, czemu po zerwaniu jeszcze mieszkacie razem? Utrzymywanie kontaktu to już duży błąd, a co dopiero to. To kompletnie nierozsądne, bo sami narażacie się na przekraczanie swoich granic emocjonalnych.
Ja niestety miałam taką sytuację, że po rozstaniu z byłym jeszcze przez jakiś czas mieszkaliśmy razem, więc jeszcze potrafię jakoś to zrozumieć. Ani ja ani on nie mieliśmy możliwości nagle się gdzieś przenieść, okres wypowiedzenia umowy najmu jeszcze obowiązywał, więc zanim udało się znaleźć nowe mieszkania na wynajem/przeprowadzić się na jakiś czas do znajomych to zajęło to niestety jakiś czas. I źle wspominam ten okres, to mój były podjął decyzję o rozstaniu i też miałam takie huśtawki, bo niby rozstaliśmy sie "pokojowo", ale miałam do niego dużo żalu, nie spodziewałam się, że do tego dojdzie i raz starałam się zachowywać normalnie wobec niego, łudziłam się, że może coś jeszcze z tego będzie i byłam miła, potem uderzało mnie, że to jednak koniec i on to tak zakończył, więc albo się do niego nie odzywałam, albo byłam mega niemiła i prowokowałam kłótnie. Więc może z byłą partnerką Autora jest podobnie. Rada - jak najszybciej się wyprowadzić i zaprzestać kontaktu, nie robić jej żadnych złudnych nadziei, jeśli masz podejrzenia, że ona jeszcze na coś liczy.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
(może ktos ja mocno przeleciał to się jej humor poprawił, nie wiem)..
Wtf, co to za tekst...
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-13, 08:59   #11
pryncypalka
Przyczajenie

Targają nią silne emocje po rozstaniu, dlatego zachowuje się bardzo zmiennie. Tym bardziej, że cały czas jesteście obok siebie, mieszkacie razem, a to utrudnia pogodzenie się z tą sytuacją. Postarajcie się jak najszybciej od siebie odciąć by łatwiej było to przepracować.
pryncypalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-13, 15:27   #12
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
...
Drugie, dlaczego uważasz ze takie trzymanie kontaktów nie jest zbyt dobrym pomysłem?
Bo nie jesteście już razem. Do znajomości można wrócić po czasie, jak emocje opadną. Tuż po rozstaniu to jest po prostu niezdrowe, zawsze ktoś będzie pokrzywdzony.
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-13, 16:27   #13
Miss_Suze
(=^‥^=)

Wyprowadź się to problem zniknie.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości